دنیای اقتصاد - رشت - مجتبی عابدینی: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرستان رشت اعلام کرد: منطقه آزاد انزلی توانایی تبدیل شدن به پایگاه صادرات محصولات کشاورزی - صنعتی گیلان به کشورهای حاشیه دریای خزر و اروپا را دارد. آیت ا... زین العابدین قربانی در دیدار با رییس هیات مدیره و مدیرعامل و اعضای شورای معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد انزلی به وجود مواهب طبیعی متنوع و فراوان، مسیرهای مواصلاتی متعدد، ظرفیت‌های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری، راه آهن درحال ایجاد اشاره کرد و منطقه آزاد انزلی را زمینه ساز تمایز این استان نسبت به سایر نقاط کشور دانست.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان ادامه داد:با عنایت به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در این منطقه، منطقه آزاد انزلی باید مکانی برای معرفی استعدادها، مفاخر، ظرفیت‌های فرهنگی، ارزش‌ها و تاریخ پرافتخار گیلان به سرمایه‌گذاران و گردشگران داخلی و خارجی باشد و تبدیل به منطقه معرف استان گیلان در سطح بین‌المللی شود.

وی خواستار معرفی صنایع دستی و محصولات استراتژیک کشاورزی گیلان به سرمایه‌گذاران از طریق منطقه آزاد انزلی شد و اظهار کرد: باتوجه به ظرفیت‌های موجود،این منطقه بهترین نقطه برای انجام فعالیت‌های فرهنگی به منظور معرفی و گسترش ارزش‌های ناب انقلاب اسلامی به کشورهای حاشیه دریای خزر و سرمایه‌گذاران خارجی است.

مهندس علیرضا بهمنی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این دیدار اعلام کرد: برای تحقق توسعه پایدار و ایجاد زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی بیش از ۵۰ طرح عمرانی شامل برق‌رسانی، آب‌رسانی، محوطه‌سازی، محصور کردن بخشی از اراضی منطقه با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریال در این منطقه به بهره‌برداری رسیده و تعداد ۱۰ طرح بزرگ نیز شامل احداث موج‌شکن‌های بندرکاسپین، تقاطع غیرهمسطح، ایجاد پست برق ۶۳ کیلو ولت با اعتباری بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد ریال درحال انجام است.

وی گفت: توسعه منطقه آزاد انزلی و استان گیلان به یکدیگر گره خورده و هر یک ظرفیت مضاعفی برای دیگری است و به منظور نیل به اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی و اهداف ایران ۱۴۰۴ منطقه آزاد انزلی عزم جدی داشته و دارد. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به مصوبات سفرهای هیات دولت به این استان در مورد بندر انزلی افزود: روند اجرای موج شکن‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سفرهای استانی هیات دولت به گیلان با پیشرفتی درحدود ۴۰ درصد در حال انجام است.

وی در باره اداره مشترک تیم فوتبال ملوان با مشارکت نیروی دریایی این منطقه نیز با بیان اینکه تا کنون بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال صرف امور جاری و حمایت از این باشگاه شده، اظهار امیدواری کرد در ادامه مسیر سایر نهادهای استان در خصوص حمایت از این باشگاه مردمی در کنار منطقه آزاد انزلی باشند.

وی گفت: در رابطه با اعمال مجوز واردات خودرو با پلاک منطقه آزاد انزلی تا شعاع ۵۰کیلومتری از مرزهای این منطقه نیز پس از اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح در مراحل پایانی کار قرار گرفته‌ایم؛ به نحوی که در مرحله انعقاد قرارداد با شرکت رهگشا (مجری طرف قراردادبا پلیس راهور کشور) به منظور ساخت و نصب پلاک بر روی خودروهای وارده قرار داریم.

وی ادامه داد در خصوص مصوبه بررسی و تهیه لایحه امکان ترخیص کالای همراه مسافر برای این منطقه و سایر مناطق آزاد فاقد این مجوز قانونی، پیش‌نویس لایحه از سوی این سازمان تهیه و برای اقدامات قانونی بعدی به شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور ارائه شده است.وی در ادامه گفت: میزان درآمدهای منطقه آزاد انزلی در سال ۸۹، به رقمی افزون بر ۵۴۰ میلیارد ریال بالغ شده، این درحالی است که در سال شروع به کار این منطقه در سال ۸۴ این میزان در حدود ۱۰ میلیارد ریال بوده است. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: همچنین شعبه نمایندگی اتاق تعاون در این منطقه با هدف حمایت از تعاونی‌های محدوده منطقه و استان و توسعه فرهنگ تعاون شروع به کار کرده و طی یک سال گذشته با توسعه همکاری موجود میان این سازمان و اداره کل بنادر و دریانوردی و حوزه نظارت گمرکات استان شاهد رشد صادرات و ترانزیت از طریق منطقه آزاد انزلی بوده‌ایم؛ به نحوی که در بخش صادرات غیرنفتی با رشد ۹۰ درصدی و در زمینه صادرات مجدد با رشد ۲۵۰ درصدی و در بخش ترانزیت از مسیر منطقه آزاد انزلی نیز با رشد بیش از ۷۰ درصدی مواجه شده‌ایم.

بهمنی تعداد شرکت‌های ثبت شده در منطقه آزاد انزلی را ۳۹۶ شرکت با سرمایه‌گذاری اولیه بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: طی یک سال اخیر در بخش صدور مجوزها و پروانه‌های بهره‌برداری شاهد رشد افزون بر ۴۰۰ درصدی و در زمینه صدور کارت بازرگانی با افزایش بالغ بر ۷۰ درصدی مواجه بودیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در پایان در خصوص پروژه‌های آتی این منطقه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی خاطرنشان کرد: علاوه بر فرآهم کردن بسترهای لازم به‌منظور راه‌اندازی قریب الوقوع بورس کالای منطقه آزاد انزلی از سوی این سازمان، طرح ایجاد مرکز نمایشگاهی بین‌المللی در منطقه، جذب سرمایه‌گذار به منظور آماده‌سازی و ساخت انبارهای سرپوشیده و روباز جدید، احداث نیروگاه برق مقیاس کوچک (CHP) به میزان ۲۵ مگاوات به همراه طرح احداث اسکله مارینا برای فراهم ساختن امکان پهلوگیری و تردد کشتی‌های مسافربری و قایق‌های تفریحی از مهم‌ترین برنامه‌های آتی منطقه آزاد انزلی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.