مشکلات واحدهای لبنی مازندران جدی است

ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: مشکلات، پیشنهادات و خواسته‌های واحدهای لبنی استان مازندران در نامه‌ای به استانداری مازندارن اعلام شد تا از طریق وزارت بازرگانی و رییس‌جمهوری در رابطه با رفع مشکلات این واحدها تصمیم‌گیری مناسب صورت بگیرد. براساس این گزارش، درنشست مشترک بررسی مشکلات واحدهای لبنی مازندران که باحضور مدیرکل دفتر هماهنگی‌های امور اقتصادی استانداری مازندران، رییس سازمان بازرگانی، رییس سازمان صنایع و معادن، رییس و دبیرانجمن صنایع همگن غذایی و دارویی و مدیران واحدهای تولیدی فرآورده‌های لبنی مازندران برگزار شد، مشکلات واحدهای لبنی مورد بررسی قرار گرفت.

مدیران واحدهای لبنی استان مازندران در این نشست افزایش هزینه‌های چند ده درصدی مواد اولیه مثل شیرخام، لوازم بسته‌بندی، دستمزد کارگران و سایر هزینه‌های سربار را از جمله مشکلات بر سر راهشان عنوان کردند و افزودند: باوجود اینکه مازندران ۱۰ درصد شیر و سایر فرآورده‌های لبنی کشور را تولید می‌کند همواره با مشکلات جدی‌تری نسبت به استان‌های دیگر کشور روبه‌رو است.تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی تصریح کردند: اگر قرار است نرخ فرآورده‌های لبنی مانند سال‌های ۸۳ و ۸۴ محاسبه شود، چرا جلوی افزایش فاحش هزینه‌ها گرفته نمی‌شود.

مدیران این واحدها از دولت خواستند جلوی افزایش هزینه‌ها و بهای مواد خام را بگیرد تا هزینه فرآورده‌های لبنی افزایش پیدا نکند.

اسماعیل خاتمی، رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی نیز در این نشست با تشریح اقدامات و پیگیری‌های انجام شده در استان و کشور برای تعیین وضعیت و قیمت شیر یارانه‌ای از عدم قرارداد شیر یارانه‌ ابراز نارضایتی کرد.

دبیر انجمن صنایع همگن غذایی نیز در این نشست با اشاره به مشکلات جدید کارخانه‌های فرآورده‌های لبنی خواستار بررسی موارد تعیین قیمت و عقد قرارداد بین سازمان بازرگانی و واحدهای تولیدی طرف قرارداد، چگونگی تهیه، تامین و قیمت شیرخام، برنامه‌ریزی وهماهنگی در تعیین و اعلام آنالیز قیمت محصولات شد.

قنبررهی، رییس سازمان بازرگانی استان نیز در این نشست مشترک با بیان اینکه صنایع لبنی در بین صنوف و صنایع استان از جایگاه بهتری برخوردار هستند، افزود: سعی بر این است که مشکلات این بخش در حد مقدورات سریعتر رفع شود. وی در رابطه با تنظیم قرارداد و مذاکرات گفت: این موارد در وزارتخانه مربوطه مطرح و پیگیری‌های لازم انجام گرفته است ولی متاسفانه تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.

وی در رابطه با شیر یارانه‌ای گفت: قرارداد شیر یارانه‌ای با واحدهایی که با سازمان بازرگانی همکاری می‌کنند هرچه زودتر منعقد خواهد شد تا این واحدها با خیالی راحت‌تر به کار خود ادامه دهند و در مورد بهای شیرهای تحویلی نیز اطمینان می‌دهیم که پرداخت خواهد شد.

در ادامه این نشست حسن اسماعیلی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استاندار در زمینه بحث آزاد‌سازی یارانه‌ها گفت: این کار در برنامه دولت قرارگرفته تا یارانه‌ها قطع شود که این مساله نیازمند زمان است و شیر نیز یکی از مواردی است که با دفتر ریاست جمهوری از طریق استانداری مورد بحث قرار گرفته است. در پایان نامه‌ای از مشکلات، پیشنهادات و خواسته‌های این واحدها تنظیم و به استانداری مازندران اعلام شد.