ملاحظات زیست‌محیطی در پالایشگاه شهریار تبریز

دنیای اقتصاد- آذربایجان شرقی- رعنا نیک رفتار: مدیرعامل شرکت ملی مهندسی ساختمان نفت ایران از مخالفت محیط زیست آذربایجان شرقی با ساخت پالایشگاه شهریار تبریز خبر داد. اجرای طرح توسعه پالایشگاه تبریز که از مصوبات دور اول سفرهای استانی دولت به استان است به دلیل نگرانی محیط‌زیست با اما و اگرهای زیادی روبه‌رو بوده که جدیدترین اظهارات مدیر عامل شرکت ملی مهندسی ساختمان نفت ایران اینک وارد فاز جدیدی شده است.

فرهاد احمدی در مراسم افتتاح خط لوله نفت تبریز - میاندوآب با عنوان اینکه محیط زیست مجوز احداث طرح را صادر نکرده است، گفت: اجرای این پروژه مادامی که محیط زیست مجوزهای لازم را صادر نکند ممکن نخواهد بود. وی افزود: اگر طرح توسعه پالایشگاه تبریز به محلی غیر از محل فعلی انتقال یابد وزارت نفت باید برای هر کیلومتر آن ۱۰ میلیون دلار هزینه کند. ضمن اینکه باید ۲۲۴ خط لوله خوراک و فرآورده بین این دو پالایشگاه رد و بدل شود تا ارتباط برقرار شود. احمدی با بیان اینکه مطالعات اولیه ایجاد پالایشگاه شهریار به اتمام رسیده است، گفت: در صورت عدم صدور مجوزهای محیط زیست باید مطالعات جدیدی به عمل آید که نیازمند صرف زمانی معادل یک تا ۵/۱ سال خواهد بود.

وی با اشاره به پیش‌بینی اعتبار افزون بر ۱/۳ میلیارد دلار برای ایجاد پالایشگاه شهریار اضافه کرد، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در این پروژه اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت صدور مجوزهای زیست‌محیطی عملیات اجرایی آن بلافاصله شروع خواهد شد و این در حالی است که بیوک رییسی، مدیرکل محیط زیست استان با تاکید بر ضرورت ارزیابی زیست محیطی احداث پالایشگاه شهریار گفت: مسوولان محیط زیست با توسعه اصولی مخالفتی ندارند ولی این توسعه باید پایدار و با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی باشد.

رییسی با بیان اینکه پالایشگاه شهریار تا کنون مورد ارزیابی قرار نگرفته، گفت: محیط زیست بررسی پیرامون احداث پالایشگاه شهریار را هنوز تمام نکرده است و نتایج این بررسی‌ها با در نظر گرفتن تمام ملاحظات زیست محیطی و طی مراحل قانونی اعلام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مصوبات دولت با ضوابط زیست محیطی منافاتی ندارد، اظهار کرد: تصویب طرحی مانند پالایشگاه شهریار دلیلی بر سهل انگاری دولت در استقرار واحدهای آلاینده نیست زیرا مطابق ماده ۱۰۵ قانون برنامه سوم توسعه که در برنامه چهارم هم مورد تایید و تنفیذ قرار گرفته است تمامی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ کشور پیش از اجرا و در مرحله انجام مطالعات امکان‌سنجی و مکان‌یابی و بر اساس ضوابط پیشنهادی شورای عالی محیط زیست و مصوبات هیات وزیران باید مورد ارزیابی زیست محیطی قرار گرفته و رعایت نتایج ارزیابی توسط مجریان طرح‌ها الزامی است.