زمین‌های 99 ساله در شیراز صاحب پیدا کرد

به‌دنبال آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی شهرک مسکونی «مهر لپوئی» برای طرح مسکن ۹۹ ساله در شیراز، جمعی از ساکنان بومی نسبت به آنچه تصرف غیرقانونی اراضی منطقه می‌نامیدند، اعتراض کردند.

جمعی از مالکان محلی اراضی لپوئی، با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه فارس، خواستار جلوگیری از ادامه روند عملیات آماده‌سازی شهرک مسکونی مهر لپوئی در اراضی خود شدند.

یکی از معترضان با ارائه اسنادی با قدمت بیش از ۹۷ سال، گفت: ۱۱ هکتار از این اراضی حدود یکصد سال پیش توسط اجدادم به صورت باغ انگوری خریداری شده و حدود ۴۰ سال پیش نیز پلاک ثبتی از اداره ثبت اسناد و املاک فارس به نام پدربزرگم صادر شده است.

وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۵۹ با ارائه همین اسناد به سازمان آب موفق به اخذ پروانه حفر و بهره‌برداری از چاه شدیم، اما به دلیل خشکسالی و چرای غیراصولی دام عشایر، تمامی باغ‌های انگور از بین رفت و تا سال ۷۷ با تغییر الگوی کشت در این اراضی، جو کشت می‌کردیم و چندین بار هم با ارائه همین اسناد از بانک کشاورزی وام و تسهیلات کشاورزی دریافت کرده‌ایم. وی گفت: حالا سازمان مسکن و شهرسازی با دریافت سند ۴۰۰ هکتار از اراضی منطقه لپوئی از اداره منابع طبیعی، که عمدتا متعلق به مردم بخش زرقان و شهر لپوئی است، مدعی شده که این اراضی ملی است و ما باید از آنها خارج شویم، در حالی که سند آنها کمتر از یک‌سال است که صادر شده است.

یکی دیگر از معترضان هم گفت: قرار است راه‌آهن شیراز - اصفهان از همین منطقه عبور کند بنابراین وزارت راه و ترابری تاکنون ۶هزار مترمربع از این اراضی را که در مسیر راه‌آهن قرار داشت، از ما خریداری کرد.

وی گفت: چون این اراضی بین دو شهر زرقان و لپوئی قرار گرفته، با توسعه دو شهر و عبور راه‌آهن از آن در ۲ سال گذشته، به ما مجوز داده شد تا اراضی را تفکیک کرده و با توجه به خشکسالی و عدم امکان کاربری زراعی، به زمین مسکونی تبدیل کنیم، اما به یک‌باره متوجه شدیم که مسکن و شهرسازی و تعاونی‌های مهر به جان این اراضی افتاده و قصد اشغال آنها را دارند.

این شهروند زرقانی گفت: در سال ۷۹ منابع طبیعی مالکیت خصوصی این اراضی و کشت جو در آنها را تایید کرده، اما حالا یک شبه سند صادر می‌کنند که این اراضی ملی است. وی با ارائه استفتائاتی از برخی مراجع عظام تقلید، خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از این اراضی دارای مالکیت خصوصی است و هرگونه تصرف و اشغال آنها توسط هرکس مانع از پذیرش اعمال دینی در محضر خدا می‌شود.

وی گفت: شورای اسلامی شهرهای زرقان و لپوئی و معتمدین این دو شهر مالکیت ما را بر اراضی تایید کرده‌اند. این شهروند گفت: هم‌اکنون مالکان این اراضی با گرفتن وکیل و ارسال نامه‌هایی به مسوولان رده بالای نظام از جمله ریاست محترم ‌جمهور، وزیر مسکن و دیگر مسوولان و نیز پیگیری در مراجع قضایی، طرح دعوی کرده‌ایم. یک مقام مسوول نیز در گفت‌وگو با «ایسنا»، وجود معارض برای اراضی شهرک مهر لپوئی را تایید کرد و گفت: قرار بود در این اراضی ۱۰هزار واحد مسکونی طرح مهر یا همان مسکن ۹۹ ساله برای متقاضیان مسکن در شیراز، زرقان و لپوئی ساخته شود، اما با وجود معارض مجبور شدیم ۵هزار واحد را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه عملیات آماده‌سازی اراضی در حال انجام است، از تعلل سازمان مسکن و شهرسازی انتقاد کرد و گفت: آماده‌سازی در اراضی فاقد معارض آغاز شده و امیدواریم سازمان مسکن و شهرسازی هرچه سریع‌تر تکلیف را روشن کند. براساس این گزارش، وزیر مسکن و شهرسازی نیز همزمان با هفته دولت و در سفر به استان فارس، از منطقه لپوئی بازدید کرده بود.

وی البته وجود هرگونه مشکل در این منطقه را تکذیب کرده و گفته بود: عملیات احداث شهرک مهر به زودی در لپوئی آغاز می‌شود.

به گزارش «ایسنا»، با آغاز طرح مسکن مهر یا همان زمین‌های مسکن استیجاری ۹۹ ساله، با توجه به کمبود زمین در شهر شیراز، احداث ۱۰هزار واحد مسکونی مهر برای متقاضیان شیرازی به اراضی حاشیه شهرک‌های زرقان و لپوئی در ۳۰ کیلومتری شمال شرق شیراز انتقال داده شد و از همان ابتدا برخی کارشناسان وجود صنایع آلاینده در این منطقه و عبور راه‌آهن شیراز - اصفهان را مهم‌ترین موانع ساخت این شهرک در منطقه لپوئی و زرقان دانستند، اما مسوولان استان، وجود این شهرک را محلی برای جذب سرریز جمعیتی شیراز و کارکنان صنایع فعال در منطقه دانستند و بر ساخت آن در منطقه لپوئی و زرقان تاکید کردند.

امام جمعه شیراز نیز در یکی از شوراهای اداری استان فارس در سال گذشته از ساخت شهرک مسکونی در منطقه یاد شده انتقاد کرده بود.