ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: در حال حاضر استان مازندران بعد از استان گیلان با تولید ۹۰تن پیله ابریشم و ۱۵ الی ۱۸تن نخ ابریشم رتبه دوم کشور را در این بخش به خود اختصاص داده است.

ابراهیم حسین‌زاده، رییس شعبه ابریشم مازندران در این زمینه گفت: عمر صنعت پرورش پیله ابریشم در استان مازندران به دلیل مستعد بودن مناطق و وجود درختان توت و توتستان‌کاری به حدود ۶۰ الی ۷۰سال می‌رسد. وی مستعدترین مناطق و کانون نوغان استان را دراز کلا در بابل کنار و بند پی شرقی این شهرستان اعلام کرد و گفت: شهرستان قائم‌شهر و رامسر در مراحل بعدی قرار دارند. وی یادآور شد: در حال حاضر ۱۵هزار نفر تولیدکننده (نوغاندار) در استان مازندران فعالیت می‌کنند.حسین‌زاده با بیان اینکه هر پیله حدود دو گرم وزن دارد و از یک تار ابریشمی پروتئینی به طول ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰متر تشکیل شده است، افزود: از حدود ۲ الی ۳هزار پیله، حدود نیم کیلو گرم ابریشم به دست می‌آید و با توجه به اینکه ۹۰ الی ۹۵درصد ابریشم تولیدی در صنعت قالیبافی و در امر صادرات به کار می‌رود، با ابریشمی که از هر جعبه پیله به دست می‌آید می‌توان یک مترمربع فرش ابریشمی به ارزش ۱۵۰۰دلار تولید کرد.

ابراهیم‌زاده در ادامه، واردات بی‌رویه پیله یا نرخ ابریشم از طریق مرزها به صورت قاچاق، کاهش صادرات فرش‌های ابریشمی، قطع بی‌رویه درختان توت، حذف یارانه ایجاد توتستان و ... را از مشکلات اساسی این صنعت بیان کرد و افزود: با ایجاد و تشکیل شورای‌عالی نوغانداری، اختصاص مجدد یارانه توتستان، بیمه کردن جعبه‌های تخم نوغان و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان توت می‌توان به رشد این صنعت کمک کرد.

وی متذکر شد: نرخ بیمه هر جعبه تخم نوغان از سوی دولت ۲۹هزار و ۵۰۰ریال اعلام شده است و با همکاری و هماهنگی اداره‌کل دامپزشکی استان نیز نسبت به انجام نمونه‌گیری رایگان از کرم‌ها اقدام می‌شود.

رییس شعبه ابریشم مازندران تصریح کرد: در صورت حمایت از تولید و صادرات فرش‌های ابریشمی و فعال شدن صنایع نساجی می‌توان گام های موثری برای ارتقا، گسترش و رونق این صنعت سودآور برداشت.