ارتزاق یک میلیون نفر از کشاورزی در خوزستان
دنیای اقتصاد- اهواز- محمد علافپور: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به ظرفیت و توانایی بالای استان در بخش کشاورزی، افزایش ظرفیت اشتغال در این بخش امکانپذیر است. در خوزستان ۱۹۰ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی وجود دارد و حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم از بخش کشاورزی در حال ارتزاق هستند. کیخسرو چنگلوایی اظهار کرد: بخش کشاورزی در کنار رسالت اصلی خود که تولید غذا و ایجاد امنیت غذایی است، وظایفی همچون تولید ناخالص داخلی در صادرات غیرنفتی و تامین بیش از ۹۶درصد مواد خام صنایع تبدیلی و فرآوری و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را بر عهده دارد.
دنیای اقتصاد- اهواز- محمد علافپور: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به ظرفیت و توانایی بالای استان در بخش کشاورزی، افزایش ظرفیت اشتغال در این بخش امکانپذیر است. در خوزستان ۱۹۰ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی وجود دارد و حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم از بخش کشاورزی در حال ارتزاق هستند. کیخسرو چنگلوایی اظهار کرد: بخش کشاورزی در کنار رسالت اصلی خود که تولید غذا و ایجاد امنیت غذایی است، وظایفی همچون تولید ناخالص داخلی در صادرات غیرنفتی و تامین بیش از ۹۶درصد مواد خام صنایع تبدیلی و فرآوری و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را بر عهده دارد.وی افزود: اشتغال ایجاد شده در بخش کشاورزی ویژگیهایی دارد که از جمله آن میتوان به مولد بودن این اشتغال اشاره کرد چراکه این اشتغال بهمنظور تولید است. همچنین هزینه ایجاد اشتغال در هریک از بخشهای کشاورزی نسبت به سایر بخشها کمتر است.
چنگلوایی تصریح کرد: طرحهای اشتغالزایی در حوزه کشاورزی بهطور معمول بهمنظور حفظ محیط زیست هستند. بر این اساس و بر حسب تکلیف وزارت جهاد کشاورزی، سند توسعه اشتغال پایدار متناسب با ظرفیت هر شهرستان تدوین شده است. وی ادامه داد: در این طرح به وضعیت فعلی کشاورزی در شهرستانها، توان و توسعه استان، الزامات قانونی و مشوقهای موردنیاز توجه شده است و تعهدات پیشبینی شده با توجه به هر بخش و شهرستان ارائه شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: در استانهای دیگر شاهد کمک به صندوق حمایت از سرمایهگذاری در بخش کشاورزی هستیم که سود وامهای این صندوقها ۳ تا ۴ درصد است و انتظار داریم افزایش سرمایه صندوقهای فعلی و ایجاد صندوقهای حمایت کشاورزی بهویژه در مناطق محروم موردتوجه قرار گیرد. چنگلوایی گفت: با توجه به از بین رفتن بیش از ۴ میلیون از نخیلات در آبادان و خرمشهر تقاضا داریم کمک بلاعوض به نخلکاران انجام شود. در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی تعهد داده است به میزانی که استان هزینه کند، کمکی در این زمینه داشته باشد. وی با بیان اینکه ظرفیت آبیاری تحت فشار در استان وجود دارد، افزود: اعتبار پیشبینی شده برای آب آبیاری تحت فشار ۴۰ میلیارد تومان بود که علاوهبر آن ۱۰ میلیارد تومان دیگر هزینه شد و قرار است مبلغ ۶۰ میلیارد تومان دیگر در اختیار استان قرار گیرد. در این زمینه به کمک سازمان آب و برق نیاز داریم. ظرفیت اجرای این طرح در شهرستانهای محروم شمال استان تا حداقل ۱۵ هزار هکتار وجود دارد که یکی از پیش نیازهای آن مجوز آب است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه برای ایجاد شهرکهای کشاورزی نیز نامهنگاریهایی انجام گرفته است که به دنبال رفع مشکلات در این حوزه هستیم، اظهار کرد: اهداف برنامهریزی شده در حوزه کشاورزی نیازمند آموزش به بهرهبرداران است.
ارسال نظر