معاون سازمان منطقه آزاد اروند اعلام کرد
راهاندازی بورس انرژی و کالا در اروند
وی مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی در منطقه آزاد اروند را در اختیار نداشتن سرمایه در گردش و عدم امکان خرید مواد اولیه و ماشینآلات صنعتی موردنیاز دانست و گفت: از تعداد ۱۶۰ واحد صنعتی در این منطقه، ۱۰۲ واحد صنعتی فعال و بقیه غیرفعال هستند، یا با حداقل ظرفیت تولید میکنند.
وی مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی در منطقه آزاد اروند را در اختیار نداشتن سرمایه در گردش و عدم امکان خرید مواد اولیه و ماشینآلات صنعتی موردنیاز دانست و گفت: از تعداد ۱۶۰ واحد صنعتی در این منطقه، ۱۰۲ واحد صنعتی فعال و بقیه غیرفعال هستند، یا با حداقل ظرفیت تولید میکنند. معتمدی با بیان اینکه با تعامل با برخی از بانکها توانستیم بخشی از مشکل مالی واحدهای صنعتی را حل کنیم، افزود: یک خط اعتباری ۸۰ میلیارد تومانی از چند بانک مختلف تامین شده که تاکنون حدود ۶۰ میلیارد تومان از این اعتبار به واحدهای صنعتی نیازمند اعطا شده است. وی افزود: هزینههایی که در بخشهای زیرساختی صرف میشود، با هدف به حداقل رساندن مشکلات است، اما برای سرمایه در گردش واحدهای صنعتی نیز تا آنجا که بتوانیم تلاش خود را خواهیم کرد و درصدد هستیم با روشهای مختلف همچون منابع مالی داخلی و خارجی، سهولت کار را برای تولیدکنندگان، صنعتگران و سرمایهگذاران فراهم کنیم. معتمدی ایجاد زیرساختهای بانکی و مالی را از عوامل موثر در تجارت و تولید برای سرمایهگذاران دانست و افزود: بعد از راهاندازی بورسها، ایجاد شعبههای بیمه و بانکی قوی داخلی و خارجی در منطقه آزاد اروند بسیاری از مشکلات عدم دسترسیها را رفع خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در ۹ ماه امسال در زمینه ثبت شرکتها با ۵۱ درصد و در بخش اعطای مجوزهای تجاری در حوزه تولید و سرمایهگذاری با ۶۵۰ درصد رشد مواجه بودیم؛ در بخش واردات کالا اعم از کالای تجاری یا همراه مسافر با بیش از ۳۲ درصد کاهش مواجه هستیم اما در بخش واردات ماشینآلات صنعتی و مواد اولیه برای کارخانههای تولیدی رشد ۱۵۰ درصدی را تجربه کردیم که این نشاندهنده رشد صدور مجوزهای صنعتی و حضور صنایع فعال در حال تولید است. معاون سرمایهگذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به لغو تحریمها که به وجودآورنده بسیاری از مشکلات در کشور است، اظهار امیدواری کرد: شرایط حاصلشده در دولت یازدهم به بهبود فضای کسبوکار اقتصاد کشور منجر شود؛ سیاستها و راهبردهای سازمان منطقه آزاد اروند نیز بر پایه ارائه خدمات، گسترش و توسعه بسترهای تولیدی برای صادرات بنا شده است تا بتوانیم به این ترتیب زمینه رونق اقتصادی، اشتغال و برنامههای عمرانی و خدماتی را افزایش دهیم.
معتمدی با اشاره به دسترسی به منابع مالی و بانکی که یکی از مهمترین اثرات مثبت لغو تحریمها برای منطقه است، ادامه داد: تولید بهعنوان محور اصلی فعالیت اقتصادی بهشمار میرود و تامین اعتبار و منابع مالی برای طرحها و گشایش اسناد اعتباری از ملزومات مهم فعالیتهای صنایع، حوزه صادرات و تولید است که با توجه به تحریمها از ما گرفته شده بود و موجب ایجاد بحران اساسی و آسیبرسانی به صنایع ما شد. وی با اشاره به مذاکرات با دو بانک آسیایی و اروپایی گفت: از سوی بانک مرکزی و مناطق آزاد آییننامه حضور موسسهها و شعبههای بانکهای خارجی در مناطق آزاد تصویب شده است و دسترسی آسان تجار، کارخانهها و صنایع ما به شبکه بانکهای جهانی و فراهم شدن امکان مبادلات بانکی و مالی برای آنان، بخش زیادی از مشکلاتشان را رفع میکند.
وی افزود: از هفته گذشته تاکنون ۱۱ هیات خارجی از کشورهای چین، آلمان، ترکیه و روسیه برای انجام مذاکرات و همکاری در منطقه آزاد اروند حضور پیدا کردند. معاون سرمایهگذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به حضور ۵۰ هیات و شرکت خارجی در منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: این شرکتها از نزدیک با ظرفیتها و امکانات این منطقه آشنا شدند. معتمدی با اشاره به حوزه تولید و تجارت خارجی که از مهمترین جذابیتهای منطقه آزاد اروند است، افزود: بیشتر شرکتهای خارجی و مجموعههای مالی و بانکی خارجی برای سرمایهگذاری در حوزه صنعت و تجارت خارجی ما تمایل دارند، زیرا شرایط طبیعی و زیرساختهای لازم برای انجام کار در منطقه فراهم است که از این امکانات میتوان به دسترسی به آبهای آزاد، بهرهمندی از امکانات ریلی، فرودگاه و جاده دسترسی اشاره کرد.
ارسال نظر