دنیای‌اقتصاد- زنجان- قربانزاده: مدیر شعب بانک کشاورزی استان زنجان گفت: توزیع منابع پولی، متناسب با توزیع جمعیت استان نیست و باید تدبیر مناسبی در این‌خصوص اندیشیده شود. بهزاد نیکخواه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: علاوه بر این، در حال حاضر شاهد افزایش بی‌رویه تعداد بانک‌ها و موسسات مالی نوظهور هستیم که عنوان قرض‌الحسنه را با خود دارند که در این راستا لازم است صدور مجوز تاسیس بانک و توسعه شعب بانک‌ها با مطالعات بیشتری صورت گیرد.

وی فقر را یکی از مشکلات اساسی در استان زنجان عنوان کرد و گفت: استان زنجان دارای ثروت‌های خدادادی بسیاری از قبیل آب و خاک حاصلخیز برای کشاورزی بوده و به بزرگ‌ترین بازار مصرف کشور یعنی تهران نزدیک است.

وی انجام نگرفتن سرمایه‌گذاری مناسب برای تبدیل ماده خام به فرآورده را علت اقتصاد محروم استان ذکر کرد و ابراز داشت: در این زمینه یکی از اهداف اساسی این بانک شناسایی ظرفیت‌های کشاورزی استان است که با سرمایه‌گذاری روی صنایع کشاورزی و کشاورزی صنعتی می‌توانیم از ارزش افزوده این صنایع برای تولید ثروت استفاده کنیم.

مدیر شعب بانک کشاورزی استان ادامه داد: لازم است با سرمایه‌گذاری روی صنایع پایین‌دست کشاورزی، فاصله بین محصول و فرآورده کاهش یابد تا درآمد نهایی متوجه تولیدکنندگان این محصولات در داخل استان شود.

این مقام مسوول با بیان اینکه این بانک در سال گذشته موفق به بهره‌برداری از ۴۵ طرح بزرگ در حوزه کشاورزی شده است، خاطر نشان کرد: این امر منجر به اشتغال مستقیم یک‌هزار و ۹۵۱ نفر گردیده است.

به گفته وی گسترش آبیاری تحت‌فشار از اولویت‌های اصلی این بانک در استان بوده که در سال گذشته یک‌هزار و ۸۷۰ هکتار زمین کشاورزی با اعتباری بالغ بر ۷ میلیارد و ۴۵۳ میلیون ریال، تحت پوشش آبیاری بارانی و قطره‌ای قرار گرفته است.

نیکخواه از فعال بودن یکی از مجهزترین کارگاه‌های آموزشی کشور برای اجرای طرح بانک‌پذیر کردن کودکان و نوجوانان، در زنجان خبر داد و گفت: تاکنون یک‌هزار و ۵۲۴ نفر از کودکان و نوجوانان، طی دوره‌های یک‌روزه در این کارگاه‌ها شرکت کرده و با مفاهیم اولیه بانکی به‌ویژه بانکداری الکترونیکی آشنا شده‌اند.

مدیر شعب بانک کشاورزی استان در بخش دیگری از سخنان خود به بحث بیمه محصولات کشاورزی و باغی پرداخت و گفت: از آنجایی که ایران جزو کشورهای بلاخیز دنیا است، فعالیت کشاورزی در آن همواره با ریسک همراه است و از همین رو بانک کشاورزی، ساز و کار بیمه محصولات کشاورزی و دامی را طراحی کرده و در حال حاضر بخش اعظمی از این محصولات تحت پوشش این بیمه قرار دارند.