پیش‌بینی تولید 110هزار تن گندم در خراسان جنوبی

بیرجند - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج خراسان جنوبی گفت: دولت سالانه حدود ۳۶‌میلیارد تومان یارانه برای آرد و نان استان پرداخت می‌کند.

حسین بهشتی با بیان اینکه وجود یارانه در یک بخش به دلیل عدم فضای لازم برای رقابت و ایجاد انگیزه برای عواملی که در پروسه یارانه قرار دارند سبب کاهش بهره‌وری و افزایش ضایعات می‌شود، اظهار کرد: رسالت و ماموریت شرکت غله با موضوع سال جاری که اصلاح الگوی مصرف است ارتباط مستقیمی دارد و در نوک این موضوع قرار گرفته است.

وی عملکرد شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به منظور تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی برای کاهش تصدی‌گری در سال‌های گذشته را موفق دانست و گفت: برای سال جاری بر اساس استعلامی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی انجام شده است ۱۱۰‌هزار و ۷۶۶ تن پیش‌بینی تولید گندم در استان شده که از این مقدار ۵۸‌هزار تن تحویل مجموعه شرکت غله می‌شود.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تا پایان ۱۱ خرداد سال جاری در مجموع یک‌هزار و ۷۲۱ تن گندم تحویل سیلوهای استان شده است، ابراز امیدواری کرد که با توجه به کاهش چشمگیر قیمت جهانی گندم و همچنین پیش‌بینی ترسالی در سال جاری شاهد سال زراعی پربار و قابل قبولی در استان باشیم.

بهشتی میزان گندم مصرفی سالانه استان را برای نانوایی‌ها حدود ۱۰۰‌هزار تن اعلام کرد و گفت: چنانچه شرایط خوشبینانه‌ای را برای تحویل گندم در استان و از منابع داخلی متصور بود باید در حدود ۵۰‌هزار تن گندم از سایر مبادی وارد استان شود.

وی ادامه داد: استان در بخش ذخیره‌سازی گندم شرایط قابل قبولی دارد و در حال حاضر توان ذخیره‌سازی گندم در بخش دولتی ۳۵‌هزار تن و در بخش غیردولتی ۶۰‌هزار تن است و در مجموع معادل گندم مصرفی یکسال توان ذخیره‌سازی گندم در خراسان جنوبی وجود دارد و این در حالی است که در کشور با کمبود فضایی معادل چهار‌میلیون تن مواجه هستیم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج خراسان جنوبی با بیان اینکه استان دارای سه کارخانه آردسازی با توان تولید ۲۵۹‌هزار تن آرد در سال است، افزود: معدل عملکرد کارخانجات آردسازی در استان کمتر از ۴۰‌درصد است و این نشان می‌دهد که کارخانجات زیر ظرفیت کار می‌کنند و اخیرا در یکی از کارخانجات آردسازی اقدام به واردات گندم و تبدیل به آرد و صادرات آن شده است که می‌تواند سرمنشا تکمیل ظرفیت خالی و الگوگیری برای دو واحد دیگر باشد.

بهشتی گفت: بر‌اساس دستورالعمل‌های ابلاغی حداکثر سرانه آرد مصرفی در کشور ماهانه ۱۰ کیلوگرم است که این عدد برای استان خراسان جنوبی در سال گذشته معادل ۱۰ کیلو و ۴۵۰ گرم بوده است و این نشان می‌دهد که در استان با پیش‌بینی جمعیت ۶۵۰‌هزار نفری حدود ۴‌هزار تن آرد اضافه مصرف شده که قیمت تمام شده آن ۱۶‌میلیارد ریال بوده است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف بستگی به قدرت خرید مردم دارد، افزود: تعداد نانوایی‌ها در شهر بیرجند متناسب با پراکنش جمعیت چیدمان یافته است که در حال حاضر حدود ۱۴۰ واحد نانوایی فعال در سطح بیرجند موجود است که بر اساس نرم جمعیت کشوری ۲۵ واحد آن بیش از نیاز مردم است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج خراسان جنوبی ادامه داد: بیش از ۵۰‌درصد نانوایی‌های سطح شهر بیرجند مستاجر هستند و به رغم استقرار ثابت شهروندان در منازل و نقاط مسکونی به دلیل انقضای اجاره محل و عوامل داخلی در موضوع در حال انتقال قرار گرفته و الزاما باید به مکان دیگری منتقل شوند.

بهشتی لزوم تعریف و طراحی فضا برای ساخت نانوایی را در محدوده‌های جدید شهر همگام با ساخت‌و‌ساز واحدهای مسکونی ضروری دانست و تصریح کرد: به شهرداری بیرجند پیشنهاد شده است که در فضاها و پارک‌هایی که به صورت ایده‌آل طراحی می‌شود در گوشه‌ای از آن اقدام به ساخت مکان‌هایی برای نانوایی نیز شود.