مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان:
توسعه صنایع در گرو استفاده از آموزش فنی است
دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علافپور: مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان با بیان اینکه امسال هرکدام از برنامههای این اداره کل در هفته ملی مهارت در یک شهرستان برگزار میشوند، گفت: بیشترین توان خود را گذاشتیم که خود صاحبان صنایع در مهارتآموزی با ما مشارکت کنند، چرا که بهترین روش برای توسعه صنایع، استفاده از ظرفیت آموزشی است. عبدالنبی سواعدی اظهار کرد: اکنون برنامه مشترکی با منطقه آزاد اروند در آبادان و خرمشهر در حال اجراست که مراکز آموزشی این شهرها، یک برنامه تابستانی را از هفته مهارت آغاز خواهند کرد؛ در مرحله اول اجرای این برنامه ۶ هزار نفر در مناطق جزیره مینو، چوئبده، اروندکنار و آبادان و خرمشهر به این منظور ثبتنام کردند.
دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علافپور: مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان با بیان اینکه امسال هرکدام از برنامههای این اداره کل در هفته ملی مهارت در یک شهرستان برگزار میشوند، گفت: بیشترین توان خود را گذاشتیم که خود صاحبان صنایع در مهارتآموزی با ما مشارکت کنند، چرا که بهترین روش برای توسعه صنایع، استفاده از ظرفیت آموزشی است.عبدالنبی سواعدی اظهار کرد: اکنون برنامه مشترکی با منطقه آزاد اروند در آبادان و خرمشهر در حال اجراست که مراکز آموزشی این شهرها، یک برنامه تابستانی را از هفته مهارت آغاز خواهند کرد؛ در مرحله اول اجرای این برنامه ۶ هزار نفر در مناطق جزیره مینو، چوئبده، اروندکنار و آبادان و خرمشهر به این منظور ثبتنام کردند.وی افزود: برنامه دیگر بازدید معاون استاندار از مراکز آموزشی حاشیه شهر اهواز است.
مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان درباره رویکردها و برنامههای سازمان آموزش فنی و حرفهای در حوزه اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: از اقدامات ارزنده ستاد اقتصاد مقاومتی در کشور، ابلاغ بسته رونق اشتغال است که تکالیف وزارتخانهها در این بسته تعیین شده است. سازمان فنی و حرفهای که به این منظور تکالیفی اختصاصی دارد، اقدامات خوبی انجام داده تا با سایر وزارتخانهها همکاری کند و آموزشهای خود را در راستای تکمیل و اجرای دستورهای بسته رونق و اشتغال هدفمند کند.سواعدی با بیان اینکه از رسالتهای این سازمان، توانمندسازی و ارتقای مهارت شاغلان بهمنظور ارتقای بهرهوری، کاهش هزینه تولید و استفاده بهینه از امکانات موجود است، اظهار کرد: اگر نیروی انسانی تولیدکننده را آموزش دهیم، کیفیت تولید بالا رفته و هزینههای تولید و حوادث ناشی از کار کاهش مییابد که خدمتی به صنعت محسوب میشود.وی ادامه داد: در بسته رونق اشتغال، موضوع کیفیتبخشی به آموزشهای فنی و حرفهای از تکالیف تعیین شده است. رتبهبندی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای نیز از دیگر تکالیف است که در استان اجرا شده و بخش عمدهای از این مراکز رتبهبندی شدهاند تا قبل از پایان سال نیز تمام مراکز بخش خصوصی مشمول این طرح رتبهبندی خواهند شد.
مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان با اشاره به طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی اعلام کرد: در قالب این طرح، ادارهکل فنی و حرفهای در کنار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع مهارتآموزی و اجرای دورههای آموزشی کارورزان را انجام میدهد که این طرح اکنون در استان در حال اجراست و مشوقهایی برای کارفرمایان و کارآموزان در پی دارد؛ به این صورت که بنگاههای اقتصادی مشمول مشوقهایی همچون پرداخت حق بیمه کارفرما به مدت دو سال پس از دوره کارورزی، در صورت جذب کارورز خواهد شد. اکنون بیش از ۹۰ کارفرما برای این طرح درخواست مجوز کردهاند. سواعدی افزود: از دیگر اقدامات توسعه مهارتآموزی معطوف به اشتغال که سازمان آموزش فنی و حرفهای متولی آن است، کارآموزی و محیط کار واقعی است. در این طرح محدودیتهای طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی وجود ندارد و نیازی نیست کارآموز فارغالتحصیل دانشگاهی بیکار باشد، بلکه باید از ۱۵ سال به بالا باشند و محدودیت سنی و تحصیلاتی برای آنها وجود ندارد. کارفرمایان نیز میتوانند با اخذ مجوز از سازمان فنی و حرفهای نسبت به پذیرش کارورز اقدام کنند.
وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای، نظام صلاحیت حرفهای را در کشور پیگیری میکند، گفت: اکنون این سازمان استانداردهای آموزشی مهارت و شغل را بر مبنای استانداردهای جهانی (ایسکو ۲۰۰۸) طراحی و بهروزرسانی میکند. مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان ادامه داد: توانمندسازی فقرا و محرومان از دیگر برنامههای این سازمان است که به این منظور مدیریت استان اعتبار ویژهای را برای توانمندسازی اقشار حاشیهنشین در راستای ایجاد مشاغل در اختیار ما قرار داد. طرح توانمندسازی در حاشیه اهواز از ابتدای امسال آغاز شد و تاکنون حدود ۶۲۰ نفر در آن در حوزههای مختلف مشارکت داشتند.شهرام مولایی، معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی اداره کل فنی و حرفهای خوزستان نیز در خصوص مسابقات ملی مهارت اظهار کرد: مسابقات ملی مهارت هرسال در کشور برگزار میشود که مرحله اول این مسابقات، شناسایی افراد در کل شهرستانها در کشور است.وی افزود: در خوزستان در این مرحله ۴۴۰۹ نفر ثبتنام کردند که خوزستان از این لحاظ پس از اصفهان در رتبه دوم قرار دارد. پس از آن نیز طی برگزاری آزمون کتبی، نفرات برگزیده در تمام شهرستانها معرفی خواهند شد. در این مرحله نفرات اول تا سوم انتخاب شده و برای آنها دوره آموزشی برگزار میشود و پس از گذراندن یک آزمون، نفر اول برای شرکت در مرحله استانی معرفی میشود.
ارسال نظر