استاندار خوزستان تاکید کرد:
ساماندهی زیرساختهای پایانههای مرزی
سید جعفر حجازی در کارگروه صادرات غیرنفتی ضمن تاکید بر ساماندهی زیر ساختهای پایانههای مرزی گفت: وجود زیرساختهایی چون بارانداز، آب و برق، باسکول، انبار، سردخانه و اقامتگاه در مرز است که میتواند صادرکننده را ترغیب به صادرات کند.
دنیای اقتصاد- خوزستان- کیوانه گرجی: استاندار خوزستان تحقق افزایش صادرات غیر نفتی را در سایه توسعه زیرساختهای پایانههای مرزی دانست.
سید جعفر حجازی در کارگروه صادرات غیرنفتی ضمن تاکید بر ساماندهی زیر ساختهای پایانههای مرزی گفت: وجود زیرساختهایی چون بارانداز، آب و برق، باسکول، انبار، سردخانه و اقامتگاه در مرز است که میتواند صادرکننده را ترغیب به صادرات کند. وی ضمن انتقاد از عملکرد وزارت راه و شهرسازی در بحث تجهیز پایانههای مرزی خوزستان با بیان اینکه این بحث از جمله مهمترین مشکلات اداره کل پایانهها و حملونقل استان تلقی میشود، گفت: در تصویب برخی مصوبات ضروری است ظرفیتهای مناطق در نظر گرفته شود؛ در غیر این صورت وجود برخی کمبودها صادرکننده را به دیگر مبادی سوق میدهد.
استاندار خوزستان به مصوبه احداث تنها دو باسکول در هر پایانه مرزی اشاره واذعان کرد: بهرغم اینکه افزایش تقاضای احداث باسکول همواره در مرز مطرح است، اما به نظر میرسد کمبود باسکول در پایانهها و تاخیر و معطلی ایجاد شده برای صادرکننده تبدیل به رانتهایی شده است که علت اصلی آن هنوز مشخص نیست.
به گفته حجازی، با توجه به ظرفیت مرزهای استان و به منظور افزایش توسعه صادرات ایجاد تعداد بیشتر باسکول امری بسیار ضروری است.
رییس کارگروه صادرات غیرنفتی خوزستان استقرار دستگاههای کمککننده و تسهیلکننده و رفع موانع پیش روی صادرات استان در قالب پنجره واحد را الزامی اجتنابناپذیر دانست و در ادامه ضمن تاکید بر لزوم تدوین و تکمیل دقیق اظهار نامههای گمرکی گفت: به منظور ارائه آمار دقیق از میزان صادرات ضروری است کالاهایی که در گذشته جزو سبد صادراتی نبودند و حال به زمره کالاهای صادراتی پیوستهاند، به آمار گمرک افزوده شود و اظهارنامه گمرکی دریافت کنند.
حجازی در ادامه با بیان اینکه تعهد صادرات غیر نفتی استان در سال جاری برابر با ۵/۵ میلیارد دلار است، گفت: این در حالی است که استان هدفگذاری ۸ میلیارد دلاری را در دستور کار خود قرار داده که از این میزان، سهم صادرات به کشور عراق ۵/۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی صادرات غیرنفتی استان در ۶ ماهه نخست سال جاری از کاهش ۵ درصدی صادرات به عراق ابراز نگرانی کرد و گفت: در صورت ادامه این روند نمیتوانیم به نقطه هدفگذاری شده برسیم.
نماینده عالی دولت در خوزستان حضور در مرزها و پیگیری عملکرد کمیتههای تخصصی در امر صادرات را مقولهای بسیار مهم در افزایش صادرات ارزیابی و تصریح کرد: بر این اساس مقرر شود هر هفته در یک مرز مستقر شویم تا ضمن رصد و رفع موانع داخلی استان بتوانیم موضوعات خارجی را نیز به معاون اول رییس جمهور برای ارائه در دو کارگروه صادرات غیر نفتی وحمل ونقل کشور اعلام کنیم.
حجازی در عین حال بررسی ظرفیتهای بنادر سجافی، چوئبده و اروند کنار را خواستار شد و گفت: بهرغم اینکه این بنادر نیز از ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری برخوردارند که میتوانند در افزایش صادرات استان موثر واقع شوند؛ اما متاسفانه تاکنون مورد کم توجهی قرار گرفتهاند که در این راستا ضروری است سازمان بنادر و دریانوردی نسبت به شناسایی ظرفیتهای این بنادر اقدام کند.
وی با اشاره به برخی مشکلات پیش آمده در بحث صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی گفت: در این راستا تلاش میشود بخشی از این مشکلات از طریق سفیران و رایزنهای بازرگانی در کشورهای خارجی رفع شود و بخشی نیز در نشست استاندارهای استانهای مرزی با کشورهای همسایه بررسی شده و راهکارهای لازم برای رفع موانع اتخاذ شود.
به گفته حجازی، اولین نشست با کشور عراق و در ۲۰ روز آینده برگزار میشود و به تدریج با تقویت ارتباطات با کشورهای حاشیه خلیج فارس امکان توسعه صادرات به این کشورها نیز فراهم میشود.
ارسال نظر