۲ چالش تولید برق پاک در ایران
خبرگزاری مهر- وزیر نیرو با تشریح دو چالش آتی توسعه ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر از افزایش قیمت خرید تضمینی برق پاک از سرمایهگذاران بخش خصوصی خبر داد.
مجید نامجو درباره مهمترین سیاستهای آینده وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر ایران از موقعیت جغرافیایی و سرزمینی منحصر به فردی برای تولید انواع برق تجدیدپذیر برخوردار است. وزیر نیرو با اشاره به ظرفیتهای نصب و راهاندازی نیروگاههای خورشیدی، برقآبی و بادی در استانهای مختلف کشور تصریح کرد: فقط به منظور تولید برق خورشیدی از پتانسیل در اختیار داشتن سالانه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی برخوردار هستیم.
این عضو کابینه دولت دهم با یادآوری اینکه اخیرا بستههای جدید سرمایهگذاری برای افزایش ظرفیت تولید برق پاک و تجدیدپذیر تعریف شده است، اظهار کرد: با این وجود مشکلاتی برای توسعه ظرفیت نیروگاههای خورشیدی و بادی در کشور وجود دارد.
این مقام مسوول، یکی از مشکلات توسعه برق تجدیدپذیر را دانش فنی و تامین تکنولوژی عنوان کرد و افزود: در شرایط فعلی مطالعاتی توسط متخصصان داخلی برای دستیابی به دانش فنی بومی توسعه ظرفیتهای برق تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است.
نامجو یکی دیگر از مشکلات پیش روی توسعه ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاههای برق تجدید پذیر را نیاز بالای سرمایهگذاری عنوان کرد و یادآور شد: برای طراحی، ساخت و راهاندازی نیروگاههای بادی، خورشیدی و زمین گرمایی باید علاوه بر حمایتهای مالی و سرمایهای تضامین لازم نسبت به خرید تضمینی برق توسط مجموعه دولت داده شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه در شرایط فعلی قیمت خرید برق تضمینی از نیروگاههای تجدیدپذیر چندان بالا نیست، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برنامههایی برای افزایش قیمت خرید برق به صورت تضمینی از نیروگاههای تجدیدپذیر دارد.
یکی از سیاستهای کلان دولت برای توسعه ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر استفاده از پتانسیل سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
بر اساس اهداف تعیین شده باید ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور به پنج درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه افزایش یابد، هم اکنون به طور متوسط سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در کشور تولید میشود و تا پایان برنامه پنجم ظرفیت تولید برق پاک به بیش از ۲ برابر افزایش مییابد.
ارسال نظر