مدیرکل دفتر بازسازی و ستاد حوادث غیرمترقبه خراسانرضوی خبر داد
اعلام شرایط استمهال وام کشاورزی در خراسانرضوی
مشهد- زهره الوندی: شرایط استمهال وامهای کشاورزی و صنایع تبدیلی در استان خراسانرضوی اعلام شد.
جواد عرفانیان، مدیرکل دفتر بازسازی و ستاد حوادث غیرمترقبه خراسانرضوی با بیان اینکه بحث بیمه محصولات کشاورزی در گذشته مشکلاتی داشت، گفت: پیگیریهای انجام شده به اصلاح قانون بیمهای در این حوزه منجر شد.
وی گفت: در گذشته این بیمه فقط شامل محصولات کشاورزی میشد؛ اما در حال حاضر قانون بیمه کشاورزی تغییر کرده و بیمه تاسیسات و نهادها همزمان با محصول کشاورزی در آن لحاظ شده و همچنین تعداد محصولات از ۱۹ مورد به ۹۰ محصول در قانون جدید افزایش یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: بیمه و توسعه بیمه از راهبردهای جدی دولت و نیز مورد تاکید قانون بودجه است و دستگاهها باید کار فرهنگی خود را در رابطه با نهادینه کردن بیمه کشاورزی و افزایش اقبال عمومی انجام دهند.
عرفانیان از پرداخت ۸۰میلیارد ریال سهم استان خراسانرضوی برای کمک به صندوق بیمه کشاورزی از محل متمم بودجه هم خبر داد و اضافه کرد: با توجه به تعیین نشدن سقف برای پوشش بیمه کشاورزی، تمام متقاضیان باید بیمه شوند و دولت در این حوزه به اندازه نیاز تامینکننده است.
وی گفت: اعتقاد بر این است که کشاورزان باید خسارت خود را از محل بیمه تامین کنند و فقط به دنبال اعتبارات دولتی برای جبران خسارات نباشند.
این مسوول در ادامه از رسیدگی و تصویب ۱۹۲هزار پرونده مربوط به استمهال سود و کارمزد وامهای کشاورزی طی چهار ماه در استان خراسانرضوی خبر داد و گفت: ۷۲۰میلیارد ریال سود و کارمزد امهال این وامها از محل اعتبارات دفتر بازسازی تامین و پرداخت شد.
وی خواستار وسعت نظر مسوولان مربوطه در رابطه با استمهال کارمزد وامهای کشاورزی سررسید سال ۸۷ شد و گفت: این وامها باید حتی بدون حضور کشاورزان هم امهال شود.
وی با بیان این که اولویت امهال کارمزد یکساله با وام کشاورزان و دامداران خسارت دیده است، گفت: وامهای کشاورزی صنایع تبدیلی نیز در صورت وجود سه شرط و نیز تصویب کمیسیون سه نفره شهرستان به ریاست فرماندار قابل امهال است.
وی در بیان سه شرط امهال کارمزد وام صنایع تبدیلی گفت: آسیبدیدگی از محل خسارات خشکسالی و سرمازدگی، ناتوانی در بازپرداخت و نبود محل درآمدی دیگر از این شروط است.
وی در ادامه از در دست اجرا بودن ۳۸ طرح مجتمع آبرسانی روستایی در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: در سال گذشته ۲۶۰میلیارد ریال اعتبار به حوزه آب استان اختصاص یافت.
وی با اظهار اینکه این مبلغ برای تکمیل طرحهای آبرسانی شهری و مجتمعهای آبرسانی روستایی است، افزود: مجتمعهای آبرسانی روستایی ۳۴میلیارد ریال از این اعتبار را به خود اختصاص داده است.
وی اعلام کرد: با تکمیل این مجتمع آبرسانی روستایی در سطح استان خراسانرضوی مشکل آبرسانی در ۳۷۰ روستا با ۳۸هزار خانوار برطرف میشود.
وی گفت: اجرای طرح تامین آب شرب در ۲۳ شهر استان با مشکل مواجه است.
مدیرکل دفتر بازسازی و ستاد حوادث غیرمترقبه خراسانرضوی در ادامه از پایان یافتن مطالعات جمعآوری آبهای سطحی در تمام مراکز شهرستانهای استان خبر داد.
عرفانیان افزود: با توجه به اولویت تامین آب شرب، اعتبارات قابل توجهی برای اجرای کامل طرحهای جمع آوری آبهای سطحی و جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب به دفتر فنی استانداری خراسانرضوی داده شده است.
وی با اظهار این که اجرای این طرحها از طرحهای بلندمدت و میانمدت حوزه حوادث است و باید در نهایت منجر به افزایش ظرفیت آب شرب شود، گفت: گزارش سبزوار در حوزه جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب در حد ایده آل نبود.
وی همچنین اعتبارات استان را در بخش کمکهای فنی و اعتباری و بلاعوض ۱۶۰میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در همین بخش ۳۲۰میلیارد ریال وام نیز از بانک کشاورزی دریافت و در بین خسارت دیدگان توزیع شد.
وی با بیان این که در کمکهای بلاعوض، سهم آورده روستایی ۳۰درصد و سهم جهاد کشاورزی برای اجرای طرح ۷۰درصد است، افزود: با توجه به مشکلات موجود در سبزوار در حوزه آب شرب روستایی، تامین اعتبارات برای این بخش و اصلاح شبکه آب از محل این دو رقم در سالجاری لحاظ خواهد شد.
مدیرکل دفتر بازسازی و ستاد حوادث غیرمترقبه استان خراسانرضوی گفت: میزان بارندگی در تمام شهرستانهای استان به جز سه شهرستان، از میانگین بلندمدت بارندگی در ۳۰ سال اخیر عبور کرده است. این مسوول در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته ۹۴درصد اراضی استان مواجه با خشکسالی حاد و شدید بود و تنها در چهاردرصد آن خشکسالی ضعیف بود.
مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیرمترقبه استان خراسانرضوی خسارت وارد شده به بخش کشاورزی استان را در سال گذشته ۱۸هزارمیلیارد ریال عنوان کرد و گفت: اعتبار پرداخت شده برای این بخش ۲۶۰میلیارد ریال معادل ۲/۱ میزان خسارات وارد شده به بخش کشاورزی بود.
وی گفت: با توجه به کمبود اعتبارات، اعتبارات بخش استمهال سود و کارمزد وامهای کشاورزی، کمکهای فنی و اعتباری و غیره به جبران خسارت اختصاص یافت و موفق شدیم بخش قابل توجهی از این خسارات را به طور مستقیم و غیرمستقیم جبران کنیم.
وی با بیان این که با توجه به بارش ناکافی برف در زمستان و احیا نشدن چشمهها، در تابستان امسال مشکل خواهیم داشت، گفت: روند خشکسالی ادامه دارد و بارندگیهای بهاره نباید مسوولان را از مشکلات تابستان غافل کند.
این مسوول اجرای طرحهای آبی و خاکی را با توجه به اثر آن در استفاده بهینه از آب مورد تاکید قرار داد و گفت: از محل اعتبارات متمم ۱۰۰میلیارد ریال برای اجرای این طرحها در نظر گرفته شد که متاسفانه اجرای آن در سطح استان به خوبی پیگیری نشده است.
وی با اشاره به حضور ۷میلیون و ۳۰۰هزار زائر در سطح استان در تعطیلات نوروز امسال گفت: بروز سیل و بارشهای شدید میتوانست خطرات جدی را ایجاد کند که با تلاش و آمادگی شهرستانها و مسوولان مربوطه خسارت قابل توجهی در این حوزه نداشتیم.
این مسوول با اظهار این که در رابطه با جبران خسارات ناشی از سرمازدگی و سیل امسال در حال پیگیری هستیم، تاکید کرد: مسوولان شهرستانها منتظر اعتبارات ستاد حوادث برای بازسازی خسارات نباشند.
وی گفت: مسوولان شهرستان کار اجرایی خود را در رابطه با بازسازی باغها، اراضی کشاورزی و واحدهای مسکونی روستایی آسیبدیده، به ویژه با توجه به کامل نبودن پوشش بیمهای، آغاز کنند.
مدیر کل دفتر بازسازی و حوادث غیرمترقبه خراسانرضوی در ادامه با اشاره به این که احداث سالنهای چند منظوره در شهرستانهای استان برای اسکان در شرایط اضطراری خواهد بود، گفت: این سالنها در شرایط عادی سالن ورزشی است و ساختمان آن به عنوان ستاد مدیریت بحران در اختیار فرمانداریها است.
عرفانیان با بیان این که ساخت این سالنها در برخی از شهرستانها پایان یافته است، افزود: این سالنها باید با ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال اعتبار به تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی و ۶/۷۳درصد جذب اعتبار در سالن چند منظوره سبزوار افزود: تامین اعتبار باقی مانده این سالنها تا رقم مذکور از محل اعتبارات استانی و هزینه بیش از این رقم بر عهده دستگاه مجری خواهد بود.
وی در ادامه پیشبینی کرد، در حوزه حوادث غیرمترقبه یکهزارو ۸۰۰میلیارد ریال اعتبار برای استان خراسانرضوی امسال در نظر
گرفته شود.
مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیرمترقبه استان خراسانرضوی با بیان این که در سالجاری نیز با وجود بارندگیهای قابل توجه بهاره با خشکسالی مواجه هستیم، رهنمودهای مقام معظم رهبری را در آغاز سال ۸۸ مورد اشاره قرار داد و گفت: امسال اولویت این دفتر مدیریت بهینه مصرف آب است.
ارسال نظر