۲۰ جایگاه دو منظوره سوخت در خوزستان به بهرهبرداری رسید
اهواز - خبرنگار دنیای اقتصاد: ۲۰ جایگاه سی ان جی دو منظوره در استان خوزستان به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت ملی گاز خوزستان در نخستین جلسه سی ان جی در سال جدید که به منظور بررسی روند ساخت جایگاههای
تکمنظوره و دومنظوره در استان تشکیل شد با اعلام این مطلب و با اشاره به جانمایی ۵۴ جایگاه دو منظوره در استان گفت: از مجموع ۵۴ مورد جایگاه جانمایی شده، ۳۲ مورد انعقاد قرارداد جایگاه دومنظوره با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی داشتیم که از این تعداد ۲۰ مورد به بهرهبرداری رسیده و ۱۲ مورد دیگر نیز در حال ساخت است.
مهندس افشین افزود: در بخش گاز قراردادهایی نیز با شرکت ملی پخش داشتیم و قرار براین شده است که با گازرسانی به ۱۲ جایگاه تا خرداد ماه این تعداد نیز به بهرهبرداری برسند.
وی در خصوص ۲۲ جایگاه دو منظوره دیگر نیز گفت: باید به موارد و مشکلات اجرایی آنها پرداخته شود و در حال حاضر نیز ما آمادگی قرارداد را با شرکت ملی پخش داریم. وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت بحث جایگاههای سیانجی این شرکت تمامی پیمانکاران را به صورت جهادی وارد کار کرده تا سی ان جیها هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسند.
افشین همچنین در خصوص ساخت جایگاههای تک منظوره گفت: در این مورد در مجموع ۲۳ جایگاه در استان در نظر گرفته شده است که زیر نظر وزارت دفاع در حال ساخت است و از این مجموع در حال حاضر ۳ جایگاه کامل شده است. وی در خصوص زمانبندی ۲۰ جایگاه دیگر خاطرنشان کرد: وزارت دفاع تعهد کرده تا سه ماهه دوم سال جاری با در اختیار گرفتن تجهیزات ۲۰ مورد دیگر را نیز وارد مدار کنند و جایگاههای کشتارگاه آبادان، ۱۷ شهریور ماهشهر، ایذه و آیتا... بهبهانی اهواز نیز به بهرهبرداری برسند.
معاون شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خوزستان نیز در این جلسه گفت: از مجموع ۵۴ جایگاه، ۱۹ مورد به بهرهبرداری رسیده است.
مهندس کج باف والا افزود: ۲۱ مورد دیگر نیز علاوه بر جانمایی شدن هزینه گاز آنها پرداخت شده که در ۱۰ مورد تجهیزات فیزیکی آماده شده و بیش از ۸۰درصد پیشرفت داشته است و اعتباری برابر ۱۱میلیارد و ۹۱۰میلیون ریال در نظر گرفته شده که ۸۰درصد آن نیز جذب شده است.
وی نبود قطعات یدکی مورد نیاز، ظرفیت و عمر کم کمپرسور، زمان بر بودن تعمیر قطعات و همچنین شرایط آب و هوایی خوزستان را علت بروز برخی مشکلات در امر سوخترسانی طولانی و تعطیلی برخی جایگاهها دانست.
در ادامه مدیرکل بازرسی استان و مشاور استاندار خوزستان نیز در خصوص مشکلات جایگاهها گفت: از عمدهترین مشکلات جایگاهها عدم پشتیبانی دستگاهها در استان است، چرا که تعمیر یک دستگاه مستلزم زمان زیادی است، در حالی که باید حداقل امکانات تعمیر قطعات در استان وجود داشته باشد.
حیدرینژاد خاطرنشان کرد: بحث افت فشار در بسیاری از جایگاهها وجود دارد که این امر موجب زمانبر شدن مدت گاز گیری در جایگاهها شده است و در نتیجه بسیاری از افراد به صورت غیرایمنی گاز گیری میکنند. از این رو باید از امکاناتی که توسط دولت و دستگاهها برای مردم فراهم شده پشتیبانی کنیم. وی همچنین در خصوص غیربومی بودن برخی متصدیان جایگاهها گفت: متاسفانه این افراد حضور و نظارتی در جایگاهها ندارند و در مورد آنها نیز هیچگونه نظارت مستمری نشده است.
شهردار دزفول نیز در این جلسه خواستار رسیدگی به بحث جایگاههای سی ان جی در این شهرستان شد و گفت: با توجه به اینکه شهرستان دزفول بعد از اهواز پرجمعیتترین شهر خوزستان است تنها یک جایگاه تک منظوره و ۳جایگاه دومنظوره دارد.
دواییفر خاطرنشان کرد :به رغم واگذاری ۱۰ قطعه زمین به این امر اما در طول یک سالونیم گذشته و با توجه به مکاتبات انجام شده در خصوص رد تصمیمات گذشته مبنی بر تحویل زمینهای واگذار شده جهت ساخت این جایگاهها، اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
در پایان این جلسه معاون عمرانی استانداری خوزستان نیز با اشاره بر تسریع در تعمیر قطعات و رفع مشکلات، پیشنهاد ایجاد نمایندگی قطعات یدکی مورد نیاز برای تعمیر دستگاهها را به منظور کاهش زمان تعمیر و خرید قطعات از استانهای دیگر داد. وی همچنین بر افزایش جایگاهها در شهرهای مختلف استان براساس در یافت آماری از تعداد خودروهای گازسوز در این شهرستانها تاکید کرد و خواستار دریافت آمار دقیق و کلی در این زمینه شد.
طباطبایی همچنین برای رفع مشکلات جایگاههای سی ان جی دزفول شرکت ملی گاز را مکلف کرد تا با اعزام نمایندهای از بین ۱۰ قطعه زمین پیشنهاد شده، زمینهای مناسب را انتخاب کرده و نسبت به جانمایی آنها اقدام کنند.
ارسال نظر