مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد
راهاندازی کارخانه ذوب مس سونگون تا سه سال دیگر
تبریز – اسد فلاح: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از راهاندازی کارخانه ذوب مس سونگون آذربایجان شرقی تا سه سال دیگر خبر داد.
بیش از ۴۰درصد مس کشور در آذربایجان شرقی تولید میشود
تبریز - اسد فلاح: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از راهاندازی کارخانه ذوب مس سونگون آذربایجان شرقی تا سه سال دیگر خبر داد. محمدهادی اردبیلی در مراسم آغاز عملیات اجرایی کارخانه مولیبدن و طرح توسعه تغلیظ مس سونگون با اعلام این خبر گفت: کارخانه ذوب مس سونگون یکی از طرحهای مهم صنعت مس کشور است که با برخورداری از بالاترین تکنولوژی روز دنیا و اروپا با ظرفیت۲۰۰هزار تن و با مشارکت یک شرکت اروپایی و ایرانی در حال اجرا است و با برنامهریزی انجام شده این طرح در سال ۱۳۹۱ با زمانبندی سه ساله به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه تسریع در اجرای طرحهای مس سونگون را اولویت این شرکت دانست.
وی همچنین از اجرایی شدن مذاکرات با کشور ارمنستان برای تبدیل کنسانتره ارمنستان در معدن مس سونگون خبر داد و افزود: با اتمام کارخانه مس سونگون نه تنها هیچ کنسانترهای از این معدن خارج نخواهد شد، بلکه کنسانتره مس ارمنستان نیز در سونگون فرآوری خواهد شد.
اردبیلی، مشارکت در سرمایهگذاری صنایع جنبی مس سونگون را توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی و تعاونی مورد تاکید قرار داد و افزود: امروزه کنسانتره از معدن خارج و به سایر استانها میرود و سه سال آینده نیز اگر تدابیری برای ایجاد صنایع جنبی و شهرک مس تحقق نیابد، قطعا مس منطقه به صورت شمش از معدن سونگون خارج خواهد شد که این موارد باید مورد توجه مسوولان محلی و استانی قرار گیرد و با حمایت نمایندگان استان و جذب سرمایهگذاران زمینه توسعه و اشتغال پایدار با سرمایهگذاران زمینه توسعه و اشتغال پایدار با راهاندازی صنایع پایین دستی و جنبی تحقق یابد.
نایبرییس کمیسیون صنایعومعادن مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید گفت: بیش از ۴۰درصد مس کشور در آذربایجان شرقی تولید میشود. رضا رحمانی با مهم دانستن تسریع در عملیات اجرایی آن اظهار کرد: بیش از یکهزار میلیارد تومان در معدن مس سونگون هزینه میشود که این رقم معادل پنج برابر بودجه عمرانی استان آذربایجان شرقی است.
رحمانی اضافه کرد: از ۶۵معدن موجود در کشور ۵۲ معدن آن در استان آذربایجان شرقی قرار دارد که فقط ۲۶نوع آن درحال بهرهبرداری است. نماینده مردم تبریز در مجلس، گفت: استان به جهت واقع شدن در شاهراه ترانزیتی اروپا و برخورداری از ناوگان حملونقل ریلی و جادهای و شبکه بزرگراهی و مناطق آزاد یکی از استانهای مهم کشور است که متاسفانه با وجود پتانسیلهای بالقوه ازآن غفلت شده است که باید مسوولان استانی و کشوری با برنامهریزی به این امر توجه ویژه داشته باشند.
نایبرییس کمیسیون صنایعومعادن مجلس همچنین از ایجاد هنرستان معدن با موافقت هیاتمدیره صنایع مس ایران در حوزه مجتمع مس سونگون و با مشارکت معدن سونگون خبر داد و افزود: تقویت نیروی انسانی ماهر بومی و جذب نیروی کار از بین تحصیلکردگان این رشته در مقاطع مختلف مورد توجه جدی قرار گیرد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با انتقاد از انتقال کنسانتره مس به کرمان گفت: فرآوری کنسانتره مس باید در خود استان و منطقه فرآوری شود.
دکتر علیرضا افزود: ورزقان آفریقا نیست که خاکش را به سایر استانها ببرند، بلکه باید زمینهای فراهم شود که فرآوری کنسانتره در خود استان و منطقه فرآوری شود. وی تصریح کرد: باید در عملیات اجرایی طرح سونگون بیش از پیش تسریع شود و کارخانهای که باید ۱۰ سال پیش افتتاح میشد هماکنون عملیات اجرایی آن آغاز شود. منادی خاطرنشان کرد: اگر درآمد مس در استان هزینه شود، منجر به توسعه و اشتغال پایدار و رونق اقتصادی منطقه خواهد شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار کرد: اگر فقط درآمد مالیاتی آن به استان واریز شود، بالغبر ۴۰۰میلیارد ریال میشود که این رقم نقش به سزایی را در عمران و آبادانی خواهد داشت. وی گفت: با وجود اینکه ۴۰درصد مس ایران در استان تولید میشود؛ اما سهم برخورداری از درآمد آن ناچیز است. نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش از کمک ۵۰درصدی اعتبارات شرکت مس به ورزش استان آذربایجان شرقی خبر داد.
منادی افزود: کمکهای شرکت صنایع مس ایران با موافقت هیاتمدیره این شرکت به صورت مساوی بین دو استان کرمان و آذربایجان شرقی برای ارتقا و توسعه ورزش هزینه میشود.
ارسال نظر