برای اولینبار در جهان
نسل جدید توربینهای بادی دنیا در مشهد ساخته شد
مشهد-خبرنگار دنیای اقتصاد: نسل جدید توربینهای بادی دنیا با نام بادران با حضور مسوولان کشوری و استانی در مشهد رونمایی شد.
مدیر اجرایی مراسم رونمایی از نسل جدید توربینهای بادی با بیان اینکه دانشمندان ایرانی برای اولین بار در جهان موفق به طراحی و ساخت نوعی از توربینهای بادی با فن آوری صددرصد ایرانی، بازدهی بسیار بالاتر و قیمتی به مراتب پایینتر از انواع موجود در مجتمع نیروگاههای فراگامان شدهاند ، افزود: بهکارگیری این توربین برای ساخت و راهاندازی نیروگاههای بادی با توان و ظرفیتهای متفاوت در سراسر کشور امکانپذیر است.
دکتر فریدون قربانیان در خصوص این توربین و نحوه عملکرد آن گفت: با توجه به تحریمهای بینالمللی در زمینه انتقال تکنولوژی و مشکلات پیش رو در تامین تجیهزات از خارج از کشور، این مجتمع پس از انجام مراحل امکان سنجی نیروگاههای خود در خرید توربینهای ۵/۱ مگاواتی سعی در رفع این مشکل بزرگ در استفاده از انرژیهای نو بخصوص نیروگاههای بادی کرد. وی اضافه کرد: بیش از ۲۰ هزار ساعت کار متخصصان و کارشناسان طی دو سال اخیر موجب اتمام مراحل ساخت نرم افزاری و سخت افزاری نسل جدید توربینهای بادی با فنآوری کاملا ایرانی شده است.
مدیر اجرایی مراسم رونمایی از نسل جدید توربینهای بادی دنیا عمدهترین مزیت این توربین را راندمان بالا و نهایت اوجگیری تنها با وجود باد دو متر بر ثانیه دانست و متذکر شد: از نظر اقتصادی نیز قیمت تمام شده نمونه صنعتی آن نسبت به انواع موجود در دنیا ارزانتر بوده و راندمان دو برابری آن موجب توجیه پذیری کامل آن به لحاظ اقتصادی میشود.
قربانیان قیمت توربینهای فعلی دنیا را به طور متوسط به ازای هر مگاوات ظرفیتی اسمی۲۰میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: با راه اندازی این توربینها بازگشت سرمایه و سرمایهگذاری در ساخت نیروگاهها به حدود ۵/۲ برابر افزایش یافته و موجب توجیه پذیری اقتصادی کامل نیروگاههای بادی در کشور میشود.
وی روند ساخت تمامی قطعات این نوع از توربینها در صنایع کوچک و بزرگ استان و کشور را امکان پذیر دانست و گفت: این امر ارزآوری و اشتغال زایی بسیاری را فراهم میآورد.
مدیر اجرایی مراسم رونمایی از نسل جدید توربینهای بادی دنیا تصریح کرد: در روند ساخت این نوع توربین سه اختراع نیز شامل نوع جدید پره، نوع جدید توربین و دستگاه جدید افزایش سرعت و توان باد به بهره برداری رسیده است.
وی یکی از عوامل عدم سرمایهگذاری در حوزه نیروگاههای بادی را در کاهش شدید راندمان توربینها دانست و ابراز کرد: با رونمایی از توربین بادران این مشکل تا حد بسیار زیادی حل شده است. استاندار خراسان رضوی نیز در مراسم رونمایی از این دستگاه گفت: در صورت سرمایهگذاری مناسب درساخت نیروگاههای بادی ۴۰ هزار مگاوات به تولید برق کشور افزوده خواهد شد. مهندس محمد جواد محمدیزاده افزود: هم اکنون میزان تولید برق در سراسر کشور حدود ۳۰ هزار مگاوات است که از طریق نیروگاههای مختلف اعم از گازی، سیکل ترکیبی، بخاری و برق آبی تولید میشود. وی رونمایی از نسل جدید توربینهای بادی دنیا را توسط متخصصان داخلی کشور امری قابل ستایش عنوان کرد و افزود: بشر باید به سوی تولید انرژیهای نافع برای تمامی موجودات گام بردارد.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه پیشینیان ما در ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح از علم استفاده از باد برای انجام کارهای دشوار بهرهمند بودند، متذکر شد: ایرانیها در استفاده از این انرژی سبز در دنیا پیشقراول پیشرفت بودهاند. وی به مزایای استفاده از توربینها اشاره کرد و ادامه داد: هزینه بسیار پایین، کاهش آلایندگی محیط زیست و کره زمین و وجود دانش بومی از جمله ویژگیهای اصیل این نسل جدید توربینها است.
محمدیزاده اضافه کرد: همچنین به لحاظ مدیریتی باید به سوی تحول در استفاده از انرژیهای متفاوت و با تکنولوژی بالا حرکت کرد. وی تولید از طریق جایگزینی منابع تامینکننده را از دیگر روشهای نوین و کارآمد نیرو برای حرکت برشمرد و تصریح کرد: برای مدیریت مطلوب کشور به تعدد تولید و برای رسیدن به این امر به نیروگاههای مدرن تامین برق مانند نیروگاههای بادی نیاز است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به وجود نقاط بدون شبکه برق در بسیاری از نقاط کشور یادآورشد: با راه اندازی نیروگاههای بادی تنها چند کیلو واتی مشکل بسیاری از صنایع و روستاهای صعب العبور و دارای عدم توجیه پذیری اقتصادی در توزیع تاسیسات برقرسانی رفع خواهد شد.
وی تاکید کرد: هم اکنون کشور ایران با وجود متخصصان، کارشناسان و علمای فاضل در رشتههای مختلف به عنوان یک شاخص تمدن در بین کشورهای جهان مطرح است.
وی در ادامه گفت: در بحث استفاده از انرژیهای پاک نیز بسیاری از کشورهای همسایه نظیر کشور پاکستان قرادادهای خوبی را با جمهوری اسلامیایران منعقد خواهند کرد.
استاندار خراسان رضوی بهره مند سازی همسایگان کشور را از جمله رسالتهای ایران در مسیر توسعه ذکر کرد و گفت: ایران همانگونه که در ساخت سد جزو چهار کشور دنیا است، در امر راه اندازی نیروگاهها به ویژه نیروگاههای بادی باید در ردیفهای اول جهانی قرار گیرد.
وی افزود: دولت نیز با ارائه تسهیلات مناسبی مانند افزایش خرید برق از بخش خصوصی راه را برای ورود این بخش به عرضه تولید انرژی هموار ساخته است.
ارسال نظر