دنیای اقتصاد، اصفهان: دهمین کنفرانس بین‌المللی تجارت الکترونیک از سوی پژوهشکده مدیریت دانشگاه اصفهان و تحت حمایت «سیویلیکا» در شهر اصفهان برگزار شد. در این کنفرانس یک روزه استادان دانشگاه‌های داخلی و بین‌المللی از کشورهای استرالیا، انگلیس، ایتالیا، آمریکا، چین، مالزی و تایوان حضور داشتند. شهردار اصفهان به‌عنوان دبیرکل این کنفرانس از تنظیم سند گردشگری اصفهان خبر داد و گفت: منابع موثر در این سند مشخص شده و بسترهای خوبی نیز برای اجرای آن در اختیار است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش بهره‌برداری از بخش خصوصی برای توسعه اینترنت در کشور است. امیرحسین دوایی اعلام کرد: برای توسعه زیرساخت‌‌های گردشگری الکترونیک نیز برنامه‌ریزی‌هایی داریم که با همکاری بخش خصوصی محقق می‌شود. وی گفت: پایین آمدن نرخ سرویس‌های اینترنتی با افزایش زیر ساخت‌ها و امکانات خدماتی امکان‌پذیر است. وی اظهار کرد: اکنون ۵/ ۳ برابر جمعیت کره زمین کاربر و وسایل ارتباطی به اینترنت متصل می‌شوند این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود درسال ۲۰۲۰ تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت در جهان به ۵۰میلیارد برسد. وی با اشاره به اینکه ارزش‌آفرینی استفاده از اینترنت در جهان از ۳ تا ۱۱ هزار میلیارد دلار است، افزود: در ایران نیز درآمد اپراتورهای شبکه‌های اینترنتی در سال ۹۳ براساس آخرین گزارش‌ها ۱۹ هزار میلیارد تومان بوده است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: بر اساس درآمدهای حاصل از اپراتورهای اینترنتی کشور در سال ۹۳، ۳هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته صرف تجهیز ۱۸ هزار روستا به اینترنت پرسرعت شده است. دوایی با اشاره به افزایش پهنای باند در دولت یازدهم گفت: سرعت اینترنت ۵۵۰ گیگابایت بر ثانیه است که نسبت به دولت گذشته این سرعت ۶برابر شده است. وی در مورد قیمت جهانی اینترنت نیز اظهار کرد: قیمت اینترنت به چالش مهمی در ایران تبدیل شده است که طبق محاسبات انجام شده قیمت اینترنت ثابت در ایران بالاتر از قیمت جهانی است، اما در مورد قیمت بسته‌های موبایلی این قضیه برعکس است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به لزوم کاهش قیمت اینترنت ثابت اشاره کرد و افزود: با توجه به تمهیدات صورت گرفته در اداره تنظیم مقررات رادیویی با افزایش قیمت بسته‌های موبایلی روبه‌رو خواهیم بود. دوایی تاکید کرد: این موضوع در حالی است که بخشی از هزینه‌ها متعلق به بخش خصوصی است که در قیمت‌گذاری با اداره تنظیم مقررات تفاهم می‌کنند. وی با اشاره به اینکه ۵۰درصد از پهنای باند کشور در حال استفاده است، اذعان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، پهنای باند با افزایش ۱۰ برابری به‌وسیله گسترش زیرساخت‌ها همراه خواهد بود که این موضوع در داخل و در سطح بین‌الملل محقق می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه افزایش پهنای باند به گسترش کسب‌وکار داخلی کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: افزایش این امکانات قطعا کاهش قیمت‌ها را به دنبال خواهد داشت.