آخرین وضع کیفی خودروها در سال ۹۱
در این گزارش که به اسفند سال گذشته مربوط میشود، ۱۸ خودرو تولید داخل در ۹ معیار «سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور و انتقال قدرت»، «ترمز»، «تزئینات داخلی و خارجی»، «تجهیزات الکتریکی»، «نفوذ آب»، «رنگ»، «بدنه» و «صداهای غیرعادی» مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتهاند. طبق گروه بندی صورت گرفته از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (تهیهکننده گزارش موردنظر)، از جمع ۱۸ خودرو تحت ارزیابی، ۱۲ محصول «خیلی خوب» به حساب میآیند و از باقی آنها نیز به عنوان خودروهایی «خوب» یاد شده است.
در این گزارش که به اسفند سال گذشته مربوط میشود، ۱۸ خودرو تولید داخل در ۹ معیار «سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور و انتقال قدرت»، «ترمز»، «تزئینات داخلی و خارجی»، «تجهیزات الکتریکی»، «نفوذ آب»، «رنگ»، «بدنه» و «صداهای غیرعادی» مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتهاند. طبق گروه بندی صورت گرفته از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (تهیهکننده گزارش موردنظر)، از جمع ۱۸ خودرو تحت ارزیابی، ۱۲ محصول «خیلی خوب» به حساب میآیند و از باقی آنها نیز به عنوان خودروهایی «خوب» یاد شده است. طبق گزارش موردنظر، در بخش عیوب فنی و عملکردی خودروهای سواری سایپا X۱۳۱ و سایپا X۱۳۲ بیشترین نمرات منفی را کسب کردهاند. از طرفی شاهد بهبود ۶/۱ درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در این روند مربوط به خودروهای تندر-۹۰ پارس خودرو و مگان است. در بخش تزئینات نیز خودروهای MVM۵۳۰ و سمند بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص دادند. در ضمن شاهد تنزل ۶/۱۵ درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تغییر برای خودروهای MVM۵۳۰ و توجویهاچ بک است. در بخش بدنه هم خودروهای سایپا X۱۳۲ و سایپا X۱۳۱
بیشترین نمرات منفی را کسب کردهاند. همچنین نسبت به ماه قبل بهبود ۹/۴ درصدی را شاهد هستیم که بیشترین تاثیر در این روند مربوط به خودروهای نیسان تیانا و پژو ۴۰۵ خراسان است. همچنین در بخش رنگ نیز خودروهای لیفان۶۲۰ ، توجویهاچ بک و Voleex C۳۰ بیشترین نمرات منفی را به دست آوردهاند، به طوری که شاهد ارتقای ۳/۱۵ درصدی نسبت به ماه قبل هستیم. خودروهای MVM۵۳۰ و MVMX۳۳ نقش بسزایی در این روند صعودی داشتهاند. ایرادات مهم و اساسی نیز روند نزولی قابل توجهی داشتهاند که عمدتا مربوط به خودروهای سایپا X۱۳۱ و مگان است. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری دارای بهبود کیفی ۲/۰ درصدی بوده که بیشتر مربوط به نیسان تیانا است.
اما مطابق معمول گزارشهای قبل، نیسان تیانای مونتاژی پارس خودرو توانسته عنوان باکیفیتترین محصول را به دست بیاورد و پشت سر آن نیز خودروهایی مانند سوزوکی گرندویتارا و مگان به چشم میآیند.
در انتهای جدول نیز با خودروهایی چون MVM و پراید روبهرو میشویم و میانههای جدول را نیز لیفان و پارس و سمند به خود اختصاص دادهاند.
اما در بین خودروهای صدرنشین، تیانا تنها 5/2 نمره منفی دارد که در بخش رنگ به دست آمده است. ویتارا نیز به عنوان عضو دوم جدول علاوه بر رنگ، در معیار بدنه هم نمره منفی به خود میبیند. مگان نیز که در جایگاه سوم جدول نشسته، به جز سیستم موتور، ترمز، تجهیزات الکتریکی و صداهای غیرعادی نمره منفی ندارد.
پس از مگان در حالی با تندر-۹۰ها در ردههای چهارم و پنجم روبهرو میشویم که مدل پارس خودرویی این محصول با تنها یک دهم اختلاف امتیاز بالاتر از همتای ایران خودروییاش قرار گرفته است. تفاوت کیفی میان این دو تندر باز هم به چشم میآید به نحوی که مثلا تندر ایران خودرو کیفیت بهتری در «بدنه» نسبت به تندر پارس خودرو دارد، اما از آن سو پارس خودروییها نیز توانستهاند تندر بهتری را از لحاظ «رنگ» تولید کنند. از تندر که بگذریم، با سه محصول چینی در ردههای ششم تا هشتم روبهرو میشویم و بهترین آنها «توجویهاچ بک» است. این محصول به جز ترمز، تجهیزات الکتریکی، صداهای غیرعادی و نفوذ آب، در سایر معیارها نمره منفی به خود میبیند که بیشترین آن به رنگ مربوط میشود. پشت سر توجوی با Voleex مدل ۳۰۰ روبهرو میشویم، خودرویی که فقط آب در آن نفوذ نمیکند اما در سایر معیارها نمره منفی دارد. بیشترین نمره منفی این خودرو با رنگ در ارتباط است. همچنین لیفان مدل ۶۲۰ که در رده بعدی جای گرفته، علاوه بر نفوذ آب، در تجهیزات الکتریکی و سیستم موتور نیز نمره منفی به خود نمیبیند و در بین معیارهایی که امتیاز منفی کسب کرده، بدنه و رنگ رکورددار به
حساب میآیند.
جدول کیفی اسفند ماه البته دو خودرو چینی دیگر را به نامهای MVM مدل X33 و MVM مدل 530 نیز در خود جای داده است که اولی در رده سیزدهم و دومی در رده پانزدهم جای دارد. مدل X33 تنها در چهار معیار بدنه، تجهیزات الکتریکی، سیستم موتور و تزئینات داخلی و خارجی نمره منفی به خود میبیند که در این بین، تزئینات و بدنه رکورددار هستند.
همچنین مدل ۵۳۰ نیز رده پانزدهم را در اختیار دارد، تنها در سه معیار سیستم موتور، تزئینات داخلی و خارجی و بدنه حائز نمره منفی شده است که بیشترین آن به تزئینات مربوط میشود. این خودرو ۴۰ نمره منفی در تزئینات دارد و اگر این نمره مثلا ۲۰ بود، ردهای بسیار بهتر از پانزدهمی نصیب آن میشد.
اما سری هم به خودروهای پرتیراژ داخلی؛ یعنی سمند و پارس و پژو405 بزنیم، خودروهایی که در میانههای جدول کیفی جا خوش کردهاند. در این بین پارس تولید خراسان توانسته بهترین عملکرد را داشته باشد و در رده نهم جای بگیرد. این محصول در ترمز و نفوذ آب نمره منفی به خود نمیبیند. این در حالی است که سمند به عنوان خودرو تعقیبکننده پارس، در تمام معیارها نمره منفی به دست آورده و بیشترین آن به تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. جدول کیفی اسفند ماه دو مدل پژو 405 را نیز مهمان خود میبیند که در این بین مدل تهرانی این محصول توانسته کیفیت بهتری را کسب کرده و در جایگاه یازدهم بنشیند. این محصول به جز نفوذ آب در سایر معیارها نمره منفی دارد و بیشترین آن به تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. پژو 405 تولید خراسان نیز که در جایگاه دوازدهم نشسته، در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده و مانند همتای تهرانیاش بیشترین نمره منفی را در تزئینات به دست آورده است.
اما سری هم به پرایدها بزنیم که همچنان در ردههای انتهایی جدول جای دارند. در این بین، پراید ۱۳۱ سایپا که بهترین کیفیت را دارد و عضو شانزدهم جدول به شمار میرود، در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده و بیشترین آن به بدنه مربوط میشود. مدل پارس خودرویی این پراید نیز که در رده بعد قرار دارد، فقط در معیار ترمز نمره منفی به خود نمیبیند. در آخرین رده از جدول نیز در حالی به پراید ۱۳۲ برمیخوریم که این محصول در تمام معیارها حائز نمره منفی شده است.
ارسال نظر