با همکاری بخش خصوصی و شهرداری
پایانه فروش ماهی در مشهد ساخته میشود
با ساخت پارک آبزیپروری در مشهد مسافران یک روز بیشتر در این شهر اقامت میکنند مشهد - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیر کل شیلات خراسان رضوی از ساخت پایانه فروش ماهی در مشهد با همکاری بخش خصوصی و شهرداری خبر داد.
محمدرضا مهدیزاده با اعلام خبر فوق افزود: با ساخت این پایانه بحثهای ساماندهی حملونقل، کیفیت و توزیع ماهی به حد مطلوب خواهد رسید.
وی با بیان اینکه بحث تولید ماهی با بازاریابی آن تفاوت دارد، افزود: مشکلی که در این زمینه وجود دارد، این است که خود تولیدکننده اقدام به فروش و بازاریابی میکند و از همین رو سود فروش ماهی نصیب دلالان میشود.
وی در ادامه صادرات ماهی را به نفع تولید و اشتغال کشور دانست و ادامه داد: کشورهای حوزه خلیجفارس به دنبال ماهی قزلآلای ۳کیلویی هستند، در حالی که در کشور کمتر کسی پیدا میشود که از این نوع ماهی تولید کند.
مهدیزاده در ادامه به کیفیت نامطلوب خوراک ماهی در کارخانجات اشاره کرد و گفت: خوراک ماهی که در کارخانجات داخلی تولید میشود، به دلیل ضریب تبدیل بالا از کیفیت خوبی برخوردار نیست.
مدیرکل شیلات خراسان رضوی با بیان اینکه ۶۰درصد هزینههای پرورش ماهی کشور را غذا تشکیل میدهد افزود: این در حالی است که این رقم در دیگر کشورها ۴۰درصد است.
مهدیزاده افزود: متاسفانه غذای ماهی تولیدی در کشور بیکیفیت و غذاهای خارجی به دلیل پایین بودن ضریب تبدیل پایین از کیفیت خوبی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته قیمت غذای ماهی ۴برابر شده گفت: گران شدن غذای ماهی باعث شده برخی تولیدکنندگان اقدام به تولید خوراک ماهی کنند که این مساله موجب وارد کردن آلودگی به آبها شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته هزار و ۷۴۰ تن ماهی در خراسان رضوی تولید ولی ۹ تن مصرف شد، افزود: بیشتر ماهیان مصرفی از سایر استانهای کشور همانند کردستان تامین شده است و اگر دروازه استان را برای واردکردن ماهی باز بگذاریم، باید پرورش ماهی را تعطیل کنیم.
وی بیان کرد: تاکنون در صنعت شیلات از بیمه و بهویژه بیمه محصولات کشاورزی استقبال نشده، چرا که بیمه محصولات کشاورزی غرامت پرداخت میکند نه خسارت.
مدیر کل شیلات خراسان رضوی افزود: از ۴۳۰ مرکز پرورش آبزی در استان کمتر از ۱۰ مرکز تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی است، از اینرو پیشنهاد دادهایم تا با حذف بخشی از یارانهها همه مراکز آبزیپروری را بهطور اجباری بیمه کنیم.
مهدیزاده با انتقاد از اینکه پس از ۶ سال هنوز نتوانستهایم برای ساخت پارک آبزیپروری در مشهد فعالیتی را انجام دهیم، گفت: سرمایهگذاران مختلفی را برای ساخت پارک آبزیپروری به مشهد آوردهایم، ولی هنوز در بند اول ساخت این پارک که تخصیص اعتبار برای مطالعه جا نمایی آن است ماندهایم.
وی تصریح کرد: این درحالی است که مراحل ساخت پارک آبزیپروری در آذربایجان شرقی روبه اتمام است ولی هنوز در مشهد، مکانی را برای ساخت پارک آبزیپروری پیدا نکردهایم.
وی با اشاره به اینکه پارک ربیع، پارک کوهسنگی و بند گلستان را برای ساخت این پارک در مشهد به شهرداری پیشنهاد دادهایم که مورد موافقت قرار نگرفته است، اذعان کرد: برای ساخت پارک آبزیپروری دیدگاههای بستهای نسبت به سرمایهگذاران وجود دارد چرا که بر اساس این دیدگاه سرمایهگذاران را به دید زمین خوار مینگرند.
وی ادامه داد: با ساخت چنین پارکی در مشهد میتوانیم برای ماندن اضافی یک روز توریسم در مشهد برنامهریزی داشته باشیم.
مهدیزاده دربخش دیگری با بیان این که در حال حاضر در دنیا بیش از ۶۷ نوع کنسرو ماهی تولید میشود، تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان شیلات ایران ۹۶ کارخانه در زمینه تولید کنسرو ماهی در کشور فعال هستند که فقط یک نوع کنسرو ماهی تولید میکنند.
وی بهترین ماهی را تازهترین آن دانست و گفت: سالانه در کشور بین ۲ تا ۵ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید میشود و با توجه به اینکه قیمت هر قوطی ۱۷۴ تومان است مردم کشور غذای گرانی را مصرف میکنند.
مدیر کل شیلات خراسان رضوی افزود: میانگین سرانه مصرف سالانه ماهی در کشور ۷ کیلو، در استان۲ کیلو و ۸۰۰ گرم و در مشهد ۴ کیلوگرم است.
وی با بیان این مطلب که در کشورهای دیگر ماهی را به صورتهای مختلف از جمله گوشت چرخ کرده یا انواع شیرینی و سس مصرف میکنند، ادامه داد: دستگاههایی برای تولید ناگت و فیش برگر به کشور وارد شد ولی به دلیل عدم مصرف این فرآوردهها تولید آنها در کشور متوقف شد.
وی اذعان کرد: برای افزایش تولید ماهی در استان بحثهای آموزش رایگان و انتقال دانش فنی به تولیدکنندگان را در دستور کار خود قرار دادهایم، بهطوری که طی سالهای گذشته در هر سال ۳۰ درصد افزایش تولید ماهی داشتیم.
مهدیزاده گفت: پس از ۵ سال پیگیری نتوانستهایم در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان دفتری تحقیقاتی را در زمینه شیلات دایر کنیم، از اینرو بحثهای تحقیقاتی شیلات استان را به موسسه تحقیقات شیلات ایران در شمال ارائه میدهیم.
علی اصغر پادرالو، رییس اداره امور آبزیان جهاد کشاورزی مشهد گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در مشهد ۴۰ درصد از مردم این شهر از پخت ماهی اطلاعی نداشته و ۲۲ درصد هم در مورد نحوه پخت ماهی اطلاعات کمی داشتند. وی افزود: سرانه مصرف ماهی در مشهد در ۲ سال گذشته ۲ کیلو و ۵/۱ کیلوگرم کنسرو ماهی بوده است که این میزان با توجه به تبلیغات انجام شده به ۴ کیلو و ۲۰۰ گرم افزایش یافته است. وی با اشاره به اینکه اولین آیتم در پخت آبزی، بوزدایی است، خاطر نشان کرد: اخیرا با همکاری بازار اتحاد پخت ماهی به صورت رایگان آموزش داده میشود و اگر خانههای فرهنگ محله امکاناتی را برای پخت ماهی در اختیار شیلات قرار دهند میتوانیم در این خانهها بحثهای آموزش رایگان پخت ماهی را داشته باشیم.
ارسال نظر