ایجاد شرکت تجاری بین ایران و قرقیزستان در بندرعباس

بندرعباس- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: در سفر سه‌روزه سفیر کشور قرقیزستان به بندرعباس، طرح ایجاد شرکت مشترک تجاری بین ایران و قرقیزستان منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس واقع در بندرعباس بررسی شد. به گزارش خبرنگار ما این سفر با هدف توسعه روابط‌مشترک بین ۲کشور و بررسی زمینه‌های سرمایه‌گذاری کشور قرقیزستان در این منطقه بنا به دعوت مدیرعامل و رییس هیات‌مدیره منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس انجام شد.

سفیر جمهوری قرقیزستان در پایان این سفر نتایج سفر را بسیار ارزنده دانست و افزود: روند توسعه منطقه ویژه با وجود طرح‌های بسیار بزرگی که در این منطقه در حال اجرا است، بسیار پرشتاب است و آینده خوبی را برای استان و به تبع آن کشور رقم خواهد زد.

مدت خان شریمکولف افزود: بندرعباس به عنوان یکی از بزرگترین بنادر کشور ایران جایگاه مناسبی را دارد و می‌توان آن را در رده بنادری چون بندر رتردام‌ هلند، بندر شانگهای چین و بندر یا کاگهای ژاپن دانست.

وی در ادامه با اشاره به امکانات موجود در بندر شهید رجایی گفت: این امکانات و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این بندر زمینه را برای گسترش روابط‌اقتصادی و تجاری با کشورهای آسیای مرکزی فراهم می‌کند.

وی با مثبت ارزیابی کردن موقعیت، امکانات و پتانسیل‌های موجود در منطقه ویژه صنایع معدنی وفلزی خلیج‌فارس از آن به عنوان موتور محرک اقتصاد استان و کشور یاد کرد و گفت: در آینده نزدیک منطقه ویژه بهترین و بیشترین امکانات را برای انجام امور اقتصادی و تجاری دارا خواهد بود و از هم‌اکنون کشورهای زیادی برای سرمایه‌گذاری در این منطقه ابراز تمایل می‌کنند.

شریمکولف با اشاره به علاقه‌مندی کشور قرقیزستان به گسترش و توسعه روابط خود با ایران گفت:‌ نزدیکترین، بهترین، امن‌ترین و به‌صرفه‌ترین نقطه برای انجام فعالیت‌های خروج، ورود و ترانزیت کالا برای کشور قرقیزستان، بندرعباس است.

وی با بیان اینکه از سوی رییس‌جمهوری کشور قرقیزستان مامور است تا امکانات و نیازهای موجود در منطقه را ارزیابی کرده و زمینه را برای تاسیس یک شرکت مشترک اقتصادی در منطقه فراهم کند،‌ افزود: کشور قرقیزستان بر این مهم استوار است و ما می‌خواهیم هر چه سریع‌تر از امکانات منطقه ویژه خلیج‌فارس به منظور واردات، صادرات و ترانزیت کالاهای کشور قرقیزستان به دیگر کشورها استفاده کنیم.

وی گفت: قبل از سفر و در ملاقات‌هایی که با رییس‌جمهوری، معاون اول رییس‌جمهوری و رییس سازمان بنادر و کشتیرانی داشتیم بر گسترش روابط‌تجاری و اقتصادی دو کشور و رفع موانع موجود در این زمینه تاکید شده است.

سفیر جمهوری قرقیزستان در ادامه با ابراز امیدواری بر ایجاد روابط مشترک تجاری و اقتصادی و توسعه آن افزود: آینده روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و قرقیزستان را بسیار خوب و روشن ارزیابی می‌کنم.