اجرای دستورالعمل مشترک برقراری بیمه بیکاری در خراسانجنوبی
۱۰ رسته شغلی بیمه بیکاری میگیرند
غلامرضا اشرفی در بازدید از چند واحد کارگری استان با قدردانی از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: بهمنظور اقدامات این وزارتخانه برای ارائه خدمات بهتر در حوزه حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری، سامانه الکترونیکی ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری طراحی شده است. وی با اشاره به اینکه برخی از صنوف و مشاغل قبل از بررسیهای قانونی و به اشتباه خود را مشمول دریافت بیمه بیکاری میدانند، گفت:افراد واجد شرایط میتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کاریابیهای غیردولتی و همچنین حذف مراحل حضور و غیاب مقرریبگیران بیمه بیکاری، درخواست خود را در این سامانه ثبت کنند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی تصریح کرد: با توجه به شیوهنامه اجرایی دستورالعمل برقراری بیمه بیکاری و در راستای اجرای دستورالعمل اداری مشترک مابین معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی بهمنظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و صیانت از سلامت نیروی کار و همکاران و همچنین ایجاد وحدت رویه در زمینه برقراری مقرری بیمه بیکاری، این شیوهنامه تدوین و جهت اجرا به واحدهای اجرایی دو دستگاه مجری قانون بیمه بیکاری ابلاغ شده است.
وی افزود: براساس این شیوهنامه ادارهکل امور بیمهشدگان سازمان تامیناجتماعی باید در مدت یک هفته اطلاعات ارسالی را از نظر نوع بیمهپردازی، شمول یا عدمشمول بیمه بیکاری پالایش کرده و برای اطلاعرسانی به متقاضیان و واحدهای اجرایی در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهد.
اشرفی ادامه داد: ادارههای کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف هستند فهرست کارگران ثبتنام شده در سامانه که با برقراری مقرری بیمه بیکاری آنها در مرحله اول موافقت شده و توسط ادارهکل ستادی در اختیار آنها قرار گرفته است را در دو قالب فهرست بیکاران ثبتنام شده ناشی از حوادث غیرمترقبه (موضوع تبصره ۲ ماده ۲ قانون بیمه بیکاری) و فهرست سایر ثبتنام شدگان در سامانه که مطابق ضوابط و مقررات قانون مربوطه مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری میشوند که به روش معمول صورت میپذیرد؛ تهیه و بهمنظور برقراری مقرری بیمه بیکاری در اختیار ادارهکل تامیناجتماعی استان مربوط قرار دهند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی افزود: شعب سازمان تامیناجتماعی نیز باید هنگام ثبت مشخصات و صدور حکم بیمه بیکاری، علت برقراری مقرری بیمهشدگان را در سیستم مکانیزه الزامات «حوادث غیرمترقبه» ثبت کنند.
وی به واحدهای بهرهمند از تبصره ۲ ماده ۲ قانون بیمه بیکاری در ۱۰ رسته شغلی اشاره کرد و گفت: مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها، طباخیها، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت و مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بینراهی و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز شامل این قانون میشوند.
اشرفی حملونقل عمومی مسافر درون شهری و برونشهری اعم از هوایی، جادهای، ریلی و دریایی، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، تولید و توزیع پوشاک، تولید و توزیع کیف وکفش، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه، مراکز و مجتمعهای ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمعهای فرهنگی و آموزشی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایعدستی را از دیگر رستههای شغلی مشمول قانونی کار و تامیناجتماعی برشمرد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی با بیان اینکه متقاضیان توجه داشته باشند که صرف ثبتنام در سامانه دلیل براستحقاق افراد برای دریافت مقرری بیمه بیکاری نیست، تصریح کرد: شمولیت قانون کار و تطبیق ضوابط تامیناجتماعی در مورد ثبتنامشدگان باید احراز شود. وی گفت: به استناد مواد ۱۴ و ۱۵ قانون کار، قرارداد کار افراد شاغل در ۱۰ رسته شغلی ذکر شده، در ایام دریافت بیمه بیکاری (اسفند ۱۳۹۸ لغایت پایان اردیبهشت ۱۳۹۹) به حالت تعلیق بوده و کارفرمایان کارگاههای موصوف موظف به بازگشت بهکار کارگران مزبور پس از اتمام مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.