شیراز- خبرنگار دنیای اقتصاد: کنگره بین‌المللی مزوت (پیوند اعضا) که با حضور صدها اندیشمند، متخصص و صاحبنظر در علوم پزشکی و پیوند اعضا از سراسر جهان به مدت ۳ روز در شیراز برگزار شد، به کار خود پایان داد. ایرج فاضل، رییس افتخاری و دبیر کنگره بین‌المللی مزوت (پیوند اعضا) در حاشیه آخرین روز از برگزاری این کنگره با بیان اینکه این کنگره به دلیل وسعت، تعداد شرکت‌کننده، سطح کیفی و سطح علمی شرکت‌کنندگان، بزرگ‌ترین رویداد علمی پس از انقلاب در ایران است، افزود: این ادعای برگزار‌کنندگان و مسوولان کنگره نیست، بلکه تمام بزرگان دانش پزشکی که از سراسر جهان در این رویداد شرکت کرده‌اند، همین اعتقاد را دارند.

رییس مرکز پیوند اعضا شیراز و برگزار‌کننده کنگره مزوت ایران در شیراز نیز گفت: بیش از ۷۰‌پرفسور از آمریکا در این کنگره شرکت کردند و تمام کسانی که در این رویداد بزرگ علمی شرکت کرده و بعد از این به کشور خود مراجعت می‌کنند، به جهانیان می‌گویند که ایران در بعد علمی کشور بسیار پیشرفته‌ای است و به هیچ عنوان عقب افتاده نیست.

وی یکی از اهداف مرکز پیوند ایران را رسیدن به یک مدل جدید ایرانی در پیوند اعضا دانست و گفت: امروز بیش از ۵۰‌درصد از پیوندهای ما از جسد و از مرگ مغزی است و بقیه هم سعی می‌شود از فامیل باشد نه غریبه.

ملک‌حسینی با بیان اینکه مشکل خرید و فروش اعضا در ترکیه وجود ندارد و در پاکستان هم با وضع قانون جدید در حال رفع شدن است، گفت: در بعضی از کشورهای خاورمیانه این موضوع وجود دارد و سازمان بهداشت جهانی و سازمان‌های حقوق بشر به دنبال اثبات این موضوع و برخورد با این کشورها هستند.

پایه‌گذار پیوند اعضا در جهان و مدیر بزرگ‌ترین مرکز پیوند اعضا در آمریکا نیز در این کنگره گفت: یازدهمین کنگره مزوت در شیراز، از نظر کمی بزرگ‌ترین رویداد علمی بود که در سطح بالایی از کیفیت برگزار شد.

پرفسور توماس ای‌استارزل افزود: با توجه به وجود مشکلاتی مانند خرید و فروش عضو در برخی از کشورها خصوصا در خاورمیانه، برگزاری این کنگره پایه‌ای برای ایجاد یک ساختار اخلاقی مناسب در این زمینه است.

استارزل خاطرنشان کرد: این کنگره می‌تواند در ایجاد یک رویه مشخص و برخوردی متحد‌الشکل با پیوند اعضا در سطح خاورمیانه و جهان بسیار موثر باشد.

این فوق تخصص پیوند اعضا که سه سخنرانی در کنگره مزوت شیراز انجام داده است، گفت: من افتخار می‌کنم که امروز در ایران و در شیراز در این کنگره شرکت کرده‌ام، کنگره‌ای که دارای سطح علمی بسیار بالایی است.