برخورداری 96درصد خانوارهای شهری از گاز

۱۰۲جایگاه CNG تا پایان سال جاری در مازندران راه‌اندازی می‌شود

ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران از برخورداری ۹۶درصد خانوارهای شهری استان از گاز طبیعی خبر داد. محسن عرب مقصودی، با بیان مطلب فوق با اشاره به اینکه استان مازندران دارای ۱۷ شهرستان، ۵۱شهر، ۴۵ بخش و بیش از ۳هزار و ۱۰۰روستا و آبادی است، افزود: براساس بررسی‌های به عمل آمده از سوی شرکت گاز استان، بیش از یک هزار و ۸۰۰ روستای مازندران با ساخت خط لوله قابل‌گازرسانی است که تاکنون ۹۹۲ روستا و ۳۵شهر که شامل ۹۶درصد خانوارهای شهری استان می‌شود، از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده‌اند.

وی تعداد مشترکان شرکت را در شهرها و روستاهای استان ۶میلیون و ۴۶۰هزار و ۷۰مشترک اعلام کرد و افزود: شرکت گاز استان مازندران در بخش گازرسانی روستایی رتبه اول و در بخش گازرسانی شهری رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است.

عرب مقصودی با بیان اینکه گازرسانی به دو شهر زرگر محله و زیرآب در بابل نیز در حال انجام است، در رابطه با خط تعذیه شهر زیر‌ آب گفت: تاکنون آزادسازی ۵/۱کیلومتر از مسیر انجام گرفته و برای ۱۹کیلومتر دیگر به دلیل قرار گرفتن در مسیر جنگلی با اداره‌کل منابع طبیعی در حال رایزنی هستیم.

وی افزود: در صورت آزادسازی مابقی مسیر، با افزایش تیم‌های اجرایی، طرح‌های گازرسانی زرگر محله وزیر آب دهه فجر سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند.

مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران در ادامه از انجام اقداماتی به منظور اصلاح ظرفیت شبکه‌های خطوط تغذیه و توزیع استان و طرح‌های تنظیم برای اصلاح ظرفیت ایستگاه‌ها به دلیل افزایش زیرساخت‌ها در جهت رفع افت فشار در مواقع ضروری خبر داد و گفت: چون مازندران در انتهای خط لوله‌کشی گاز قرار دارد، با وجود کارهای انجام‌شده، در زمان مصرف (پیک زمستان) که کمبود بار و افت فشار را در طول خطوط خواهیم داشت، دارای وضعیت بسیار بحرانی خواهد بود.

وی با بیان اینکه در صورت افت فشار گاز، مازندران اولین استانی است که با قطعی گاز مواجه خواهد شد، تصریح کرد: با انجام زیرساخت‌های در دست اجرا از سوی شرکت، ظرفیت انتقال گاز در کشور افزایش داده خواهد شد و در زمان ایجاد مشکل و افت فشار گاز، گاز بیشتری در خطوط سراسری تزریق می‌شود.

مقصودی، خطوط اصلی گاز تعریف‌شده برای استان مازندران را ایجاد خط مستقل گاز از عسلویه به دامغان، سمنان، کیاسر و نکا عنوان کرد و با بیان اینکه روزانه ۲۵میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان دریافت می‌شود، گفت: در صورت تامین اعتبار برای انجام طرح خط ۳۰‌اینچ موجود در مازندران به طور مستقیم از عسلویه تغذیه خواهد شد و وابستگی به گاز ترکمنستان قطع می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران در ادامه از راه‌اندازی ۱۰۲جایگاه CNG تا پایان سال جاری در استان خبر داد و افزود: مازندران از نظر ظرفیت CNG در کشور رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. وی با بیان اینکه به دلیل جمعیت بالا و مسافرخیز بودن استان و به دلیل استفاده فراوان و بارگیری بسیار زیاد از کمپرسورهای قدیمی در بعضی از جایگاه‌های موجود دچار مشکل شده‌ایم، اظهار امیدواری کرد با حمایت شرکت گاز کشور برای رفع مشکلات جایگاه‌ها اقدام شود.

وی اعتبارات سال ۸۷ شرکت را ۲۲۰میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: به دلیل انتقال طرح‌های نیمه‌کاره سال‌های گذشته به سال‌جاری و برای اتمام این طرح‌ها با کمبود ۳۵میلیارد تومانی اعتبار روبه‌رو هستیم، که به منظور تامین آن قول‌هایی در قالب متمم بودجه داده شده است.

عرب‌مقصودی تاکید کرد: در برنامه است طی سه سال آینده اعتبارات در جهت انجام طرح‌های بالا دست شامل پالایش، تولید و انتقال گاز که بسترساز توسعه است، هزینه شود.

مقصودی طلب شرکت گاز استان را از مردم و صنایع ۳۰میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: ۱۵میلیارد تومان از این مبلغ، طلب شرکت از نیروگاه نکا است که اگر وصول شود، در اجرای طرح‌ها و گردش امور، نقش بسزایی خواهد داشت.