دنیای اقتصاد - سنندج - فرزاد نویدی: معاون پیشگیری و هماهنگی سازمان‌ها و استان‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از مصوبه جدید دولت در جهت حمایت از مرزنشینان خبر داد و گفت: دولت به مرزنشینان اجازه داده تا سقف ۱۵ میلیون ریال کالا را از طریق قانونی وارد کشور کنند. سردار ابویی در جلسه کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان کردستان در سنندج، افزود: براساس این مصوبه سرپرستان خانوار در روستاهایی با شعاع ۲۰کیلومتر در مرز می توانند هر دو ماه یکبار تا سقف ۱۵ میلیون ریال کالا وارد کشور کنند.

وی تامین معیشت مرزنشینان در حد شان و منزلت آنها را یکی از اهداف دولت در تصویب این مصوبه دانست و گفت: استانداری کردستان باید اسامی سرپرستان خانوار در روستاهای مرزی را به صورت لیست اعلام کند تا برای این افراد کارت صادر شود.

وی وارد کردن کالا با کمترین سختی و مشقت و ارتقای سطح درآمد مردم را از دیگر اهداف این مصوبه دانست و گفت: تقویت وضعیت معیشت مرزنشینان و کنترل ورود کالا به کشور از مهم‌ترین اهداف است.

وی با اشاره به اینکه این مصوبه به استان‌های مرزی ابلاغ شده، خواستار تسریع در اجرای آن شد.

معاون پیشگیری و هماهنگی سازمان‌ها و استان‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه به تعطیلی چهار بازارچه موقت در استان کردستان که از دو سال گذشته فعال شده را نیز در قالب مصوبه اخیر دولت قطعی دانست و گفت: از این بازارچه‌ها قاچاق کالا انجام و بدون هیچ کنترل و نظارتی کالا وارد کشور می شود.

وی با اشاره به اینکه واردات کالا از بازارچه‌های موقت مرزی بدون پرداخت حق و حقوق و عوارض گمرکی انجام می‌شود، گفت: نوع کالاهای وارداتی از این بازارچه‌ها به دلیل قاچاقی وارد کردن آن نامشخص است و از این رو باید تعطیل شود.

وی در ادامه خواستار سامان دهی پاساژها و مجتمع‌های تجاری در شهرستان‌های بانه و مریوان شد و گفت: کالاهای موجود در این اماکن باید کنترل شود و از ورود کالاهای قاچاق به این مجتمع‌ها نیز جلوگیری شود.

وی به اجرای طرح حریم امنیت مرز در کردستان نیز تاکید کرد و گفت: کردستان جزو استان‌های برتر در زمینه ارائه این طرح بود، اما از نظر اجرا عقب است.

وی از کمیسیون قاچاق کالا و ارز کردستان نیز خواست در مورد آمار کشفیات یا کاهش قاچاق تحلیل آماری به مرکز ارائه دهند تا ارزیابی اطلاعاتی در این رابطه صورت گیرد.

وی گفت: در حال بررسی کالاهایی که بیشترین حجم قاچاق و بالاترین نرخ تعرفه را دارند هستیم تا در صورت امکان، تعرفه واردات آن را کاهش و از این طریق آمار قاچاق را نیز کاهش دهیم.

استاندار کردستان نیز در این جلسه، مبارزه جدی با پدیده قاچاق کالا را یکی از برنامه‌های دولت در این استان دانست و گفت: پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا نیازمند ایجاد اشتغال و ارتقای سطح معیشت مردم ساکن در مناطق مرزی استان است.

علیرضا شهبازی، با اشاره به دغدغه‌های مسوولان استان در زمینه ایجاد اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری در استان افزود: ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری در استان از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و از نیازهای ضروری استان است و این مساله می تواند در جلوگیری از پدیده قاچاق نیز بسیار موثر باشد. وی خواستار حمایت بیشتر مسوولان کشور از استان کردستان شد و گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و همچنین فراهم کردن بسترهای لازم در راستای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی داریم. وی نداشتن شغل را یکی از دلایل روی‌آوری ساکنان مناطق مرزی به قاچاق دانست و گفت: دولت باید با یک راهکار منبع درآمدی برای این افراد در نظر بگیرد یا زمینه اشتغال آنها را فراهم سازد تا شاهد قاچاق کالا نباشیم.

وی تاکید کرد در صورت حمایت بیشتر مسوولان می توانیم در کردستان از ورود کالای قاچاق به صورت ۱۰۰ درصد ممانعت کنیم.

وی همچنین خواستار واردات کالا از سوی مرزنشینان از معابر و کانال‌های قانونی شد و گفت: با نظارت کامل گمرک باید زمینه را برای واردات توسط ساکنان مناطق مرزی فراهم سازیم.

استاندار کردستان همچنین با اشاره به اینکه در این استان پاساژ و مجتمع تجاری غیرقانونی نداریم، گفت: تمام مجوزهای صادر شده برای ایجاد پاساژ و مجتمع‌های تجاری در مناطق مرزی بانه و مریوان قانونی و از کانال‌های رسمی صادر شده است.

جانشین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز در این جلسه گفت: پیشگیری از ورود کالای قاچاق از طریق مرزهای این استان نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه به استان است.

ایرج حسن‌زاده، اقدامات و فعالیت‌های استان در پیشگیری، کنترل و مبارزه با پدیده قاچاق را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: افزایش سطح نظارت‌ها و کنترل در مرزها نیازمند اختصاص اعتبارات، امکانات و همچنین ایجاد زیرساخت‌های لازم است.

وی اهدای حق کشف به ماموران، اختصاص ردیف اعتباری ویژه به استانداری برای مبارزه با قاچاق، اجرای عملیات‌های نظامی در آن سوی مرز به منظور از بین بردن دپوهای کالا و ایجاد بازارچه‌های مرزی در داخل خاک عراق را از جمله پیشنهادات استان به مسوولان کشوری در این زمینه دانست.

کاهش قاچاق کالا در کردستان

جانشین کمیسیون قاچاق کالا و ارز کردستان در ادامه با اشاره به کاهش قاچاق کالا در شش ماه اول امسال در استان گفت: میزان کشفیات در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.