دنیای اقتصاد - قزوین - مهرداد نوری: در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری ۳۳۴ هزار تن کالا به ارزش ۳۱۰ میلیون دلار از قزوین به کشورهای خارجی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۴۳ درصد افزایش و از لحاظ وزنی ۲۹ درصد کاهش داشته است. جمشیدی‌ها، سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان قزوین با اعلام این مطلب گفت: در مدت یاد شده در کل کشور ۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کالا به وزن ۵۲ میلیون تن صادر شده که سهم استان قزوین از نظر وزنی ۱/۱ درصد و از نظر وزنی ۷/۰ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه صادرات کالاهای استان به بیش از ۷۳ کشور جهان صورت می‌گیرد، افزود: عمده کالاهای صادراتی استان به عراق با ۱۰۹ میلیون دلار، ترکیه با ۳۷.۷ میلیون دلار، افغانستان با ۱۹ میلیون دلار، ترکمنستان با ۵/۱۵ میلیون دلار، سوریه با ۴/۱۳ میلیون دلار، پاکستان با ۵/۹ میلیون دلار، امارات با ۸.۸ میلیون دلار و آذربایجان با ۳/۵ میلیون دلار است.

جمشیدی‌ها خاطرنشان کرد: بیشترین سهم صادراتی استان قزوین به آسیا با ۶/۸۰ درصد، ۱۱ درصد اروپا، ۹/۱ درصد به آفریقا، ۴۵ صدم درصد به آمریکای شمالی و یک دهم درصد به آمریکای جنوبی و پنج صدم درصد به اقیانوسیه است. جمشیدی‌ها گفت: بیشترین کالاهای صادر شده در بخش صنعت ۶۰ درصد، کشاورزی ۲۰ درصد، پتروشیمی ۱۰ درصد، معدن ۴.۸ درصد و فرش ۴.۸ درصد است.

وی اظهار کرد: اقلام عمده صادر شده شامل شوینده‌ها با ۴۰ میلیون دلار، مفتول مسی با ۲۰ میلیون دلار، آهن آلات با ۱۷ میلیون دلار، شیر خشک با ۱۶ میلیون دلار، شیشه با ۱۰ میلیون دلار و انواع کابل با ۷/۱۵ میلیون دلار بوده است. وی در ادامه گفت: با وجود مشکلات فراروی تولید و صادرات از جمله افزایش و نوسانات نرخ ارز، قیمت تمام شده کالاهای تولید شده، افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی و حمل‌و‌نقل، افزایش تحریم‌ها و عدم توسعه مناسب روابط با همسایگان، صادر‌کنندگان استان توانسته‌اند عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین بیان کرد: با پیگیری تداوم برنامه‌های آموزشی تاکنون ۱۱ دوره آموزشی برگزار شده و برای اعزام هیات‌های تجاری به کشورهای خارجی، دعوت از تجار خارجی برای سفر به استان، شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی حمایت و برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است. جمشیدی‌ها با اشاره به اقدامات این سازمان برای رشد جایگاه صادراتی قزوین توضیح داد: تهیه سند راهبردی توسعه تجارت استان تا پایان سال، ساماندهی آموزش به تجار و بازرگانان، تشکیل دو اتحادیه صادراتی کشمش و مواد غذایی، دعوت از هیات‌های تجاری دیگر کشورها به استان از جمله اقداماتی است که در دستور کار داریم.