صادرات 90هزار تن محصولات باغی مازندران به سایر استان‌ها

ساری- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: ۹۰هزار تن از محصولات باغی استان مازندران به سایر استان‌های کشور صادر شده است. بازرگانی، قائم‌مقام وزیر بازرگانی در مراسم افتتاح دومین جشنواره ملی مرکبات در استان مازندران با اعلام خبر فوق گفت: سطح زیرکشت باغ‌های مرکبات استان مازندران با ۹۲هزار هکتار، ۴۴درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده است و ۹۵هزار نفر به طور مستقیم در این بخش فعالیت می‌کنند.

وی افزود: استان مازندران با وسعت ۲۴۰هزار کیلومتر و جمعیت نزدیک به سه میلیون نفر، سهم جمعیتی ۲/۴درصدی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید سرانه محصولات باغی ۱۵هزار و ۶۸۶تن، دارای ارزش افزوده ۳۸ است که در زمینه فعالیت‌های اقتصادی نسبت به کشور با شاخص ۵/۳۶درصد از وضعیت بهتری برخوردار است.

بازرگانی تصریح کرد: با توجه به پایین بودن تولید سرانه استان نسبت به کشور باید به منظور افزایش آن کوشش صورت گیرد.

وی تولید نسبی در هر هکتار از باغات استان را ۵/۱۸هزار تن اعلام کرد و افزود: این میزان در کشورهای پیشرفته به ۷۰هزار تن در هکتار می‌رسد.

وی میزان مصرف سرانه محصولات باغی را در کشورهای اروپایی ۲۸کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این میزان در ایران به ۳۸ کیلوگرم می‌رسد که از لحاظ بهداشتی و سلامت جامعه مناسب است ولی از لحاظ تجاری مناسب نیست و نشانگر این مساله است که ما توان صادرات نداریم و باید به بحث صادرات در این زمینه بپردازیم.

قائم‌مقام وزیر بازرگانی متذکر شد: در جای‌جای زنجیره تولید و مصرف محصولات باغی و مرکبات با مشکل روبه‌رو هستیم. ضریب فنی محصولات کشاورزی در کشور و منطقه به دلیل دوره‌ای بودن محصولات کشاورزی و باغی بسیار پایین است.

بازرگانی گفت:‌ وزارت بازرگانی باید در این زمینه الگوی ویژه‌ای تهیه کند، تا هم تولید‌کننده با تولیدات بالا دچار ضرر و زیان نشود و هم اشتیاق به تولیدات بیشتر و مرغوب‌تر ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تولیدات ۲میلیون تن مرکبات در استان مازندران می‌تواند در بحث اشتغالزایی بسیار موثر باشد، افزود: در‌حال‌حاضر در کشور بیش از سه‌میلیون نفر به طور مستقیم در زمینه باغات مرکبات (به ازای هر ۴هزار هکتار یک فرصت شغلی) فعالیت می‌کنند.

بازرگانی در ادامه افزود: باید با نگاه بنگاهداری تجاری و برای تعمیم زنجیره اقدام کرد، به دلیل اینکه امروزه بازار در کشور و استان از تولیدات داخلی، صنعتی، باغی و تولیدی اشباع شده است و عرضه مازاد بر تقاضا در کشور و استان وجود دارد، ناگزیر هستیم به دلیل اینکه تولیدات باغی و کشاورزی در استان بالا است، برای صادرات برنامه داشته باشیم.

وی در خاتمه تصریح کرد: ظرفیت استان و کشور برای تولیدات و محصولات باغی کمتر از کشورهای دیگر نیست، ولی نمی‌توانیم بازار منطقه را به دلیل هماهنگ نبودن با بازار و تکنولوژی روز به دست آوریم، باید با متدولوژی و تکنولوژی روز آشنا شویم و تولیدات و ذخیره‌سازی را هدایت کنیم.