مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب استان فارس خبر داد
کاهش ۵ برابری آبهای زیرزمینی استان فارس
به رغم بارندگیهای اخیر خشکسالی در استان فارس همچنان ادامه دارد شیراز - خبرنگار دنیای اقتصاد: متوسط افت سالانه سطح آب زیرزمینی دستگاههای استان فارس طی دو سال اخیر به ۹/۲ متر رسیده است.
عبدالمطلب کشاورز، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب منطقهای استان فارس با اعلام این مطلب افزود: این میزان در سالهای ۸۵ تا ۸۷ حدود ۵۲/۰ متر بوده است.
وی افزود: عدم تحقق بارندگی مورد انتظار، اثرات خود را به وضوح بر منابع آب سطحی و زیرزمینی گذاشته است، به گونهای که اندازهگیری رواناب موجود در ۹ رودخانه بزرگ استان در فروردین ماه جاری حکایت از کاهش آبدهی تا ۰۹۰/۰درصد نسبت به میانگین آبدهی دوره آماری دارد.
وی با بیان اینکه آبدهی چشمههای بزرگ استان ۴۲ تا ۷۵درصد نسبت به میانگین آبدهی دوره آماری کاهش نشان میدهد، افزود: میانگین جمع ذخیره آب سد درودزن در پایان ماه طول دوره بهرهبرداری حدود ۸۷۰میلیون متر مکعب بوده، در حالی که در حال حاضر با ۵۰درصد کاهش به ۴۳۵میلیون متر مکعب رسیده است.
کشاورز آب موجود در سدهای در دست بهرهبرداری را نیز در حد پایداری و تامین نیاز آب شرب و صنعت دانست و گفت: آب این سدها برای تامین آب کشاورزی به جز در موارد محدود و بسیار جزئی امکان ندارد.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب منطقهای استان فارس با اشاره به اینکه خشکسالی در فارس همچنان ادامه دارد، گفت: به رغم بارندگیهای خوبی که در فروردین ماه گذشته داشتیم، آمار بارندگی استخراج شده در ایستگاههای باران سنجی شرکت آب منطقهای استان فارس، متوسط بارندگی اتفاق افتاده در سال آبی ۸۸-۸۷ را حدود ۱۷۰میلیمتر نشان میدهد، در حالی که با توجه به آمار
بلند مدت، انتظار متوسط بارش حدود ۳۰۰میلیمتر را تا این تاریخ داشتیم که بدین ترتیب نسبت به میانگین بلند مدت مشابه حدود ۴۳درصد کاهش بارندگی در استان وجود دارد.
وی ادامه داد: از آنجا که متوسط بارندگی بلند مدت سالانه استان حدود ۳۱۴میلیمتر است، درصد تحقق بارندگی سال جاری نسبت به میانگین بلند مدت سالانه حدود ۵۴درصد است که حدود ۴۶درصد کاهش بارندگی نشان میدهد.
مدیر دفتر مطالعات سازمان آب منطقهای استان فارس در ادامه تصریح کرد: با توجه به کم آبی و اینکه کشور ایران و استان فارس در منطقه کم آب کره زمین واقع شدهاند، ضروری است مصرف بهینه و جلوگیری از هدرروی آب در مصرف مختلف کشاورزی شرب صنعت تولید پایدار داشته باشیم.
ارسال نظر