تسهیلات ویژه برای ساخت اماکن اقامتی در چابهار
به منظور ساخت اماکن اقامتی در قالب فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد، تسهیلات و اعتبارات مناسب به سرمایه گذاران اعطا میشود.
به گزارش «ایسکانیوز»، علی مصطفیزاده، سرپرست اجرایی گردشگری منطقه آزاد چابهار در آستانه برگزاری جشنواره بزرگ نوروزی چابهار که از یکم لغایت سیزدهم فروردین ماه سال ۸۷ در سواحل دریای عمان برگزار میشود، گفت: بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور و نزدیکترین بندر به آبراههای بینالمللی است که بهرغم اهمیت اقتصادی، نظامی، امنیتی و... میزبان بیش از ۲۰۰ اثر طبیعی و تاریخی است که ۱۵ اثر آن در آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی در ادامه افزود: بنابر تایید کارشناسان سازمان ملل، منطقه چابهار نه تنها جزء ۱۰ نقطه مهم استراتژیکی جهان است بلکه یکی از قطبهای ژئوتوریسم کشور محسوب میگردد.
به گفته وی بندر چابهار یکی از ۵ منطقه مهم کشور در زمینه جاذبههای گردشگری و طبیعی است به طوری که این بندر خنک ترین آب و هوا را در میان بنادر جنوبی کشور داراست.
سرپرست اجرایی گردشگری منطقه آزاد چابهار ضمن مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره نوروزی در منطقه خاطرنشان کرد: برگزاری چنین جشنوارههایی همه ساله دارای بازخوردی مناسب بوده و گردشگران بالقوه بسیاری از سراسر کشور با تماس و ایجاد ارتباط با واحد گردشگری از این امر استقبال میکنند در واقع برپایی جشنوارههای نوروزی، زمستانی و تابستانی چابهار همواره از پر مخاطبترین جشنوارههای سراسر کشور است که CD و فیلمهای آن به اقصی نقاط کشور ارسال میشود.
مصطفیزاده با اشاره به میزان اعتبار اعطایی به منطقه در بخش گردشگری تصریح کرد: این اعتبارات از دو جهت قابل بررسی است ابتدا اعتبارات اعطایی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخصوص توسعه گردشگری فرهنگی چون راه اندازی موزه است و دیگر اعتبارات تخصیص داده شده توسط منطقه آزاد چابهار است که حوزه درون و برون منطقهای، کمک به نواحی همجوار و... را شامل میشود.
وی راهاندازی موزه مردمشناسی، احداث زیرساختهای گردشگری تفریحی دریایی و... را مهمترین اقدامات در سال آینده دانست و اذعان کرد منطقه آزاد چابهار در سال ۸۶ نیز اقدامات مثمرثمری بهویژه برای روستای تاریخی تیس انجام داده که در کنار این مهم استانداری رقمیبالغ بر ۳۰میلیون تومان را جهت توسعه گردشگری به روستای مذکور اختصاص داده است.
سرپرست اجرایی گردشگری منطقه آزاد چابهار درخصوص وضعیت هتلهای منطقه اظهار کرد: این منطقه از لحاظ دارا بودن تسهیلات اسکان و پذیرایی دچار کمبود سخت افزاری است به طوری که هم اکنون دارای یک هتل ۴ ستاره بینالمللی و یک هتل آپارتمان ۳ ستاره است. لازم به ذکر است استفاده از امکانات موازی از جمله احداث کمپینگ ساحلی، استفاده از کلاس مدارس، منازل بومیان و... از جمله اقداماتی است که جهت رفع این مشکل بهویژه ایام نوروز در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که هتل لیپار با ۱۰۰ اتاق و بیش از ۲۰۰ تخت و هتل صدف نیز با ۴۵ اتاق و ۱۰۰ تخت پذیرای گردشگران در منطقه است.
به گفته وی ساخت اماکن اقامتی در قالب فرصتی سرمایهگذاری در منطقه آزاد بسیار مورد تاکید این منطقه بوده و تسهیلات و اعتبارات مناسبی نیز به سرمایه گزاران اعطا میگردد.
مصطفیزاده ضمن اشاره به اسکلههای صیادی و شیلاتی، نگاه توریستی شده است به طوری که از ۱۰ اسکله صیادی در منطقه بیش از ۵ اسکله قابلیت کاربری مختلط دارد این در حالی است که اسکله صیادی تیس در کنار روستای هدف گردشگری دارای این قابلیت بوده و برای نوروز ۸۷، امکاناتی چون قایقرانی، قایق سواری، ماهیگیری، غواصی و... تدارک دیده شده است. یادآور میشود در سال آینده این منطقه درصدد خرید امکانات گردشگری دریایی است که بخش قابل توجهی از آن در کنار اسکلههای صیادی برپا میشود.
به گفته وی چابهار قطب ترانزیت کشور محسوب میشود و توسعه این بندر ادامه نگاه ویژه دولت درخصوص توسعه حمل و نقل دریایی و ارتباط با بازارهای کشورهای همسایه است در واقع دولت طی سالهای اخیر تدابیر ویژهای را جهت توسعه اسکلههای شهید بهشتی و شهید کلانتری انجام داده که در حال حاضر شرکتهای مختلف در حال توسعه کمی و کیفی این بندر هستند.
سرپرست اجرایی گردشگری منطقه آزاد چابهار در پایان تصریح کرد به هر حال این منطقه بهعنوان نزدیکترین بندر به کشورهای آسیای میانه با بیش از ۳۰۰میلیون نفر جمعیت قادر است گردشگری تجاری خود را به صورت وسیعی گسترش دهد که وجود منطقه آزاد این امور را تسریع میکند، بنابراین برگزاری جشنوارهها بهویژه جشنواره نوروزی در تعقیب سیاست سازمان و مدیر عامل آن، جهت جذب گردشگر، ایجاد رفاه بومیان، پر کردن اوقات فراغت جوانان، آشنایی مردم این منطقه محروم با هنرمندان سینما، تئاتر، تلویزیون و... است و قطعا جشنواره امسال بیش از پیش با توان و امکانات بهتر و بیشتری برگزار خواهد شد.
ارسال نظر