با سرمایهگذاری ۳هزار میلیارد ریال
۵۰ طرح انتقال برق در استان هرمزگان اجرا میشود
بندرعباس - خبرنگار دنیای اقتصاد: ۳۲ طرح انتقال و فوق توزیع برق و ۱۸ طرح خط انتقال از سوی شرکت برق منطقهای استان هرمزگان در این استان در حال اجرا است.
کهوری، معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهای هرمزگان با بیان این مطلب مجموع سرمایهگذاری برای این طرحها را ۳هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه بودجه سالجاری شرکت براساس آخرین اصلاح، یکهزار و ۴۵۰میلیارد ریال است، پیشبینی میشود این طرحها حداکثر تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسند.
وی مهمترین این طرحها را پست ۴۰۰ کیلو ولت گنو (شاهراه اصلی ارتباط بین نیروگاه تولیدکننده انرژی موردنیاز منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس و طرح فولاد هرمزگان)، پست ۲۳۰ کیلوولت مرکز بندرعباس، پست ۲۳۰ کیلوولت رودان و خطوط ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه هرمزگان، پست نما و خط ۲۳۰ کیلو ولت جاسک - زر آباد و در مجموع به طول ۴۶۰ کیلومتر مدار دانست.
کهوری ساخت یک طرح پست ۴۰۰ کیلوولت، ۱۰ طرح پست ۲۳۰ کیلوولت، ۱۰ طرح پست ۱۳۲ و ۶۳ کیلوولت، خط ۴۰۰ کیلوولت، سه خط ۲۳۰ کیلوولت، پنج خط ۱۲۲ و ۶۳ کیلوولت را از برنامههای آتی این معاونت دانست که از هماکنون اقدامات اولیه برای انتخاب مشاور، تعیین زمین پستها و طراحی اولیه آغاز شده و به زودی به مرحله قرارداد و اجرایی شدن میرسند.به گفته وی اعتبار مورد نیاز برای این طرحها ۶هزار میلیارد ریال پیشبینی شده است.
کهوری با بیان اینکه بهره برداری از این طرحها در تامین برق مردم نقش مهمی خواهد داشت، افزود: ساخت خطوط و پستهای انتقال موجب افزایش پایداری شبکه شده و مانند یک شاهراه بزرگ و اصلی امکان تامین انرژی موردنیاز یک منطقه وسیع را میسر میکند.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقهای هرمزگان گفت: هر چه بیشتر پست و خطوط انتقال ساخته شوند افزایش پایداری، کاهش نوسانات احتمالی، کاهش حوادث و خاموشی و امکان تامین انرژی بیشتر در منطقه را به دنبال خواهد داشت.
کهوری در ادامه تامین زمین برای ساخت پست مخصوصا در مناطق شهری، حریم خطوط، کمبود نقدینگی، نوسانات قیمت بازار، بازگشایی اعتبار اسنادی برای پیمانکاران و کمبود نیروی متخصص در استان هرمزگان را از موانع عمده سر راه اجرای طرحهای توسعهای عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در خصوص مشکلات زمین، توجه به موضوع تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز در مطالعات و تهیه طرحهای توسعه استان ضروری است که به تبع آن در نظر گرفتن فضای لازم برای ساخت پستها و مسیر خطوط را نیز به دنبال خواهد داشت. کهوری در ادامه افزود: هماکنون این شرکت دارای دوهزار و ۳۷۲ مگاوات ظرفیت نصب شده در بخش تولید و چهارهزار و ۵۴ کیلومتر مدار در خطوط انتقال و فوق توزیع و ۲۱هزار و ۶۲۴ مگاوات ظرفیت پستهای انتقال و فوق توزیع است.
وی در خصوص طرحهایی که برای توسعه فعالیتهای مورد نیاز شرکت برق به منظور تامین برق مورد نیاز استان اجرا میشود نیز گفت: طی سالهای گذشته طرحهای زیادی توسط این معاونت اجرا شده است به طوری که از ابتدای انقلاب تاکنون ظرفیت پستهای انتقال و فوق توزیع ۱۱۰ برابر و طول خطوط نیز ۱۲۷ برابر شده است.
ارسال نظر