اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی سیراب میشود
فاز اول انتقال آب ارس
محمدرضا پورمحمدی در حاشیه بازدید از طرح توسعه بهرهبرداری از رود ارس اظهار کرد: حقابه آذربایجانشرقی از رود ارس در بخش شرب، ۱۰۲ میلیون مترمکعب و در بخش صنعتی و کشاورزی، ۱۸۰ میلیون مترمکعب است.وی با اشاره به آغاز اجرای طرح ملی انتقال آب ارس به دشت تبریز از سالهای گذشته اظهار کرد: ۳۵ کیلومتر از این طرح، تکمیل شده و آماده بهرهبرداری است و اکنون آب مورد نیاز بخشی از اراضی کشاورزی این منطقه از محل این طرح تامین میشود. وی با بیان اینکه این طرح، ۶ایستگاه پمپاژ اصلی دارد که از پیشرفت بسیار خوب و قابل قبولی برخوردار است، گفت: در فاز اول اجرای این طرح، چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه تحت پوشش قرار میگیرد. پورمحمدی افزود: عملیات مورد نیاز برای بهرهبرداری از پنج هزار هکتار بقیه نیز در آینده نزدیک به اتمام رسیده و شاهد اجرای کامل این طرح در اراضی کشاورزی منطقه خواهیم بود.
استاندار آذربایجانشرقی از تعیین سرمایهگذار و بانک عامل برای اجرای ادامه طرح ملی توسعه بهرهبرداری از رود ارس خبر داد و گفت: بر اساس اعلام شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی، این طرح در سه سال آینده، تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید. مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی نیز با بیان اینکه ۶۸۰ میلیون یورو از محل اعتبارات فاینانس با باز شدن خط اعتباری ایران و چین پرداخت میشود، گفت: ادامه این ۱۰۵ کیلومتر همراه با تصفیهخانه و مخازن ذخیره خواهد بود. یوسف غفارزاده در حاشیه این بازدید گفت: این طرح جزو مهمترین طرحهای ملی است که اعتبار آن از صندوق توسعه ملی تامین شده است. وی وسعت آبرسانی این طرح را ۱۶ هزار و ۱۷۰ هکتار اراضی کشاورزی با حقابه ۱۰۲میلیون مترمکعب از رودخانه ارس دانست و افزود: ۹ هزار و ۵۵۰ هکتار از این طرح در اولویت و فاز ابتدایی قرار دارد که ۵هزار هکتار آن اتمام یافته و به زودی با سفر ریاست جمهوری، ۴ هزار هکتار بقیه را نیز افتتاح میکنیم.
غفارزاده این طرح را یکی از پیچیدهترین طرحهای تامین منابع آب استان و کشور ارزیابی و اظهار کرد: وجود ۶ ایستگاه پمپاژ و سدهای مخزنی گلفرج و گردیان باعث میشود این طرح جزو طرحهای فنی و حساس تامین آب محسوب شود. وی با اظهار امیدواری از اتمام فاز ابتدایی این طرح در ماههای آینده، تصریح کرد: اتمام این طرح باعث ایجاد رونق در استان خواهد شد. مدیرعامل آب منطقهای استان، درباره آخرین وضعیت خط انتقال آب ارس به تبریز گفت: این خط انتقال، با حقابه ۱۸۴ میلیون مترمکعب است که ۴۴ میلیون مترمکعب آن برای مصارف کشاورزی و صنعتی و بقیه برای مصارف شرب استفاده میشود.
وی میزان بهرهمندی از این طرح را ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستا دانست و افزود: سه میلیون و ۳۰۰هزار نفر، جمعیت تحت پوشش این طرح است. غفارزاده خاطرنشان کرد: ۳۵ کیلومتر از این طرح با طرح توسعه رودخانه ارس مشترک است که اعتبار آن از محل اعتبارات آبهای مرزی تامین شده بود و اعتبار بقیه طرح نیز از محل وامهای فاینانس تامین خواهد شد که به این منظور با یک شرکت پیمانکار چینی در مرحله عقد قرارداد هستیم. وی با بیان اینکه ۶۸۰ میلیون یورو از محل اعتبارات فاینانس با باز شدن خط اعتباری ایران و چین پرداخت میشود، گفت: ادامه این ۱۰۵کیلومتر همراه با تصفیهخانه و مخازن ذخیره خواهد بود.
ارسال نظر