از گوشه و کنار
حضور فعال بخش خصوصی در صنایع خراسان رضوی
دنیای اقتصاد- خراسان رضوی- فاطمه رمارم: سرپرست سازمان صنایع و معادن استان خراسان رضوی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» گفت: استان خراسان رضوی بیش از ۹۷واحدهای صنعتی و معدنی فعال خود را توسط کارآفرینان بخش خصوصی اداره میکند و همچنین کارآفرینان این بخش علاوه بر راهاندازی طرحهای صنعتی ومعدنی کوچک و متوسط در چند ساله اخیر نیز وارد عرصه راهاندازی پروژههای بزرگ تکنولوژی با حجم سرمایهگذاری بیش از یکصد میلیارد ریال شدهاند که خود نشاندهنده ریسکپذیری بالای کارآفرینان در امر سرمایهگذاری است.
راضیه علیرضایی با اشاره به روند رو به رشد سرمایهگذاری در استان خراسان رضوی افزود: تا سال هشتاد و نه، ۱۴۵۷میلیارد تومان سرمایه ثبت شده که ۵هزارو۵۳۰ واحد تولیدی باسرمایه ۶هزارو ۷۷۱میلیارد تومان ایجاد شده است که صنایع سنتی ما با تغییراتی در فضای سرمایهگذاری این استان از سال۱۳۸۰ به سمت سرمایهگذاری نوین پیش رفتیم و توانستیم بین سالهای ۸۴ تا۸۶ طرحهای بزرگ ونیمه تمام؛ استان را که به تعویق افتاده بود، به اتمام برسانیم. وی گفت: همچنین از سال ۸۷ با شروع بحث بنگاههای زودبازده ما فاصله سرمایهگذاریهای استان خراسان رضوی را با استانهای توسعه یافته از طریق پیگیری چند صنعت مخصوصا صنایع معدنی شامل سیمان و فولاد وتوسعه ایران خودرو ودربنگاههای زود بازده این جهش رادر سال ۸۷ تجربه کردیم که تا سال گذشته ادامه پیدا کرد و هم اکنون بخش خصوصی ما ارتقای توانمندی پیدا کرده و سرمایهگذاران بزرگی در استان به وجود آمده است.
علیرضایی همچنین به کسب رتبه چهارم توسعه یافتگی اقتصادی استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی در طول دولتهای نهم و دهم در بخش صنعت ۳۶۲۵طرح صنعتی معدنی با حجم سرمایهگذاری ۵۸ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۷۳۳۲۸ نفر راهاندازی و در بخش معدن نیز ۳۴۵ معدن با حدود ۷/۱میلیارد تن ذخیره استخراج سالانه ۴/۹ میلیون تن وحجم سرمایهگذاری ۱۲۲۱میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است که موفق به کسب رتبه چهارم توسعه یافتگی اقتصادی شدهایم.
سرپرست سازمان صنایع و معادن استان خراسان رضوی همچنین بزرگترین مشکل صنایع این استان را در بخشهای زیربنایی دانست و ادامه داد: تمرکز صنایع استان خراسان رضوی در مشهد و اطراف آن باعث شده محدودیت زمین داشته باشیم. تخصیص زیربناها در کنار شهرهای بزرگ برای صنایع مشکل است و در سایر نقاط این استان صنایع ما متکی به معادن است که راههای دسترسی به معادن بسیار مشکل و حملونقل رقم سنگینی از هزینههای بخش معدن را به خود اختصاص داده است. وی در پایان گفت: ارزان ترین و مرسومترین روش حمل مواد معدنی در دنیا روش ریلی است که ما فقط از راه جادهای استفاده میکنیم و این موضوع سرمایهگذاری در این مناطق را با توجیه کمتری مواجه میسازد.
ارسال نظر