پیش‌نیازهای توسعه اقتصادی استان البرز

دنیای اقتصاد - کرج - مجید طاهرخانی: عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز، ویژگی‌ها، توانمندی‌ها و موانع موجود در راه توسعه این استان را تشریح و بر لزوم ایجاد هماهنگی، همدلی، احساس مسوولیت و پرهیز از هرگونه جناح‌بندی سیاسی و ضد ارزشی برای نیل به اهداف متعالی آن تاکید کرد. ابراهیم جمیلی در گفت‌و‌‌گو با «دنیای‌اقتصاد» افزود: استان البرز با حدود ۵/۲ میلیون نفر جمعیت و نزدیکی به پایتخت، دارای مزیت‌های فراوانی برای توسعه است؛ اما موانعی نیز وجود دارد که بدون برداشتن آنها این امر محقق نخواهد شد. وی می‌گوید: اکثر سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع، دفاتری در تهران دارند که تا کنون شرایط لازم برای انتقال آنها به استان البرز فراهم نشده است.

او معتقد است استان البرز، از ظرفیت‌هایی برخوردار است که می‌تواند به عنوان یک پایلوت جذب سرمایه‌گذاری خارجی عمل کند و نتیجه آن می‌تواند مورد استفاده سایر استان‌ها نیز قرار بگیرد.

این عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز با اشاره به اینکه استان در مسابقه جذب سرمایه، مزیت خود را فراموش کرده است، تصریح کرد: عدم فعالیت ستاد جذب سرمایه‌گذاری، کم کاری اتاق بازرگانی، استفاده نکردن از پتانسیل‌های انسانی، نیروی کار متخصص، مدیران باتجربه، توانا و علاقه‌مند، عدم اعلام مشوق‌های ارائه شده از سوی دولت به سرمایه‌گذاران و اطلاع‌رسانی ناقص در این رابطه از مواردی است که سرمایه‌گذاری در استان البرز را با مشکل روبه‌رو کرده است.

جمیلی از فرودگاه پیام به عنوان یک پتانسیل با ارزش برای صادرات نام برد و اظهار کرد: استفاده از این ظرفیت بدون شک می‌تواند در توسعه استان نقش سازنده و ارزنده‌ای داشته باشد و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده باید ارزش افزوده به استان بیاورد.

وی، تشکیل یک شرکت قوی و بزرگ با سرمایه مردم، برای آغاز اجرای طرح‌های عمرانی و اشتغالزایی در استان را یک ضرورت دانست و پیشنهاد کرد که شرکت سرمایه‌گذاری توسعه و عمران البرز تاسیس شود.

این مسوول، احداث نمایشگاه بین‌المللی، تشکیل خانه صنعت و تاسیس اتاق تعاون را از دیگر ظرفیت‌های تاثیر گذار در توسعه استان ذکر کرد. او به وجود پاره‌ای از ناهماهنگی‌ها اشاره کرد و افزود: در شرایط کنونی متاسفانه فرهنگ اختلاف بر فرهنگ اتحاد غالب شده، علاقه‌مندان به فعالیت در این زمینه‌ها از عرصه دور شده و از ابزار رسانه‌ها آن طور که باید، استفاده نمی‌شود و همین عوامل باعث شده دلسوزان و مشتاقان خدمت به حاشیه‌رانده شده و در جریان فعالیت‌های انجام شده و برنامه‌های آتی مسوولان استان قرار نگیرند.

جمیلی با اشاره به اینکه استان البرز، استانی است که فاقد استراتژی لازم در بخش‌های توسعه صنعتی، معدنی و کشاورزی است بر این باور است که نقش استان را باید در اقتصاد ملی باز تعریف کرد و بخش خصوصی باید حضور فعال و موثری را در این خصوص داشته باشد. وی افزود: باز تعریف نقش استان البرز در اقتصاد ملی نیازمند مطالعه جامع از دید بخش خصوصی است که در همین راستا اجرای اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی باید به صورت جدی مدنظر قراربگیرد و این امکان پذیر نخواهد بود؛ مگر اینکه بخش خصوصی به صورت جدی وارد این عرصه شود که متاسفانه با وجود اینکه اتاق بازرگانی فعالیت خود را آغاز کرده هنوز نتوانسته این علاقه‌مندی را در بخش خصوصی به وجود بیاورد و در شکوفایی اقتصاد استان نقش ایفا نماید و مشارکت تولید‌کنندگان اتاق بازرگانی کمرنگ می‌باشد.

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز اعتقاد دارد که باید مطالعه میدانی همراه با آمار و ارقام واقعی ارائه و براساس آن نقشه راه در قالب برنامه پنجم و سند چشم‌انداز ترسیم شود و طوری حرکت کرد که استان البرز به عنوان سر ریز تهران شناخته نشده و در همه ابعاد مورد توجه ویژه قرار بگیرد. او با اشاره به اینکه در استان البرز نگاه مناسب و مشتاقی برای جذب سرمایه‌گذار وجود ندارد، معتقد است که باید ایده‌های جدیدی به استان آورده شود تا مهندسی جدید سرمایه‌گذاری در این استان را ترسیم کند.

این عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز همچنین بر لزوم تشکیل ستادی تحت عنوان ستاد تدابیر ویژه برای ایجاد فضای مناسب جهت سرمایه‌گذاری در استان تاکید کرد.