کوتاه- به منظور اجرای نظام استاد ـ شاگردی رخ داد
تفاهمنامه آموزشی کمیته امداد و مجمع امور صنفی همدان
دنیای اقتصاد - همدان- مجید ملکیان: مدیرکل فنی و حرفهای استان همدان گفت: به منظور اجرای نظام استاد ـ شاگردی، اداره کل آموزش فنی و حرفهای همدان با کمیته امداد امام خمینی(ره) و مجمع امور صنفی همدان تفاهمنامه آموزشی امضا کردند. سید مهدی باقری اظهار کرد: موضوع تفاهمنامه یکی از روشهای آموزش فنی و حرفهای است که طی آن شایستگیهای مربوط به یک شغل از استاد به شاگرد طی یک دوره آموزش در محل اشتغال استادکار منتقل میشود.
وی درخصوص تعهدات این اداره کل به منظور تفاهمنامه منعقد شده گفت: صدور مجوز برای آموزش به روش استادشاگردی نوین برای کارگاههای متقاضی و مجری طرح، تدوین استاندارد آموزشی برای دورههای فاقد استاندارد، نظارت بر اجرای دوره آموزشی، صدور کارت شناسایی برای استادکار و شاگرد، برگزاری دوره آموزشی روش و فنون تدریس و ارتقای مهارت برای استادکاران قبل از شروع دوره آموزشی از تعهدات این اداره کل است. مدیرکل فنی و حرفهای استان همدان ادامه داد: اخذ آزمون کتبی و عملی و صدور گواهینامه مهارت، زیر پوشش قرار دادن شاگرد طی اجرای دوره آموزشی از دیگر تعهدات اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان به شمار میرود. وی افزود: مجمع امور صنفی همدان نیز متعهد شد در خصوص نظارت بر حسن اجرای کار و تعیین واحدهای صنفی با این اداره کل همکاری کند.
باقری خاطرنشان کرد: اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان نیز متعهد شده کارآموزان را متناسب با هر رشته شناسایی و به اداره کل آموزش فنی و حرفهای معرفی کند. مدیرکل فنی و حرفهای استان همدان با اشاره به مزایای اجرای این طرح توسط بخش غیردولتی گفت: علاوه بر توسعه کمی و کیفی آموزش فنی و حرفهای با بهکارگیری ظرفیتهای این بخش، شاگرد (کارآموز) در طول دوره آموزش زیر پوشش بیمه حوادث مدنی قرار میگیرد و بدیهی است شاگرد از شمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی خارج شده و موضوع در قرارداد آموزشی مربوطه نیز تصریح میشود. وی در خصوص شرایط شاگرد و استادکار بیان کرد: شاگرد باید حداقل ۱۵ سال داشته باشد و استادکار نیز دارای حداقل پنج سال سابقه یا در صورت داشتن گواهینامه مهارت دارای سه سال سابقه کار در همان شغل باشد. باقری تأکید کرد: این آموزشها مطابق تمام یا بخشی از استانداردهای آموزشی سازمان اجرا و این اداره کل بر اجرای دوره آموزشی نظارت داشته و برای شاگرد و استادکار کارت شناسایی صادر میشود. وی در پایان یادآور شد: شاگرد در پایان دوره میتواند با مراجعه به مراکز معین شده در آزمونهای سنجش مهارت شرکت کرده و در صورت قبولی گواهینامه مهارت دریافت کند.
ارسال نظر