مدیرکل فرودگاههای خوزستان خبر داد
افزایش اعتبار احداث فرودگاه جدید اهواز
محمدرضا رضایی با بیان اینکه در سال جدید به اتفاق استاندار خوزستان و مدیرعامل فرودگاههای کشور نشستی با وزیر راه و شهر سازی برای برنامهریزی احداث فرودگاه جدید برگزار کردیم، افزود: در این نشست توافق شد بودجه فرودگاه جدید از ۳ هزار میلیارد ریال به ۱۵ هزار میلیارد ریال افزایش یابد که این پنج برابر اعتبار قبلی است.رضایی اظهار کرد: با توجه به اینکه فرودگاه فعلی اهواز کوچک بوده و تنها ۶ پارکینگ دارد برای افزایش پروازها با مشکل رو به رو هستیم و به همین دلیل از ۱۰ سال گذشته برای احداث یک فرودگاه جدید در ۷ کیلومتری اهواز (جاده اهواز به ماهشهر) برنامهریزی شده و برای این منظور ۲۴۵۰هکتار زمین اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به زمانبندی مشخص شده برای ساخت فرودگاه گفت: یکسال برای اجرای طرح جامع و سه تا پنج سال هم برای ساخت فرودگاه در نظر گرفته شده است. مدیرکل فرودگاههای خوزستان با تاکید بر اینکه فرودگاه جدید اهواز شهر فرودگاهی است که با فرودگاه استانبول قابل مقایسه است، تصریح کرد: این فرودگاه فقط مختص خوزستان نیست بلکه استانهای غرب و جنوب غرب را پوشش میدهد و علاوهبر جابهجایی مسافر جابهجایی بار نیز در آن صورت خواهد گرفت. وی با اشاره به انتشار فراخوان بینالمللی برای ایجاد فرودگاه جدید گفت: تاکنون هشت شرکت شامل چهار شرکت رتبه یک ایرانی با فاینانس خارجی، سه شرکت چینی و یک شرکت آلمانی اعلام آمادگی کردهاند. رضایی گفت: همچنین شرکتهای روسیه، کره، ایتالیا و یک شرکت هلندی بهصورت حضوری مذاکراتی با ما انجام دادهاند و امکان شرکت در فراخوان را دارند و به همین دلیل فراخوان تا ۱۵ اسفند تمدید شده است.
برقراری پرواز اهواز - نجف
وی در ادامه اظهار کرد: فرودگاه اهواز برای راهاندازی پرواز نجف به اهواز آمادگی کامل دارد و برای برقراری این خط میتوانیم پذیرای شرکتهایی باشیم که تمایل به راهاندازی این پرواز دارند. وی افزود: سال گذشته این پرواز راهاندازی شد اما به خاطر افزایش نرخ عوارض از سوی مسوولان فرودگاه نجف، شرکتهای پروازی رغبتی برای این مسیر نداشتند و اغلب پروازهایشان به سمت بغداد است.وی افزود: با فرودگاه نجف مذاکراتی برای کاهش عوارض و درخواستهایی برای کوتاه کردن مسیر (اختصاص روت کنار کویت) انجام شده اما در هر صورت برای داشتن پرواز اهواز به نجف آماده هستیم. مدیرکل فرودگاههای خوزستان با اشاره به وجود بازرسی اول در همه فرودگاههای بزرگ کشور ادامه داد: کمربند اول پلیس را در فرودگاه اهواز و آبادان برنداشتهایم چرا که با توجه به همجواری خوزستان با عراق و وجود برخی مسائل، امنیت فرودگاه برای ما در اولویت قرار دارد.
فرودگاه اهواز مقام اول را کسب کرد
وی خاطرنشان کرد: فرودگاه اهواز در رتبهبندی جهانی در عملکرد رشد پروازی در میان فرودگاههای قاره آفریقا و خاورمیانه توانست مقام اول را کسب کند. مدیرکل فرودگاههای خوزستان اظهار کرد: فرودگاه اهواز ظرفیت خوبی دارد و در حال بهسازی آن هستیم و اقداماتی چون توسعه ترمینال، محوطهسازی، افزایش پروازهای داخلی و خارجی در دستور کار قرار دارد و براساس طرح جامع فرودگاه اهواز را به سمت استانداردهای جهانی سوق میدهیم. وی اظهار کرد: همچنین فرودگاه اهواز در رتبهبندی اخیر فرودگاههای کشور از نظر عملکرد پروازی از رتبه ششم به رتبه چهارم فرودگاههای کشور ارتقا یافت و موفق شدیم پروازهای فرودگاه اهواز را به ۹۰ پرواز رفت و برگشت در روز برسانیم درحالیکه پیش از این ۵۰ پرواز رفت و برگشت در روز در فرودگاه اهواز انجام میشد.رضایی گفت: طی ۲ سال گذشته توانستیم وسعت ترمینال فرودگاه اهواز را از ۴۴۰۰ متر به ۷ هزار متر برسانیم و تا اوایل سال ۹۷ برنامهریزی شده تا آن را به ۱۶ هزار متر ترمینال داخلی و خارجی برسانیم.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه در خوزستان با پدیده ریزگردها زیاد مواجه میشویم دو دستگاه فرود اتوماتیک کمک ناوبری (ILS) خریداری شده که این دو دستگاه در دو طرف باند نصب میشود و زمانی که دید پرواز تا ۵۰۰ متر کاهش پیدا کرده این دستگاهها به خلبان کمک میکنند تا هواپیما بهراحتی روی باند فرود آید.مدیرکل فرودگاههای خوزستان با بیان اینکه فرودگاه اهواز با مساحت ۲۸۰ هکتار دارای یک باند پروازی است، گفت: در سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مسافر از طریق این فرودگاه جابهجا شد و در سال بعد از آن موفق شدیم این تعداد را به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر افزایش دهیم تا مقام اول رشد پروازی را در کشور به خود اختصاص دهیم.
پیشبینی جابهجایی ۳ میلیون مسافر در سال جاری
وی ادامه داد: در ۶ ماه نخست سال جاری یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر جابهجا شد که پیشبینی میشود این تعداد تا پایان امسال به سه میلیون نفر برسد. رضایی با اشاره به برنامههایی که برای فرودگاه فعلی اهواز تدوین شده است توضیح داد: در حال اجرای طرح جامع روی این فرودگاه هستیم که موجب افزایش پروازهای داخلی و خارجی میشود. وی گفت: علاوهبر این طرحهای محوطهسازی، پارکینگ طبقاتی، هتل فرودگاهی، کترینگ و باغ رستوران را نیز با سرمایهگذاری خصوصی در حال اجرا داریم و تلاش میکنیم تا فرودگاه اهواز برای سال آینده بهسازی شود تا مردم تردد خوبی را از این فرودگاه تجربه کنند.
وی با اشاره به راهاندازی ویزای فرودگاهی در فرودگاه اهواز گفت: مسافران ۱۸۰ کشور با ویزای فرودگاهی میتوانند بدون ویزا وارد فرودگاه اهواز شوند و مجوز ویزای ۹۰ روزه را در خوزستان داشته باشند و در صورتی که بخواهند بیش از ۹۰ روز در کشور بمانند میتوانند ویزای خود را در منطقه آزاد اروند عوض کنند.مدیرکل فرودگاههای خوزستان با بیان اینکه در سالجاری کمتر از ۱۰ مورد نقص فنی هواپیما در این فرودگاه وجود داشته است، اظهار کرد: هر هواپیما قبل از پرواز توسط خلبان، مهندس پرواز و مهندس موتور و بدنه چک میشود و تا زمانی که استاندارد صد در صدی اعلام نشود پرواز نمیکند.وی با اشاره به وضعیت ترمینال خارجی فرودگاه اهواز اعلام کرد: ترمینال خارجی فرودگاه اهواز قدیمی است و اکنون در حال ساخت ترمینال خارجی جدید، ترمینال ترانزیت و محوطهسازی برای بدرقهکنندگان هستیم.
ارسال نظر