عملیات ضد چریکی عزت‌ا... ضرغامی - ۲۸ بهمن ۸۶

نگاه سوم- شیب انتقادها از صدا و سیما و برنامه‌هایش آنقدر زیاد شده که عزت‌ا... ضرغامی را نیز به دفاع واداشته است.

تقریبا تمامی سریال‌ها و برنامه‌هایی که طی یکی دو سال اخیر از صدا و سیما پخش شده‌اند، به نوعی با اعتراض مواجه شده‌اند و دامنه این انتقادها حتی به گروه‌های سیاسی، مراجع مذهبی و مسوولان حکومتی نیز کشیده شده است. عزت‌ا... ضرغامی اما همواره تلاش کرده دامنه اعتدال را خصوصا در عرصه گفتار حفظ کند. او در واکنش به افزایش این حجم از انتقادها می‌گوید که به دنبال تحولات چریکی در صدا و سیما نیست و با شیب ملایم به سمت ایجاد تحول در برنامه‌های صدا و سیما است. رییس سازمان صدا و سیما به صراحت می‌گوید که خطوط قرمز کاذب را قبول ندارد و در حال عبور از آنهاست و این طبیعی است برخی جریانات به آن عکس‌العمل نشان دهند.

رییس سازمان صدا و سیما اشاره می‌کند که این عکس‌العمل‌ها بسیار طبیعی است و بسیاری از این مدعیان پس از مرور زمان باور می‌کنند که آنچه بر آن پافشاری می‌کردند کاذب بوده و از توانایی‌های رسانه ملی باید بیشتر استفاده کرد. با این حال ضرغامی تایید می‌کند که زیر فشار گسترده‌ای قرار دارد. فشارهایی که به زعم او همه بخش‌های تولیدی از نگاه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی فرهنگی و ... را در بر می‌گیرد. شاید آ‌نچه به چنین فضایی دامن می‌زند تعدد نگاه‌ها و افزایش نقدها بر برنامه‌های فرهنگی نیز باشد. رییس سازمان صدا و سیما حالا در موقعیتی است که هر برنامه و اشاره آن می‌تواند تعبیر به طرفداری از یک گروه و یک نوع نگاه باشد. افزایش فاصله نگاه‌های معطوف با فرهنگ حتی در بدنه حکومت نیز بر دشواری‌های کار رسانه‌ای که عنوان ملی را بر دوش می‌کشد، افزوده است. ضرغامی می‌گوید:‌ پیروی از هرگونه تند روی و حرکت‌های چریکی که این روند کلی، سازنده و اصلاح‌گرایانه را خراب کند قاعدتا جزو برنامه‌های ما نیست. ما با یک شیب ملایم، منطقی، مبتنی بر عقلانیت و خرد ورزی سعی می‌کنیم شرایطی را فراهم کنیم که رسانه ملی بتواند به وظیفه ملی خود عمل کند.

با این حال خود ضرغامی هم خوب می‌داند که فراهم کردن همین شرایط متعادل و یکسان تا چه اندازه سخت‌تر از حتی جانبداری از یک طرف است.