به منظور جلوگیری از انقراض این گونه پرنده نادر برگزار شد
همایش بینالمللی «درنای سیبری» در فریدونکنار
سامی سلیم- خبرنگار دنیای اقتصاد: سومین همایش درنای سیبری با حضور جمعی از مسوولان محلی و سازمانهای مردم نهاد در شهرستان فریدونکنار استان مازندران برگزار شد. علی اشرفیپور، مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران در این همایش، درنای سیبری را پرندهای منحصر بهفرد و جذاب دانست که با خواندن آواز و انجام حرکات موزون، چشم هر بینندهای را خیره میکند.
وی هدف از این گونه نشستها را بهانهای دانست تا به فکر حفاظت از تنوع زیستی کشور و منطقه خود باشیم و این حفاظت و تنوع زیستی را در قالب همه گونههای جانوری و گیاهی و به خصوص پرندگان در منطقه فریدونکنار ارج بنهیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران در خصوص حیات وحش استان در بخش پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی افزود: حدود ۱۰۰ گونه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در فصل پاییز و زمستان وارد زیستگاههای آبی، آببندانها و تالابهای کوچک و بزرگ استان میشوند که هر کدام از این گونهها حائز اهمیت است. وی طرح حفاظت از زیستگاه درنای سیبری را طرحی بسیار موفق دانست و گفت: این طرح باعث هوشیاری بیشتر مردم نسبت به گذشته شده و مردم محلی و منطقهای با توجه به رفتار اجتماعی و تاریخی که در گذشته با حیات وحش دارند، قدر این جانوران را میدانند.
اشرفیپور افزود: ۱۷ کشور که به نوعی میزبان حضور درناها بودند، دور هم جمع شدند و از طریق نهادهای بینالمللی، تفاهمنامهای را با هم امضا کردند تا چگونه از این گونه ارزشمند حفظ و نگهداری شود که یکی از مناطق بسیار حساس، تالابهای اطراف دریاچه خزر است که ۴ کشور روسیه، قزاقستان، آذربایجان، ایران و بخشی از ترکمنستان همکایهای خوبی در خصوص اجرای طرح داشتند.
وی تصریح کرد: براساس برنامه محیطزیست سازمان ملل و با همکاری صندوق تسهیلات محیطزیستی سازمان ملل و بنیاد بینالمللی حفاظت از درنای سیبری منجر به همکاری بیشتر کارشناسان داخلی و خارجی طرح حفاظت از درنای سیبری شد.
مدیر کل حفاظت محیطزیست مازندران، تماس با مردم، شناخت منطقه و آگاهیرسانی عمومی را اصل اساسی طرح حفاظت از زیستگاه درنای سیبری دانست و افزود: باید پتانسیل طبیعتگردی منطقه را با نگاه علمی ایجاد کنیم و با برنامه و نگاه علمی مبتنی بر حفاظت پایدار محیطزیست باشیم.
اشرفی پور، فریدونکنار را یکی از قطبهای گردشگری استان دانست و اظهار امیدواری کرد که با حضور بیشتر طبیعتگران در استان سهم استان از محل درآمدهای گردشگری بالا برود. وی افزود: یکی از زیرساختهای طبیعتگردی، ایجاد مرکز پرندهشناسی در قالب نمایشگاه تنوعزیستی در منطقه فریدونکنار است و هدف از تاسیس این مرکز گسترش تحقیقات علمی توسط متخصصان و پرندهشناسان و شناخت جنبههای مختلف علوم اکولوژی و نقش و اهمیت پرندگان در محیطزیست است.
مدیر کل حفاظت محیطزیست مازندران تصریح کرد: در فاز اول برای ایجاد مرکز پرندهشناسی ۱۰۰میلیونتومان در نظر گرفته شد که این رقم به ۱۵۰میلیون تومان افزایش یافت که نشاندهنده اهتمام مسوولان استانی و کشوری نسبت به تاسیس این مرکز است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری مازندران نیز در این همایش توسعه پایدار را در گرو حفظ محیطزیست پایدار دانست و افزود: در جامعه بشری امروز مهمترین دغدغه بشر حفظ و حراست از محیطزیست است.
حسینی مسائل زیستمحیطی استان را بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و افزود: با توجه به شرایط اقلیمی خاص مازندران به کارشناسان محیطزیست استان توصیه میکنم تا با تمام توان و حساسیت به کار کارشناسانه خود ادامه دهند و از همکاری مردم نیز در این امر استفاده کنند تا به هدف مطلوب خود برسند.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری مازندران در پایان افزود: توافقنامهای بین اداره کل امور اجتماعی استانداری مازندران و اداره کل حفاظت محیطزیست مازندران به امضا رسیده است که در سال آینده اولین دوره آموزشی شورای اسلامی در جهت حفظ و حراست از محیطزیست با شرکت ۷هزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی برگزار میشود.
در ادامه مراسم کرافورد پرینتس، مشاور فنی طرح در بخش بینالمللی نیز گفت: فریدونکنار همچنان مسیر زمستانی گذرانی برای درنای سیبری است.
وی افزود: طرح حفاظت از زیستگاه درنای سیبری به منظور حفظ و حراست از میلیونها پرنده در جهان تشکیل شده است. وی تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ درنا در حال پرورش در استارت هستند که هر ساله تعدادی از آنها آزادسازی میشوند.
براساس این گزارش، درناها از قدیمیترین گونههای پرندگان هستند. درنای سیبری سومین گونه نایاب، بعد از درناهای فریادکش و تاج قرمز است
که طبق قوانین CITES به عنوان گونهای در معرض خطر طبقهبندی شده است.
ارسال نظر