آثار باستانی مازندران مورد کم‌توجهی قرار گرفته است

ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: استاندار مازندران از بی‌توجهی به آثار باستانی این استان انتقاد کرد و گفت: بی‌توجهی به آثار باستانی رنج‌آور است. ابوطالب شفقت، در اولین جلسه انجمن‌های میراث فرهنگی مازندران که در محل استانداری تشکیل شد، با اعلام مطلب فوق افزود: بیشترین آثار قدیمی در روستاها و دهستان‌‌های استان مازندران قرار دارد که توجهی به آنها نمی‌شود و این باعث عقب‌ماندگی در حوزه‌های گردشگری و طبیعت‌گردی شده است.

وی روند مرمت و بازسازی آثار تاریخی در مازندران را کند دانست و تاکید کرد: متولیان میراث فرهنگی کشور باید به تناسب قدمت و ارزش بناهای تاریخی نسبت به افزایش تخصیص اعتبار برای مرمت این آثار اقدام کنند.

شفقت افزود: با احیای میراث فرهنگی می توان اشتغال و اقتصاد پایدار ایجاد کرد، این در حالی است که میراث فرهنگی در این ایام مغفول مانده است.استاندار مازندران گفت: جاذبه‌های بکر میراث فرهنگی باعث درآمدزایی و رفع کمبود اعتبارات برای مرمت آثار تاریخی خواهد شد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در این جلسه ضمن تاکید بر تشکیل انجمن‌های میراث فرهنگی خواستار ایجاد هیات امنا در آثار تاریخی شد و افزود: تلاش داریم امسال پنج پایگاه باستانی استان به صورت هیات امنایی اداره شود و به مرور زمان موزه‌ها و بناهای تاریخی نیز هیات امنایی شود.معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در ادامه از ثبت ۴۵۸ اثر تاریخی در استان طی سال گذشته خبر داد.

مهدی ایزدی افزود: ۲۰۰ پرونده ثبتی از ابتدای سال تاکنون تکمیل شده و پیش‌بینی می‌شود تعداد آثار ثبتی استان تا پایان سال به ۹۰۰ اثر افزایش یابد.

معاون میراث فرهنگی مازندران با اشاره به اینکه پنج کارگاه فعال در زمینه کاوش‌های باستان‌شناسی در استان فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: مطالعه پژوهش مردم‌شناسی و گویش شهرهای ساری، بهشهر، سوادکوه در استان آغاز شد.وی تعداد طرح‌های مرمتی مازندران را ۴۵ طرح دانست و افزود: تعداد آثار در حال مرمت و بازسازی امسال استان در سال‌جاری ۵۰ طرح است.

ایزدی یادآور شد: ۴۰ طرح اضطراری مرمت و بازسازی در استان نیز صورت می‌گیرد.