با هزینه چهارمیلیارد ریال صورت گرفت
افتتاح نخستین واحد تولیدقرص زعفران خاورمیانه در بیرجند
نخستین کارخانه تخصصی تولید قرص زعفران در مراسمی در شهرک صنعتی خوسف شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید. مدیرعامل کارخانه آترین زعفران شرق در این مراسم با بیان اینکه این کارخانه نخستین واحد تخصصی تولید قرص زعفران در خاورمیانه است، افزود: برای راهاندازی این کارخانه که ۳۵ نفر در آن مشغول به کار شدهاند، چهارمیلیارد ریال از تسهیلات بانکی و بودجه شخصی هزینه شده است.
بهگزارش ایرنا، امیر راعیفرد، تولید سالانه قرص زعفران را در این کارخانه پنجمیلیون عدد عنوان و بیان کرد: در این واحد که در زمینی به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع و با زیربنای ۷۰۰ مترمربع ساخته شده، محصول زعفران برای مصارف خانگی تبدیل به قرص زعفران میشود.
وی با بیان اینکه قرص خوراکی تولیدی زعفران این واحد، قابلیت حل شدن و مصرف خانگی دارد، تصریح کرد: تاکنون این شرکت با کشورهای اروپایی، عربی و آسیایی در خصوص صادرات محصول تولیدی خود وارد مذاکره شده و در داخل نیز بیش از ۷۰ نمایندگی استانی در سراسر کشور راهاندازی کرده است.
وی تمامی تجهیزات موجود در این واحد تولیدی را مطابق با استانداردهای بینالمللی دانست.
راعیفرد افزود: از مزیتهای این قرص این است که نیاز به سائیدن نداشته و کیفیت زعفران را دارد، همچنین از نظر اقتصادی به صرفه است.
معاون برنامهریزی استانداری خراسان جنوبی نیز در این مراسم بر توسعه واحدهای فرآوری محصول زعفران در این استان تاکید کرد.
مجید امینی گفت: زعفران محصولی است که برای خراسان جنوبی دارای مزیت نسبی است و در مناطق دیگر کشور بهندرت تولید میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون سه واحد فرآوری زعفران در این استان وجود دارد، افزود: اگر بتوانیم فرآیند فرآوری محصول را خوب انجام دهیم، خواهیم توانست عرضهکننده کالا به داخل و خارج از کشور باشیم.
وی در عین حال گفت: تاکنون نتوانستهایم در بازارهای مصرف زعفران حضور خوبی داشته باشیم.
امینی بابیان اینکه امروز رقابت در عرضه کالا رقابتی سنگین است، افزود: باید با برنامهریزی مناسب از مزیت محصول زعفران که خداوند به این منطقه ارزانی داشته، بهطور بهینه استفاده کنیم.
معاون برنامهریزی استانداری خراسان جنوبی گفت: تولید محصول زعفران و رساندن آن به بازارهای مصرف ۵۰درصد فرآیند تولید، توزیع و مصرف را تشکیل میدهد که اگر محقق شود توانستهایم در رقابت اقتصادی پیروز شویم.
وی فرآوری خوب محصول زعفران و رساندن آن به بازار مصرف را به نفع تولیدکننده، توزیعکننده و مصرفکننده این محصول دانست و افزود: با توجه به اعتباری که برای فرآوری این محصول هزینه میشود باید زمینه اشتغال و توسعه استان را فراهم کند.
معاون استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه ۸۰درصد تولید زعفران دنیا در کشور ما صورت میگیرد، باید در فرآیند تولید، توزیع و مصرف بازار این محصول نقش اساسی داشته باشیم.
ارسال نظر