روزشمار بازار ایران، از کودتا تا انقلاب سال 1338 شمسی

۶ اردیبهشت ماه: قرارداد بازرگانی جدیدی بین ایران و ایتالیا امضا و مبادله شد. ۱۳ خرداد ماه: موافقتنامه بازرگانی ایران و فرانسه در تهران امضا و مبادله شد.

۸ بهمن ماه: دکتر اقبال در کابینه خود تغییراتی داد. در این تغییرات حسنعلی منصور به وزارت بازرگانی و عبدالرضا انصاری به وزارت کار معرفی شدند.

سال ۱۳۳۹

۲۷ فروردین ماه: موافقتنامه بازرگانی ایران و لهستان امضا و مبادله شد.

۲۷ فروردین ماه: موافقتنامه موقت بازرگانی ایران و آمریکا مبادله شد.

۶ تیرماه: بازار خوی آتش گرفت و ۶۰ مغازه سوخت.

۱۳بهمن ماه: دانشجویان دانشگاه با تعطیل کردن کلاس‌ها از دانشگاه خارج شده و دست به تظاهرات زدند. این تظاهرات چند روز ادامه داشت و بازار نیز گاهی باز و گاهی بسته می‌شد. در تظاهرات دانشجویان عده زیادی بازداشت و دانشگاه نیز تعطیل شد.

سال ۱۳۴۰

۱۴ خرداد ماه: دکتر امینی نخست وزیر در مجمع عمومی بازرگانان و اصناف پیرامون بحران اقتصادی سخن گفت و برای اعاده وضع سابق از تجار کمک خواست.

۳۰ خرداد ماه: جهانگیر آموزگار به سمت وزیر بازرگانی تعیین و معرفی شد.

۱۸ مرداد ماه: دریانی، بازرگان معروف طبق قرار بازپرس توقیف شد. وی متهم به برداشت ۲۳ میلیون تومان از صندوق شرکت شهرآرا بود.

۲۳اسفند ماه: هیات‌رییسه اتاق بازرگانی تعیین شدند. علی وکیلی به ریاست اتاق و محمد مهدی لاری و علی اکبر محلوجی به عنوان نایب رییس انتخاب شدند.

سال ۱۳۴۱

۲بهمن ماه: اعلامیه امام خمینی مبنی بر تحریم رفراندوم اصلاحات ارضی در تهران و بسیاری از شهرها پخش شد. به محض انتشار اعلامیه تظاهرات گسترده‌ای تهران را فراگرفت، بازاریان و اصناف، دکان‌ها را تعطیل کرده به خیابان‌ها ریختند و مشغول شعار دادن علیه رفراندوم شدند.

سال ۱۳۴۲

۶ فروردین ماه: بازاریان تهران و سایر شهرها به تبعیت از علما و روحانیون به مدت سه روز اعتصاب کردند.

۶ فروردین ماه: بازار مشهد تعطیل شد و مردم طاق نصرت‌هایی را که برای ورود شاه ساخته بودند به آتش کشیدند. ماموران پلیس با تظاهرکنندگان به زد وخورد پرداختند.

۱۳ خردادماه: به مناسبت عاشورای حسینی مردم تهران مخصوصا اصناف و بازاریان در اجتماع بسیار عظیمی به راهپیمایی دست زدند و عکس‌هایی از امام خمینی را به در و دیوار چسباندند. تظاهرکنندگان در مقابل کاخ مرمر مدتی توقف کرده و فریادهای مرگ بر دیکتاتور سردادند. عصر عاشورا دانشجویان دانشگاه نیز راهپیمایی بزرگی ترتیب دادند.

۱۵ خرداد ماه: به مناسبت دستگیری امام خمینی شهر قم تعطیل شد و اصناف و بازاریان از بازکردن مغازه ها خودداری نموده، دسته دسته به تظاهرات دست زدند.

۱۵ خرداد ماه: حکومت نظامی در تهران دست به بازداشت برخی روحانیون و عده‌ای از متنفذین بازار زد.

۱۵ تیر ماه: طیب حاج رضایی رییس میادین میوه و تره‌بار تهران به اتهام مشارکت در وقایع ۱۵ خرداد در تهران دستگیر و زندانی شد.

۱۳ مهر ماه: به دنبال اعلامیه های متعدد از طرف مقامات برجسته روحانی و بازرگانان تهران، بازار تهران و اکثر دکاکین تهران بسته شد و تظاهرات وسیعی در اطراف بازار به وقوع پیوست، پلیس مردم را به شدت سرکوب کرد.

۱۴ مهر ماه: بازاریان به علت افتتاح مجلسین اعتصاب کرده دست به تظاهرات زدند، پلیس بازار را اشغال نظامی کرد و به سرکوبی مردم پرداخت. در چند شهرستان نیز مردم تظاهرات کردند.

۱۳ آذر ماه: مردم تبریز و بازاریان و اصناف دست به اعتصاب زدند و به بازداشت روحانیون اعتراض کردند. دولت فورا در تبریز حکومت نظامی اعلام کرد و به سرکوب و دستگیری مردم پرداخت.