مدیر کل منابع طبیعی مازندران خبر داد
خسارت ۱۲میلیارد تومانی خشکسالی به منابع طبیعی ساری
ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: سرمازدگی ۳۰میلیارد تومان و خشکسالی ۱۲میلیارد تومان به جنگلهای ۲۰ تا ۲۵ ساله و جنگلهای زیر ۵ سال شهرستان ساری خسارت وارد کرده است. این در حالی است که ادامه خشکسالی در سال جاری احتمال وجود پاییزی سخت را میدهد که باید برای آن آماده شویم.
حسین علیپور، مدیر کل منابع طبیعی استان مازندران در جمع خبرنگاران، با بیان مطلب فوق افزود: در اثر کاهش نزولات آسمانی، مراتع دچار فقر پوشش گیاهی شدهاند و در صورت ادامه خشکسالی در سال جاری احتمال وجود پاییزی سخت را میدهیم.
وی افزود: به این منظور لازم است تا دو ایستگاه اطفای حریق با تمام تجهیزات در شهرهای ساری و نوشهر برای ایجاد امنیت و حفظ جنگلها ایجاد کنیم.
علیپور افزود: سرمای سال گذشته نیز ۳۰میلیارد تومان به جادههای جنگلی و جنگلهای تحت پوشش مدیریت ساری خسارت وارد کرد به گونهای که جنگلهای ۲۰ تا ۲۵ساله دچار مشکل شدهاند.
علیپور در ادامه افزود: استان مازندران با ۲/۱میلیون هکتار اراضی جنگلی و مرتعی که ۴۰درصد آن را معادل ۶۴۵هکتار، عرصههای جنگلی تشکیل میدهند، جزو استانهای برخودار محسوب میشود.
وی مجموعه عرصههای جنگلی و درختان سراپا را در این استان ۱۴۴میلیون مترمکعب به ارزش اقتصادی ۱۱۵۰۰میلیارد تومان با میانگین بیش از ۵/۲مترمکعب در هر هکتار اعلام کرد و متذکر شد، ۹۵درصد این جنگلها و مراتع دارای طرح جنگلداری است.
مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران مجموعه سرمایهگذاری انجام گرفته در طرحهای جنگلداری مازندران را طی سالهای ۸۵ تا ۸۶ به طور میانگین ۲۲میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این طرحها در ۱۸شاخص جنگلکاری، تولید نهال، جادهسازی، جنگلکاری پرورشی، خروج دام، حصارکشی و حفاظت طی قرارداد ۱۰ساله توسط مجریان طرحها اجرا میشوند. وی میزان سرمایهگذاریها در سالهای ۸۶ تا ۸۷ را نیز برابر ۳۵میلیارد تومان اعلام کرد.
علیپور با بیان اینکه براساس قانون، برای حفاظت هر مترمربع ۳۰هزار تومان اعتبار نیاز است از این رو برای حفاظت هر هکتار به ۳۰۰میلیون تومان اعتبار نیازمندیم، افزود: اعتبارات اختصاص یافته جوابگوی حفاظت درست نیست و سرمایهگذاری برای حفاظت باید حداقل به چهار برابر افزایش یابد.
مدیرکل منابع طبیعی ساری در ادامه تصریح کرد: در بخش مراتع نیز از ۹۸۰۰هکتار مرتع تحتمدیریت ساری حدود ۴۰۰هزار هکتار دارای طرح مرتعداری است که شکل اجاره قرارداد در اختیار دامداران و مرتعداران قرار گرفته است. بالغبر ۱۵هزار خانوار مرتعدار و بهرهبردار در یک فصل چرا برای تعلیف دام از آن بهرهبرداری میکنند.
وی مهمترین چالش اقتصادی و اجتماعی منابع طبیعی را در حال حاضر بحث فنی ساماندهی دامداران و جنگلنشینان عنوان کرد و گفت: در حوزه مدیریت شهرستان ساری ۶/۱میلیون واحد دامی با مجموع ۸هزار و ۶۰۰خانوار دامدار وجود دارد که با پیگیریهای انجامگرفته و با سرمایهگذاری ۳۱میلیارد تومان تاکنون تنها ۳۷۰هزار خانوار از جنگل خارج شدهاند.
علیپور افزود: برای انجام این طرح، مقرر شده است دامداران مورد شناسایی قرار بگیرند و افرادی که بالای ۶۰سال سن دارند بیمه و بازنشسته شوند و دامداران زیر ۶۰سال نیز با پرداخت حقوق بیمه، بیمه شوند.وی گفت: به این ترتیب به ۱۵۰میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.
ارسال نظر