طرح مجمع ملی گردشگری جوانان به همه استان‌ها ابلاغ می‌شود

ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: مقرر شده است ۵درصد از اعتبارات تملک دارایی استان‌ها در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هزینه شود.

رحمت عباس‌نژاد در پنجمین جلسه شورای مشاوران جوان استان مازندران و اولین نشست اعضای کمیته مشارکت دستگاه‌های اجرایی مجمع ملی گردشگری جوانان با بیان اینکه این اعتبار از طریق استانداری به سازمان میراث فرهنگی تعلق یافته است، افزود: از اعتبار اختصاص یافته، مبلغ دومیلیارد و ۷۰۰میلیون تومان در بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی و ۷میلیارد تومان نیز در بخش گردشگری و زیر بخش‌ها با اجرای بیش از ۷۵ طرح سرمایه‌گذاری خواهد شد.

وی با اشاره به توانایی‌های بالقوه و مواهب طبیعی استان مازندران گفت: مازندران توان پذیرایی و میزبانی شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را دارا است.

عباس‌نژاد گفت: در زمان حاضر این استان بیشترین جذب گردشگری در بین استان‌های کشور را دارا است.

وی ادامه داد: باید طوری بخش گردشگری را آماده کنیم تا بر اساس افق چشم‌انداز در سال ۱۴۰۴کشورمان پذیرای ۲۰میلیون گردشگر خارجی باشد که مازندران می‌تواند سهم بسزایی در جذب این گردشگران داشته باشد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه این استان دارای جاذبه گردشگری فراوانی است، گفت: خوشبختانه با همکاری صمیمانه کلیه دستگاه‌های اجرایی استان همه نوع امکانات برای جذب گردشگران داخلی و خارجی مهیا است.

عباس نژاد افزود: بیش از ۲۵دستگاه اجرایی این استان در قالب گروه‌های مختلف مدیریت بخش ساحل دریا و گردشگری در این خطه را به عهده دارند. وی با اشاره به اینکه فرآیند توسعه سفر و تسهیلات صنایع دستی و گردشگری و میراث فرهنگی تنها با کمک و همیاری دستگاه‌های مرتبط میسر خواهد بود، افزود: برای تحقق این امر ابتدا باید زیرساخت‌های گردشگری در استان فراهم شود.

همچنین در این جلسه، مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سخنانی توسعه گردشگری در کشور را عاملی برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای جوانان دانست و گفت: خوشبختانه جوانان ما دارای انرژی و توانایی‌های فراوانی در همه زمینه‌ها هستند.

جواد جمالی افزود: برای جذب گردشگران داخلی و خارجی به کشور، این سازمان می‌تواند با کمک همین جوانان پر انرژی به اهداف خود دست یابد.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون طرحی به‌نام مجمع ملی گردشگری جوانان توسط این سازمان در حال تهیه است و به محض آماده شدن به تمامی استان‌ها ابلاغ و ارسال خواهد شد.

وی در مورد این طرح افزود: این طرح بر اساس سیاست‌های دولت نهم برای حضور بیشتر جوانان در بخش صنعت گردشگری تعریف شده و در این ارتباط ۱۳دستگاه اجرایی شامل آموزش و پرورش، تحقیقات و فن‌آوری، نیروی انتظامی، مقاومت بسیج، فرهنگ و ارشاد، استانداری، جمعیت هلال احمر، صدا و سیما، اداره کار و امور اجتماعی، حفاظت از محیط زیست و ... در کشور همکاری دارند.

وی ساماندهی گردشگری، ترویج فرهنگ گردشگری، توسعه و رونق بخشیدن به صنعت گردشگری در کشور را از دیگر اهداف طرح مجمع ملی گردشگری جوانان عنوان کرد.

علی غلامیان، رییس گروه مشاوران جوان استانداری مازندران نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری گفت: هم اکنون در کشورهای گردشگری از جمله ترکیه از طریق صنعت گردشگری برای بیش از دومیلیون نفر ایجاد شغل و کارآفرینی شده است.

وی با بیان اینکه در ایران سهم گردشگری در ایجاد در آمد و اشتغالز‌ایی بسیار ناچیز است، گفت: نبود نگرش مناسب نسبت به گردشگری، وجود دیدگاه منفی بین گردشگران خارجی از عمده دلایل عدم تحقق این مهم بوده است.

غلامیان تصریح کرد: ایران از لحاظ جاذبه های گردشگری رتبه پنجم جهان و منابع طبیعی و خدادادی در رتبه ۹ دنیا قرار دارد.