۲۲۰ مصوبه حاصل سفر دوم دولت به آذربایجان شرقی
۹۵درصد از مصوبات سفر نخست رییسجمهوری به آذربایجان شرقی اجرایی شده است گروه استان ها- رییس جمهوری و هیات دولت در ادامه دومین دور سفرهای استانی این بار به استان آذربایجان شرقی سفر کردند تا ضمن بررسی مصوبات دور اول سفر به آن استان، با انجام ملاقات مردمی، طرحها و پیشنهادات را بررسی و به شکایات مردمی رسیدگی کنند. هیات دولت در فرودگاه تبریز مورد استقبال مقامات محلی این استان قرار گرفت.
دکتر محمود احمدی نژاد، رییسجمهور پس از ورود به فرودگاه تبریز به تشریح اهداف سفر به استان آذربایجان شرقی پرداخت. وی با بیان این که خدای بزرگ را سپاسگزارم که توفیق انجام دور دوم سفرهای استانی را یافتم تابه آذربایجان شرقی و تبریز سفر کنم افزود: آذربایجان شرقی علم برافراشته غیرت ملت ایران و دژ مستحکم آزادی و استقلال ایرانیان است . بر اساس این گزارش، هیات دولت در حالی به این استان سفر کرده که به گفته استاندار آن، بیش از ۹۵درصد از مصوبات سفر نخست رییس جمهوری به آذربایجان شرقی اجرایی شده و یابه اتمام رسیده است. استاندار آذربایجان شرقی در ادامه سفر دوم رییسجمهوری و هیات دولت به این استان را فرصت طلایی برای پیشرفت و توسعه استان ارزیابی کرد و گفت: تمامی تمهیدات برای بهرهبرداری مطلوب از سفر دوم رییس جمهوری فراهم شده و گروههای کارشناسی قبلا طرحهایپیشنهادی را ارائه کردهاند.
۲۲۰ مصوبه
براساس این گزارش دومین سفر هیات دولت به استان آذربایجان شرقی نیز به منظور شتاب بخشیدن به روند توسعه و آبادانی بیش از گذشته این استان با ۲۲۰ مصوبه همراه شد.
در این جلسه که بیش از ۵/۶ ساعت به طول انجامید طرحهای مهمی برای افزایش سطح رفاه، توسعه، امنیت و آبادانی آذربایجان شرقی به تصویب رسید. محمود احمدینژاد در پایان این سفر در گفتوگو با خبرنگاران در تشریح اعم مصوبههای صورت گرفته گفت: در بخش صنعت و اشتغال که از نیازهای اساسی آذربایجان شرقی است برای تمام واحدهای تولیدی و گردشگری در شهرکها و نواحی صنعتی و مجتمعهای گردشگری معافیت مالیاتی به تصویب رسید و برای سرمایهگذاری و اجرای طرحهای بزرگ صنعتی و معدنی به منظور طرح آمایش صنعت و معدن در سطح استان مبلغ ۱۶هزار و ۵۰۰میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شد.
احمدینژاد افزود: صدور مجوز و اعطای کمک مالی برای ایجاد پایانههای صادراتی، ایجاد و مطالعه ۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی در سطح استان، ایجاد دو منطقه ویژه اقتصادی، ایجاد یک کارخانه خودروسازی با اولویت ایجاد واحدهای قطعهسازی در شهرستانهای استان و ایجاد یک خط مونتاژ خودروی سواری از دیگر مصوبات بخش صنعت و اشتغال بوده است.
رییس جمهور به مصوبات دومین جلسه استانی هیات دولت در آذربایجان شرقی اشاره و خاطر نشان کرد: از مهمترین مصوبات این بخش میتوان به اختصاص ۵۰۰میلیارد ریال برای اصلاح و حذف نقاط حادثهخیز راههای پرتردد و بهسازی و ارتقای راههای اصلی استان در سال آینده از منابع ردیفهای متمرکز، صدور مجوز ایجاد شرکت هواپیمایی منطقهای، برقی کردن راهآهن تبریز ـ سلماس ـ رازی تا مرز ترکیه و مطالعه تکمیلی خط آهن جلفا ـ اصلاندوز، شروع مطالعه دو خطه کردن راه آهن میانه ـ زنجان، توسعه آزاد راهها، تملک زمینهای مسیر آزاد راه تبریز ـ سهند و ایجاد رینگ دور کوه سهند اشاره کرد.
احمدینژاد همچنین واگذاری ۸۰ هکتار زمین به شهرداریهای استان برای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و ایجاد واحد مسکونی و اختصاص ۱۰۰میلیارد ریال برای کمک به شهرداریهای استان را مصوبات مهم هیات دولت در بخش مسکن و شهرسازی اعلام کرد و افزود: ساخت ۱۲هزار واحد مسکونی روستایی با اعطای تسهیلات ارزان قیمت در سال جاری، واگذاری اراضی مورد نیاز ساخت واحدهای مسکن مهر در سطح استان، اختصاص مبلغ ۶۰۰میلیارد ریال برای کمک به توسعه اجرای فعالیت شهرداریها و دهیاریهای استان و طرحهای حوادث غیرمترقبه و بهبود عبور و مرور، کمک مالی به ساخت و توسعه خط یک و دو قطار شهری تبریز، اختصاص ۴۰ دستگاه اتوبوس، ۱۵۰ دستگاه میدی باس، ۱۵۰ دستگاه ون و ۶هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی برای نوسازی و توسعه ناوگان حملونقل عمومی استان از دیگر مصوبات هیات دولت در دومین جلسه استانی خود در آذربایجان شرقی بود.
وی گفت: در بخش آب و کشاورزی نیز مصوب شد اعتبار مورد نیاز مطالعه و ساخت سدهای استان اختصاص یافته و مبلغ یکهزار و ۵۰میلیارد ریال برای اتمام عملیات اجرایی شبکههای فرعی پایاب سدهای استان طی سه سال آینده تخصیص یابد.
احمدینژاد اضافه کرد: اختصاص ۴۵۰میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری و نیز انجام طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی بخش کشاورزی در مقیاس استانی، ملی و فراملی از دیگر مصوبات بخش آب و کشاورزی بوده است.
رییس جمهور در ادامه تکمیل خط گاز تبریز ـ میاندوآب را از جمله مصوبات هیات دولت در جلسه استانی خود اعلام کرد و گفت: در بخش انرژی مصوب شد مجوز ترانزیت فرآوردههای نفتی از طریق بخش غیردولتی و نیز مجوز تاسیس پالایشگاه و صنایع پایین دستی پتروشیمی توسط همین بخش صادر شود. وی با اشاره به نوسانات شدید دمایی منطقه آذربایجان و لزوم ذخیرهسازی مناسب گاز طبیعی تصریح کرد: در این جلسه تصمیم گرفته شد برای استمرار گازرسانی پایدار در فصول سرد سال مطالعه ذخیرهسازی گاز طبیعی در شمال غرب انجام پذیرد.
احمدینژاد همچنین مطالعه و ساخت دو نیروگاه یکهزار مگاواتی در سطح استان، پیشبینی و ایجاد ردیف اجرایی برای مطالع و اجرای تعداد زیادی از سدهای استان و گازرسانی به تمام روستاهای بالای ۱۵۰ خانوار استان ظرف سه سال و تمام شهرستانهای آذربایجان شرقی را از دیگر مصوبات جلسه استانی هیات دولت برشمرد.
رییس جمهور ادامه داد: اختصاص اعتبار لازم برای انجام فعالیتهای فرهنگی، هنری، دینی و قرآنی، مرمت و تعمیر مساجد، مصلاها و اماکن مذهبی از مصوبات هیات دولت در بخش فرهنگی بوده است. وی افزود: هیات دولت همچنین اعتبار لازم برای نوسازی و گسترش استودیوهای پخش، تولید و شبکههای رادیویی و تلویزیونی آذربایجان شرقی را اختصاص داد.
رییس جمهور درباره مصوبههای مرتبط با رفاه اقشار مختلف جامعه در دومین جلسه استانی هیات دولت در آذربایجان شرقی نیز گفت: زیرپوشش قرار دادن خانوارهای در نوبت سازمان بهزیستی، بررسی زیرپوشش قرار دادن تمام قالیبافان، بافندگان فرش و صاحبان صنایع دستی کددار با اصلاح قوانین و مقررات موجود در قالب ارائه طرح یا لایحه به مجلس شورای اسلامی از جمله این مصوبات بود.
وی در ادامه اختصاص اعتبار لازم برای ساخت مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق فاقد این مراکز در آذربایجان شرقی و نیز توسعه مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا (ع) تبریز از ۴۰۰ به ۵۰۰ تخت و نیز راهاندازی و تجهیز بخشهای پیوند اعضا، مغز استخوان و قلب در استان را از جمله مصوبههای هیات دولت در دور دوم سفر استانی خود به آذربایجان شرقی معرفی کرد.
احمدینژاد به مصوبههای بخش آموزشی این جلسه اشاره و تصریح کرد: اختصاص اعتبار برای کمک به تعمیر و تجهیز فضاهای آموزشی و کمک آموزشی در سطح استان، ساخت و یا تکمیل ۱۵ باب خانه معلم، ۱۰ باب کانون فرهنگی ـ تربیتی و سه باب ساختمان اداری در شهرستانهای فاقد این مراکز و نیز مطالعه و ساخت پنج دانشکده جدید در سطح آذربایجان شرقی از جمله این مصوبات است. وی مصوبههای هیات دولت در بخش گردشگری را نیز تعیین شش منطقه نمونه گردشگری، مطالعه ساخت شهرک و بازارچه صنایع دستی استان، انجام کاوشهای باستانشناسی در مجموعه تاریخی ربع رشیدی تبریز و ساخت موزه منطقهای فرش معرفی کرد. به گفته احمدینژاد، هیات دولت براساس مصوبات صورت گرفته در بخش ورزشی نیز ایجاد دهکده المپیک، احداث استادیومهای ۵هزار نفری و سالنهای سرپوشیده و باستانی در آذربایجان شرقی را در دستور کار خود قرار داده است. بر اساس این گزارش، در این سفر طرحهایی نیز به بهره برداری رسید و طرحهایی نیز کلنگ زنی شدند که به آنها اشاره می شود.
خط تولید تیرآهن
همزمان با حضور هیات دولت درآذربایجان شرقی خط تولید انواع تیرآهن با حضور وزیر علوم و نماینده ویژه رییسجمهوری در مجتمع فولاد شاهین بناب به بهره برداری رسید.
مجتمع فولاد شاهین بناب در زمینی به مساحت ۱۴۰ هکتار و با اشتغالزایی یکهزار و ۲۰۰ نفر احداث شده است.
برای راه اندازی خط تولید تیرآهن نبشی، ناودانی و بال پهن بیش از یکهزارمیلیارد ریال هزینه شده که ۷۰۰میلیارد آن از محل اعتبارات تسهیلات بنگاه های کوچک اقتصادی و بقیه توسط بخش خصوصی تامین شده است.
خط دوم قطار شهری تبریز
عملیات اجرایی طرح خط دوم قطار شهری تبریز نیز با حضور وزیر کشور در دومین روز از سفر استانی هیات دولت به استان آذربایجان شرقی آغاز شد.طرح خط دوم قطار شهری تبریز به طول ۲۲ کیلومتر در حد فاصل نمایشگاه بینالمللی تا «قرالملک» شامل ۲۲ ایستگاه در طول مسیر ساخته میشود.برای اجرای این طرح در مجموع یکمیلیارد و ۲۰۰میلیون یورو معادل ۱۵هزارمیلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
کلنگ زنی فولاد آلیاژی در عجبشیر
طرح تولید فولاد آلیاژی و انواع فروآلیاژ همراه بااجرای طرح ذوب و نورد باحضور وزیر نیرو درمنطقه خضرلوی عجبشیر کلنگ زنی شد.
نماینده مردم مراغه، عجبشیر و سراجو در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: این واحد تولیدی با پنج خط تولید ذوب و ریخته گری، دو خط تولید نورد میلگرد، تولید انواع فروآلیاژی و فولاد آلیاژی باسرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری گسترش فولاد تبریزساخته می شود.
یوسف نجفی افزود: این طرح با سههزارمیلیارد ریال اعتبار برای سههزار نفر ایجاد اشتغال می کند. وی گفت: فاز نخست این طرح با خطوط تولید ذوب و ریخته گری و فولادی آلیاژی سالانه بیش از ۶۰هزار تن تولید خواهد داشت.
ارسال نظر