تداوم سود رویایی در بورس؟
تکنیکالیستهای بازار سرمایه بررسی کردند
سمت و سوی رکوردزنیهای جدید شاخص
گروه بورس- هدیه لطفی: شاخص کل بورس اوراق بهادار با احتساب رشد ۵/۰ درصدی روز گذشته از مرز ۴۲ هزار و ۵۰۰ واحد گذشت تا بهاین ترتیب رکوردهای جدیدی برای شاخص کل به ثبت برسد.
به گزارش دنیای اقتصاد، رشد شتابدار شاخص کل بورس که از ابتدای سال جاری آغاز شده است در حالی ادامه دارد که با گذشت 19 روز کاری از سال 92، بورس تهران توانست بازدهی خیرهکننده 12 درصدی را به نمایش بگذارد و بهاین ترتیب روزانه 0/5 درصد سود عاید سهامداران خود کند.
این در حالی است که روز گذشته برخی معاملهگران به منظور شناسایی سود عرضههای سنگینی را در بازار صورت دادند که موجب تعادل در صفهای خرید شد. هرچند در پایان رشد نمادهای تاثیرگذار بهانهای برای رشد ۱۷۳ واحدی شاخص شد و در نهایت دماسنج بازار سرمایه محدوده ۴۲ هزار و ۵۰۷ واحد را به ثبت رساند که نشاندهنده افزایش ۴۴۶۷ واحدی شاخص کل از ابتدای امسال است. با این حال سهامداران با حجم عرضههای گسترده روز گذشته در تلاش هستند تا برای ورود و خروج به سهام پیشرو، بهترین تصمیم را اتخاذ کنند و در این بین روند حرکت شاخص کل را نیز تحت نظر دارند. برای پیشبینی روند آتی بازار سرمایه، نظر تکنیکالیستهای بازار را در زمینه وضعیت آتی شاخص جویا شدیم؛ آنها معتقدند: هرچند در روزهای آینده شتاب رشد شاخص کمی کند خواهد شد، اما این روند ادامهدار است و چنانچه شاخص بتواند از مرز مقاومتی ۴۲ هزار و ۸۰۰ واحد بگذرد، صعود به قله ۴۸ هزار واحدی در انتظار آن است.
جزئیات بیشتر را در گزارش زیر میخوانیم:
رکوردهای جدید در راه است
عرفان معتضد، از دیگر تکنیکالیستهای بازار سرمایه نیز معتقد است: هرچند در روزهای آینده ممکن است آهنگ رشد شاخص کمی کند شود، اما رشد آن ادامه دار خواهد بود و هدف بعدی آن رسیدن به محدوده 43 هزار و 622 واحد خواهد بود.
این تحلیلگر در ادامه افزود: همچنین در ادامه شاخص محدوده ۴۴ هزار و ۳۱۸ واحد را نیز پشت سر خواهد گذاشت تا رکورد جدیدی را به ثبت برساند.
وی ادمه داد: به احتمال زیاد طی روزهای آتی شاهد کاهش آهنگ رشد شاخص کل خواهیم بود و حتی احتمال بازگشت مجدد آن به سطح 42063 واحد نیز وجود دارد.
معتضد افزود: در پی این بازگشت وضعیت آتی شاخص به الگویی بستگی دارد که پس از این کاهش، در حوالی ۴۲۰۰۰ واحد تشکیل خواهد شد؛ هر چه این الگو متراکمتر باشد احتمال رشد شاخص و دستیابی به رکوردهای جدید نیز افزایش خواهد یافت، زیرا الگوهای متراکم پتانسیل رشد بیشتری را در خود ذخیره میکنند.
وی ادامه داد: اما اگر حداقل دو سقف مجزا یا الگویی شبیه سقف مدور بین نواحی 42500 تا 41750 تشکیل شود رشد مجدد شاخص به تعویق خواهد افتاد و حتی ممکن است کاهش آن تا حمایت 40 هزار و 400 واحد نیز ادامه یابد.
موانع کجاست؟
این تکنیکالیست در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه در این شرایط مهمترین موانع داخلی و خارجی رشد شاخص چیست؟ گفت: به طور خلاصه وضعیت شاخص کل به عوامل مولد آن بستگی دارد؛ چنانچه شاخص فقط از وضعیت صنایع مختلف تاثیر پذیرد و عامل دیگری در شکلگیری آن نقش نداشته باشد، ابتدا باید وضعیت صنایع مختلف و سهم هر یک در اثرگذاری بر شاخص کل را بررسی کرد. از این دیدگاه وضعیت رونق یا رکود هر صنعت مهمترین عامل خارجی محسوب میشود زیرا محرکی برای ترس و طمع سهامداران و در نتیجه اثرگذاری بر ضریب سرمایهگذاری آنها در بورس میشود.
معتضد ادامه داد: اما دیدگاه سهامداران و خرد جمعی حاکم بر بازار نیز تاثیر بسزایی در محدودیت رشد سهام در گروههای مختلف صنعت و در نتیجه تاثیر آن بر شاخص کل دارند.
وی در ادامه افزود: اخبار مثبت یا منفی، تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال، هرچند در تصمیمگیری افراد برای سرمایهگذاری موثر هستند اما تجربه نشان داده معاملهگران از محیط پیرامون تاثیر بسزایی میگیرند و انتظارات خود از بازدهی معاملات را با توجه به شرایط اقتصادی جامعه میسنجند.
وی خاطرنشان کرد: در نتیجه وقتی به دلیل تغییرات سریع، خرد جمعی تنها قادر به پیشبینی کوتاهمدت است، بیشتر نوسانگیری و معاملات کوتاهمدت انجام میشود که نمیتوانند عاملی جهت تزریق سرمایه بر پیکره صنعت و ساختاری برای رشد قیمت سهام محسوب شوند، که این خود موجب تزلزل بیشتر قیمت سهم و در نتیجه تکرار این چرخه منفی میشود. معتضد با جمعبندی عومل تاثیرگذار در این زمینه گفت: بنابراین قیمت متزلزل سهم بر شاخص صنعت و در نتیجه وضعیت منفی شاخص صنعت بر شاخص کل اثر میگذارد.
تداوم رشد با ثبت ارقام جدید
احسان حاجی از تحلیلگران تکنیکال بازار سرمایه در گفتوگو با دنیای اقتصاد با اشاره به رشد پیاپی شاخص بورس در روزهای اخیر، گفت: شاخص کل بازار در دو روز ابتدایی این هفته رکورد ۴۲ هزار و ۳۶۰ واحدی و ۴۲ هزار و ۵۹۰ واحدی را به ثبت رساند، اما در پایان معاملات روز یکشنبه با کمی افت در عدد ۴۲ هزار و ۵۱۷ واحد آرام گرفت.
وی ادامه داد: هیجان این موج افزایشی با شکست مرز 38 هزارو 800واحد دوچندان شده است و هر روز با ثبت ارقام جدیدتر کار خود را دنبال میکند.
حاجی خاطرنشان کرد: همانطور که در مصاحبه بعد از تعطیلات نوروز با همین نشریه عنوان کردم پس از عبور بازار از ۳۸۸۰۰ واحد، انتظار رسیدن به مرز ۴۲۸۰۰ واحدی را در کوتاه مدت خواهیم داشت و همانطور که پیشبینی میشد با شروع اردیبهشتماه به سرعت به محدوده فیبوی ۱۲۷ نزدیک میشویم.
کمی اصلاح شاید اما رشد همچنان ادامه دارد
این تکنیکالیست در ادامه اظهاراتش روند صعودی شاخص را متداوم دانست و گفت: ممکن است طی روزهای آینده کمی از سرعت رشد شاخص کاسته شود و کمی اصلاح در آن صورت گیرد اما رشد همچنان ادامه دارد.
حاجی ادامه داد: از روند رشد شاخص طی روز شنبه و به خصوص دیروز این طور استنباط میشود که شاید طی چند روز آینده مقداری از شتاب حرکت بازار کاسته شود؛ عرضههای سنگینی که که روز یکشنبه در صفهای خرید نمادهای شپنا و شبندر انجام شد و مقداری از هیجان بازار کاست، دلیلی بر این مدعاست.
وی در ادامه افزود: این فروشها از یک طرف میتواند برای نقد و آماده شدن برای عرضههای ماه جاری بازار (شاید عرضه مجدد سهام هلدینگ خلیج فارس) باشد و از طرفی میتواند عکسالعمل نزدیک شدن به سطوح مقاومتی در شاخص تلقی شود.
حاجی تصریح کرد: در این صورت این امکان وجود دارد که طی هفته جاری و با نزدیک شدن به محدوده 42 هزار و 800 واحدی شاهد جمع شدن برخی از صفهای خرید، استراحت و اصلاح در شاخص باشیم.
شاخص همچنان میتازد
این تحلیلگر چند عامل ازجمله عرضههای اولیه و فرارسیدن فصل مجامع را عاملی برای تداوم رشد شاخص در روزهای آتی دانست و گفت: با احتمال ورود شرکتهای جدید در کنار نزدیکی به فصل مجامع و رونق فصلی بازار از یک سو و همچنین حاکمیت آرامش در فضای سیاسی از سوی دیگر به نظر میرسد روزهای خوبی را در اردیبهشت برای دماسنج شاخص کل داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در این صورت عبور زودرس از مرز ۴۲ هزار و ۸۰۰ واحد را شاهد خواهیم بود و مقاومت بعدی که انتظار شاخص را میکشد در محدوده ۴۸ هزار واحدی قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به موانع بر سر راه شاخص، گفت: اما از طرفی اتفاقات بازار دلار و سکه که همیشه حکم رقیب را برای بازار بورس دارند پارامترهای تاثیر گذار بر صفهای خرید و فروش بورس هستند؛ کاهش قیمت جهانی طلا و به تبع آن کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخلی به عنوان عاملی روانکننده برای بازار بورس نقش بازی کرد.
حاجی ادامه داد: ولی زمزمههایی مبنی برافزایش مجدد نرخ دلاردر بازار آزاد طی فصل بهار (دو ماه آینده) به گوش میرسد که قطعا با سوق دادن سرمایهها به سمت این بازار میتواند تاثیری هر چند کم اما منفی بر روی شاخص داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مذاکرات آتی ایران با کشورهای 5+1 در 25 اردیبهشتماه در بازار سرمایه بیتاثیر نخواهد بود و مانند همیشه اخبار و شایعات پیرامون مذاکرات میتواند بزرگترین تاثیر را در بازار سرمایه ایران داشته باشد.
ارسال نظر