داخل قوطیهای کمپوت چه خبر است - ۱ اسفند ۸۶
مریم خباز
حتما لازم نیست فردی از اهالی لهستان باشید تا کمپوت مصرف کنید، چرا که هر ایرانی برای یکبار هم که شده طعم میوههای کمپوت شده را حتما چشیده است. البته ما مثل لهستانیها هرگز به مصرف مرتب کمپوت (که چیزی جز یک نوشیدنی سنتی نیست) پایبند نیستیم؛ ولی وقتی مریض میشویم حتما کمپوت را در سبد غذاییمان جای میدهیم. البته یک تفکر سنتی بسیار قوی هم در جامعه وجود دارد که معتقد است فقط زمانی که به عیادت بیمار بستری در بیمارستان میرویم باید چند قوطی که حاوی کمپوت سیب و گلابی و البته آناناس است در دست داشته باشیم ولی این تفکر واقعا اشتباه است.
مریم خباز
حتما لازم نیست فردی از اهالی لهستان باشید تا کمپوت مصرف کنید، چرا که هر ایرانی برای یکبار هم که شده طعم میوههای کمپوت شده را حتما چشیده است. البته ما مثل لهستانیها هرگز به مصرف مرتب کمپوت (که چیزی جز یک نوشیدنی سنتی نیست) پایبند نیستیم؛ ولی وقتی مریض میشویم حتما کمپوت را در سبد غذاییمان جای میدهیم. البته یک تفکر سنتی بسیار قوی هم در جامعه وجود دارد که معتقد است فقط زمانی که به عیادت بیمار بستری در بیمارستان میرویم باید چند قوطی که حاوی کمپوت سیب و گلابی و البته آناناس است در دست داشته باشیم ولی این تفکر واقعا اشتباه است. کمپوت به عنوان خوراکی شیرین و متشکل از میوههای پخته درسته یا تکه شده که در مایعی حاوی آب، شکر و اسید سیتریک غوطه میخورد، خوراکی واقعا دلپذیر است. البته طعم لذیذ و مطبوع کمپوتها هرگز دلیل خوبی برای استفاده مداوم از آنها نیست چرا که از یک سو شیرین بودن آن و از سوی دیگر تازه نبودن میوههای آن میتواند کاستیهایی را در بدن سبب شود. ولی به هر حال اگر کمپوتی که مصرف میکنید حاوی ادویهجات نباشد در صورت داشتن سابقه آلرژی هیچ آسیبی به بدنتان نخواهد زد. اما اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که کمپوت یکی از ارکان اصلی سفره صبحانهتان است حتما کیفیت محصولات بعضی کارخانهها به مذاقتان خوش نیامده است. بعضی کمپوتهای ساخت داخل بسیار شیرین و گزندهاند و بعضی دیگر هم شیرینی کمی دارند. اما نکته بسیار مهم در مورد اغلب کمپوتها، کیفیت میوههای به کار گرفته شده در آن است. به نظر میرسد بر خلاف ادعای صاحبان کارخانهها، کمپوتها از میوههای دستچین و درجهیک تهیه نشدهاند بلکه میوههای مرغوب و نامرغوب توامان در قوطی جای داده شدهاند. به عنوان مثال در مورد کمپوت گیلاس، میوهها اغلب کرم خوردهاند به طوری که پس از طی مراحل پخت هنوز سوراخهای سطح میوه به چشم میخورد. البته در این میان آثار خرابی قبل از پخت هنوز بر چهره میوهها مشهود است.
در مورد کمپوت گلابی نیز بعضا دیده شده که میوههای کال که به سختی زیر دندان له میشوند در قوطی جای گرفتهاند. حال تصور کنید پرداخت هزینهای نزدیک به هزار تومان که بابت تنها یک گلابی یا یک کاسه کوچک گیلاس یا آلبالو صرف میشود چه توقعی را در دل مردم بیدار میکند. البته کمی منطقی به نظر میرسد که کارخانه دار به فکر سود بیشتر باشد، ولی به ما نیز حق بدهید که معتقدیم کمکیفیتترین مواد اولیه در بخشی از صنایع غذایی ما کاربرد فراوانی دارد.
ارسال نظر