در اتاق بازرگانی کرمانشاه تشریح شد
فرصتهای اقتصادی کرمانشاه برای روسها
دنیای اقتصاد- کرمانشاه - الهام اکبری: نشست معرفی فرصتهای اقتصادی روسیه و کرمانشاه، با حضور «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران و جمعی از مدیران اقتصادی استان کرمانشاه برگزار شد. این نشست بهمنظور آشنا شدن طرفین با ظرفیتهای اقتصادی و نیازهای یکدیگر و بررسی زمینههای همکاری مشترک اقتصادی، در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد.
کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه روسیه در چند سال اخیر از طرفهای تجاری خوب ایران بوده و اکنون هم روابط دو کشور در سطح خوبی است، گفت: باید تلاش کنیم روابط اقتصادی دو کشور توسعه یابد.
دنیای اقتصاد- کرمانشاه - الهام اکبری: نشست معرفی فرصتهای اقتصادی روسیه و کرمانشاه، با حضور «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران و جمعی از مدیران اقتصادی استان کرمانشاه برگزار شد.این نشست بهمنظور آشنا شدن طرفین با ظرفیتهای اقتصادی و نیازهای یکدیگر و بررسی زمینههای همکاری مشترک اقتصادی، در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد.
کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه روسیه در چند سال اخیر از طرفهای تجاری خوب ایران بوده و اکنون هم روابط دو کشور در سطح خوبی است، گفت: باید تلاش کنیم روابط اقتصادی دو کشور توسعه یابد.کاشفی افزود: سطح روابط تجاری ایران و روسیه در پنج سال گذشته به سه میلیارد دلار در سال نیز رسیده بود که به عللی کاهش یافت، اما از یکسال پیش دوباره روند صعودی به خود گرفته که امیدواریم تقویت شود.وی با بیان اینکه کرمانشاه قابلیتهای خوبی برای توسعه ارتباطات اقتصادی با روسیه دارد، گفت: مسوولان ارشد استان از سرمایهگذاری خارجی حمایت میکنند و سعی در کاهش روند صدور مجوز و دیگر امور سرمایهگذاران دارند.وی بر گسترش روابط بین تجار دو طرف تاکید کرد و گفت: ماه آینده همزمان با برپایی نمایشگاه مواد غذایی مسکو، هیاتی اقتصادی از استان کرمانشاه به این کشور سفر خواهند کرد و دیدارهایی با مسوولان و تجار روس خواهند داشت. کاشفی با بیان اینکه علاقهمند به انجام سرمایهگذاری مشترک با طرف روسی هستیم، افزود: علاوهبر این در کرمانشاه یک بازار ۳۰ میلیون نفری به نام بازار عراق در مجاورت خودمان داریم و کرمانشاه میتواند یک پل ارتباطی خوب برای ترانزیت کالاهای روسی به عراق باشد.رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه همچنین پیشنهاد داد خواهرخواندگی بین کرمانشاه و یکی از استانهای روسیه ایجاد شود.
لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران نیز با بیان اینکه روسیه در بخشهای سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی روابط خوبی با ایران دارد، گفت: اخیرا نیز مبادلات اقتصادی روسیه و ایران بالا رفته است. وی با اشاره به تسهیل شرایط صدور روادید روسیه برای تجار و دانشجویان ایرانی گفت: در سفر رئیس جمهوری به مسکو قرارداد مهمی برای لغو روادید برای گردشگران به امضا رسید که تاکنون اجرایی نشده است، اما آمادگی کامل برای اجرای این قرارداد را داریم و منتظر جواب طرف ایرانی هستیم.سفیر روسیه افزود: با وجود این سالانه هزاران گردشگر ایرانی با اخذ روادید به روسیه سفر میکنند. وی از توسعه روابط با کرمانشاه در زمینههای مختلف استقبال کرد.
رضا رحیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز در این نشست اظهار کرد: ایران و روسیه در طول تاریخ ارتباطات خوبی داشته و در زمان تحریمها نیز روسیه همراهی خوبی با ایران داشت و اکنون نیز در حوزههای سیاسی و اقتصادی مراودات خوبی بین دو کشور برقرار است.وی با اشاره به بخشی از ظرفیتهای اقتصادی استان گفت: از گسترش ارتباطات بین کرمانشاه و روسیه استقبال میکنیم. رحیمی گفت: کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات و گردشگری از حوزههایی است که میتوانیم در این بخشها ارتباطاتمان را با روسیه توسعه دهیم.وی میهماننوازی مردم کرمانشاه را از مولفههای موثر بر توسعه روابط طرفین برشمرد و گفت: کرمانشاه از امنترین استانهای کشور برای سرمایهگذاری است.در ادامه این نشست مدیران اقتصادی کرمانشاه به تشریح وضعیت استان پرداختند.
نعمتالله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نیز با معرفی وضعیت بخش صنعت و معدن استان گفت: کرمانشاه در حوزه معادن سنگهای تزئینی ظرفیتهای بالایی دارد که میتوانیم با یک فرآوری اولیه این مواد را به بازار روسیه صادر کنیم که البته اخیرا نیز صادرات سنگهای تزئینی به روسیه را آغاز کردهایم.وی قیر طبیعی را دیگر مزیت معدنی استان برشمرد که میتواند به بازار روسیه صادر شود.حقیقی به وضعیت موجود صنایع استان هم اشاره کرد و گفت: بهویژه در حوزه صنایع غذایی میتوانیم توسعه ارتباطات تجاری با روسیه را شاهد باشیم.خسرو شهبازی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز با تشریح وضعیت بخش کشاورزی استان گفت: کرمانشاه با تولید سالانه ۶/ ۴ میلیون تن محصولات کشاورزی، در محصولات زیادی مازاد بر نیاز استان تولید دارد که میتوان این محصولات را صادر کرد.
وی با بیان اینکه در عمده محصولات دامی بیش از نیاز استان تولید داریم، گفت: قادریم سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ، ۴۰۰ هزار راس گوسفند زنده، هفت هزار راس گوساله پرواری، ۱۱۰۰ تن عسل و تا ۱۰۰ هزار تن فرآوردههای لبنی از استان صادر کنیم که بازار روسیه میتواند یکی از بازارهای هدف صادراتی استان باشد. شهبازی افزود: همچنین سالانه میتوانیم تا ۹۰۰ هزار تن صادرات محصولات زراعی و باغی از استان داشته باشیم.وی بر صادرات گوسفند نژاد رومانف از روسیه به کرمانشاه نیز تاکید کرد.
جلیل بالایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه هم در ادامه این نشست با توصیف پیشینه تاریخی و ظرفیتهای کرمانشاه در حوزه گردشگری، به تشریح فرصتهای سرمایهگذاری طرف روسی در حوزه گردشگری استان پرداخت و گفت: با توجه به ضریب بالای اشغال مراکز اقامتی استان، سرمایهگذاری در حوزه ساخت مراکز اقامتی توجیه اقتصادی دارد.وی همچنین با اشاره به نبود مجتمعهای تفریحی در استان، سرمایهگذاری در ساخت چنین مجتمعهایی را نیز یک فرصت مناسب معرفی کرد.بالایی احداث هتل بیمارستان در استان برای ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی را نیز دارای توجیه اقتصادی دانست.موضوع صادرات گندم از روسیه به استان کرمانشاه و تبدیل آن به آرد و سپس صادرات آن به عراق از موضوعات مطرحشده در این نشست بود که مورد استقبال طرف روس قرار گرفت.
ارسال نظر