شیراز - خبرنگار دنیای اقتصاد: رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی شیراز گفت: تلسکوپ رصدخانه ابوریحان بیرونی حتی جوابگوی کار پژوهش دانشجویان هم نیست.

نعمت‌الله ریاضی، استاد اختر فیزیک و معاون پژوهشی دانشگاه شیراز با بیان این مطلب گفت: تلسکوپ این رصدخانه در سه دهه گذشته از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های رصدی خاورمیانه بوده ولی در حال حاضر حتی جوابگوی نیاز پژوهشی دانشجویان هم نیست و باید قطر آن به دو برابر افزایش یابد.

بر اساس این گزارش، رصدخانه ابوریحان اولین مرکز علمی پژوهشی نجومی است که پس از رصدخانه مراغه در سال ۵۶ هجری شمسی بر فراز کوه‌های شیراز راه‌اندازی شد.

تجهیزات این مرکز شامل یک دستگاه تلسکوپ بازتابی اشمیت کاسگرین ۱۴ اینچ، یک دستگاه تلسکوپ ۱۲ اینچ مجهز به دوربین سی‌سی‌دی، یک دستگاه اشمیت ۸ اینچ مختص عکاسی، تلسکوپ ۸ اینچ کاسگرین، دو دستگاه تلسکوپ بازتابی ۵ اینچ برای امور عمومی، تلسکوپ ۴ و ۵ اینچ بازتابی نیوتونی و یک دستگاه تلسکوپ ۶۰ میلی متر شکستنیو ... است.

این مرکز علمی با امکانات ویژه‌ای که در اختیار دارد، با برخی از دانشگاه‌ها و مراکز داخل و خارج از کشور ارتباط علمی دارد و دانشجویان مقاطع تحصیلی دانشگاه‌های کشور طرح‌های خود را در زمینه نورسنجی از ستارگان دوتایی در آن انجام می‌دهند. علاوه بر آن برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های مشهد و اصفهان نیز داده‌های مورد لزوم خود را از این رصدخانه به دست می‌آورند.