دنیای‌اقتصاد- هرمزگان- علی نظری: مدیرعامل آب و فاضلاب استان هرمزگان گفت: با احداث چندین دستگاه آب شیرین‌کن در برخی شهرها و جزایر، در آینده نزدیک حدود ۱۳۹ هزار مترمکعب دیگر نیز به ظرفیت تولید منابع آب استان افزوده می‌شود. به گزارش روابط‌عمومی آب و فاضلاب استان، «حسین‌خادمی» با اشاره به رشد و توسعه رویکرد جدید شیرین سازی آب دریا در سال‌های اخیر و کاهش هزینه‌های تولید آب و رعایت هرچه بیشتر جنبه‌های زیست محیطی ناشی از این رویکرد، افزود: هم‌اکنون ۵ پروژه آب شیرین‌کن با مشارکت بخش خصوصی در حال اجرا است که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

مهندس خادمی درباره جزئیات پنج پروژه شیرین سازی آب دریا گفت: پروژه‌های آب شیرین کن ذکر شده در شهرهای بندرعباس، درگهان، سیریک، بندرلنگه و تنب کوچک واقع شده که ظرفیت هر یک از آنها به ترتیب ؛۱۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز، پنج هزار، سه هزار، ده هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه‌روز است.

وی اضافه کرد: عملیات اجرایی آب‌شیرین‌کن ۵ هزار مترمکعبی درگهان و هلر در اردیبهشت سال ۹۰ تکمیل می‌شود که این طرح با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال در حال اجرا است و خرید آب از سرمایه‌گذار این طرح طی قراردادی ده ساله توسط دولت تضمین شده است.

به گفته این مقام مسوول، پروژه‌های آب شیرین کن شهرهای سیریک، بندرلنگه و تنب کوچک نیز به ترتیب با اعتباری معادل ۳۰، ۱۳۰ و ۵ میلیارد ریال در حال اجرا است.

خادمی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت تامین آب شهرهای استان سه هزار و ۵۴۲ لیتر در ثانیه(معادل ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز) است که ۱۸ هزار مترمکعب در شبانه روز از سد استقلال، ۱۱۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز از طریق چاه‌ها و ۱۶ هزار مترمکعب در شبانه روز نیز توسط دستگاه‌های آب شیرین‌کن تامین می‌شود.