مدیریت مبادی ترانزیتی کشور متمرکز میشود
برنامه ساماندهی پایانههای مرزی
به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، جهانگیری در این مراسم اظهار کرد: به دلیل اینکه دستگاههای متعددی در پایانههای مرزی وجود داشتند و دستگاه واحدی بهعنوان مسوول اصلی پایانهها تعیین نشده بود، مشکلاتی ایجاد میشد که به این منظور با توجه به اهمیت موضوع، این مسوولیت به وزارت راه و شهرسازی واگذار شد و انتظار میرود با توانمندی که در این بخش وجود دارد، پایانههای مرزی به ویژه پایانههای مهم به سرعت سر و سامان بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: همه دستگاهها اگر لازم باشد، باید ۲۴ ساعته در پایانههای مرزی فعالیت داشته باشند و در این مقطع فعلی، به این فعالیتها نیاز داریم و همه باید به این منظور کمک کنیم.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به انجام ۱۰ درصد از ترانزیت کشور از طریق مرز باشماق گفت: منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان از مناطق ویژه و با فرصت سرمایهگذاری مناسب است که در این زمینه تسهیلات مناسبی نیز برای سرمایهگذاران پرداخت میشود.
جهانگیری با اظهار امیدواری از تبدیل شدن این منطقه به قطب صادرات و واردات کشور، توسعه این مرز را یکی از طرحهای پیشران توسعه استان کردستان دانست که موجب رونق تجارت با تولید کالاهای صادراتمحور، اشتغالزایی و شکوفایی اقتصادی آن میشود. وی اظهار امیدواری کرد: در مقطع زمانی خیلی کوتاهی، زیرساختهای مورد نیاز مرز باشماق به گونهای ساخته شود که بهعنوان یک مرز نمونه در کشور شناخته شود تا هم رانندگان راضی باشند و هم بازرگانان احساس کنند که دولت برای کارشان ارزش قائل است.
جهانگیری تصریح کرد: تلاش بر این است که ساماندهی و فعالیت مرز باشماق مریوان آغاز مهمی برای توسعه تجاری استان کردستان باشد.
بر اساس این گزارش، در این مراسم خداداد مقبلی، معاون فنی و اجرایی سازمان نیز با اشاره به تاثیر توسعه مرز باشماق در توانمندسازی اقتصاد استان و کشور و قرار داشتن آن در زمره اولویتهای سازمان گفت: در ۱۰ ماه سال جاری، ترانزیت ورودی کالا در مرز باشماق تقریبا ۲۵۰ هزار تن بوده است که این میزان در رتبه چهارم مرزهای زمینی کشور قرار دارد و حدود ۱۰ درصد از ترانزیت کالای کشور از این مرز انجام میشود.
مقبلی خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت، ترانزیت خروجی از مرز باشماق حدود ۶۰۰ هزار تن بوده که این میزان رتبه یک کشور را به خود اختصاص داده است. ترانزیت کالا بهطور میانگین روزانه از طریق ۳۰۰ دستگاه کامیون و تریلی بوده و در بعضی از روزها شاهد ترانزیت ۸۰۰ دستگاه هم از این مرز بودهایم.
وی اظهار کرد: یکی از مسیرهای بسیار عمده کشور، بندر شهیدرجایی به مرز باشماق است و این مرز، دومین مرز ترانزیتی پرتردد کشور بعد از مسیر پایانه مرزی پرویزخان- بندر امام است.
معاون فنی و اجرایی سازمان افزود: سال گذشته، بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار مسافر از این مرز تردد کردند و میانگین ترددها حدود ۳هزار نفر در روز بود که از این میزان ۶۰ درصد از مسافران به کشور وارد و ۴۰ درصد آنها خارج شدهاند. وی گفت: پایانه مرزی باشماق در سال ۸۵ در هیات دولت بهعنوان مرجع رسمی شناخته شد و در اسفند سال ۸۶ عملیات اجرایی سالن مسافری و سالن تجاری آغازشد و در سال۸۹ به بهرهبرداری رسید.خوشبختانه از آن سال به بعد فعالیت تجاری و اقتصادی در این مرز بسیار چشمگیر بوده است.
مقبلی با اشاره به ساماندهی مرز باشماق گفت: به منظور ساماندهی و افزایش ظرفیت این پایانه مرزی، در سال ۹۷ مطالعات مربوطه انجام و در سال ۹۸ جلسات متعددی برای تصویب طرح ساماندهی مرز و پایانه باشماق برگزار شد که در نهایت در ۲۸ بهمن سال جاری در شورای ساماندهی مرزهای کشور به تصویب رسید و پیمانکار در مرز مستقر شده و به دستور معاون اول رئیسجمهوری، عملیات اجرایی این طرح آغاز میشود.