شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • مهدی خاکی‌فیروز دبیر گروه اصناف و تشکل‌ها
    تشکل‌ها در حوزه آموزش، سه سطح خدمات‌دهی را تجربه می‌کنند. نخست آموزش‌های عمومی است که به اعضا می‌دهند و موجب تسهیل روابط صنف با ارکان مختلف حاکمیت می‌شود. مقررات شهری و انتظامی، روابط کار و مسائلی از این دست در این گروه جای می‌گیرند. معمولا این قبیل آموزش‌ها با سهولت بیشتری برگزار می‌شود. از سویی اعضای تشکل به دلیل احساس نیاز به آن، حضور و مشارکت موثری در جلسات دارند و از سوی دیگر، یافتن مدرسان مسلط به این مباحث، کار دشواری نیست و تعداد زیادی از کارشناسان و مدیران دستگاه‌های اجرایی و بعضا بازنشستگان، آماده ارائه دانش اداری خود هستند.
  • رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی از ثبت 2 هزار و 500 قلم کالا در سامانه اینترنتی ۱۲۴ خبر داد.
  • محمد شریفی کارشناس اقتصاد
    هم‌افزایی نقش ذاتی تشکل‌هاست: نوعی توان مضاعف برای رسیدن به اهداف. آیا این توان مضاعف را می‌توان در جهت رونق تولید به کار گرفت؟ آیا این هم‌افزایی می‌تواند بازوی بخش خصوصی برای فراهم آوردن بسترهای تولید باشد؟ آیا این ظرفیت می‌تواند اقتصاد ایران را از مسیر صعب کنونی عبور دهد و به سرمنزل رونق تولید هدایت کند؟ و.... آیا تشکل‌ها می‌توانند شعار «جهش تولید» را عینی کنند؟
  • با اعلام آمار تولید خودروسازان بزرگ کشور به بورس، مشخص شد تیراژ محصولات آنها در سه ماه نخست امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند صعودی داشته است. بنابر آمار استخراجی از صورت‌های مالی ارائه شده به بورس توسط ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو، طی سه ماه نخست امسال در مجموع 203 هزار و 146 دستگاه انواع محصول سواری و وانت توسط آنها به تولید رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از افزایش 5/ 9 درصدی حکایت دارد.
  • یک مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گویی بر تحویل به‌موقع خودروهایی که اخیرا در قالب بسته فروش این وزارتخانه قرعه‌کشی شدند، تاکید کرد.
  • دولت ایتالیا پرداخت وام 3/ 6 میلیارد یورویی به فیات-کرایسلر را تایید کرد. پس از تاییدیه دادگاه، فیات-کرایسلر موفق شد بالاترین حد از کمک مالی را که تاکنون یک خودروساز اروپایی دریافت کرده است از دولت ایتالیا وام بگیرد. دریافت این وام بی‌سابقه 3/ 6 میلیارد یورویی آن‌هم در آستانه ادغام این شرکت ایتالیایی با پژو-سیتروئن موجی از انتقادها را در پی داشته است، اما دفتر مرکزی این خودروساز تضمین داده است که این پول حتی پس از ادغام در ایتالیا خواهد ماند. پیترو گورلیه، مدیر عملیات منطقه‌ای فیات-کرایسلر، گفت: «صددرصد این پول وارد فعالیت‌های تجاری ما در ایتالیا خواهد شد.» گفتنی است ادغام فیات-کرایسلر و پژو-سیتروئن که در مرحله تایید توسط اتحادیه‌اروپا است می‌تواند باعث شکل‌گیری چهارمین شرکت بزرگ خودروسازی جهان شود. البته با…
  • شرکت نیسان موتور به‌تازگی اعلام کرد که بازار خودروی ژاپن پس از افت محسوس تقاضا در ماه‌های مه و آوریل به دلیل شیوع ویروس کرونا، رو به بهبود است. آساکو هوشینو، جانشین مدیرعامل نیسان گفت: «اگر به بازار نگاه کنید، در ماه‌های آوریل و مه افت تقاضای شدید در بازار ایجاد شد، اما این روند در حال بهبود سریع است.» وی افزود: «اگر همین شرایط تداوم یابد، معتقدیم که به‌زودی میزان تقاضا برای خودرو به سطوح پیش از شیوع ویروس کرونا خواهد رسید.» با شیوع جهانی ویروس کرونا، مانند بسیاری از صنایع دیگر، خودروسازان متعددی در سراسر جهان وادار شدند به دلیل قرنطینه‌های دولت‌ها و البته افت چشمگیر تقاضا، کارخانه‌های خود را تعطیل کنند و حتی برخی از آنها نیز به دلیل کمبود نقدینگی وام‌های دولتی دریافت کردند یا دست به تعدیل بخشی از کارکنان خود…
  • شاسی‌بلند هفت‌سرنشین کوچک و جدید تسلا از اواخر سال‌جاری وارد بازار ایالات‌متحده خواهد شد. تسلا مدل «وای» که ماه مارس سال گذشته رونمایی شد حالا آماده می‌شود تا به‌صورت رسمی وارد بازار ایالات‌متحده شود. البته به‌رغم اعلام ایلان ماسک، رئیس تسلا، هنوز زمان دقیقی برای آغاز فروش این شاسی‌بلند اعلام نشده است؛ اما می‌توان انتظار داشت که این رونمایی در سه ماهه چهارم سال‌جاری باشد. ماسک در پاسخ به یکی از دنبال‌کنندگانش در توییتر که در مورد زمان فروش مدل وای سوال کرده بود، گفت: «احتمالا اوایل سه ماهه چهارم سال.» با توجه به اینکه این خودرو در حال‌حاضر به‌صورت پنج سرنشین عرضه می‌شود، نکته اصلی آن است که چگونه تسلا خواهد توانست ردیف سوم صندلی‌ها را به مدل وای اضافه کند. هنوز مشخص نیست که آیا سرنشینان اضافی روی صندلی‌های…
  • دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان گفت: امروز تفکر سیاست‌گذاران خودرویی بیشتر به حل مشکلات جاری خودروسازان و قطعه‌سازان ناشی از تحریم‌ها و شیوع کرونا معطوف شده است، در حالی که نباید از سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ این دو صنعت غافل شد. آرش محبی‌نژاد یادآور شد: نگاهی به سند چشم‌انداز این دو صنعت، انحراف زیادی را در آن نشان می‌دهد که دستیابی به اهداف را در سال ۱۴۰۴ دشوار می‌کند؛ سندی که تولید سه میلیون دستگاه خودروی سواری (که یک میلیون دستگاه آن باید صادر شود)، تولید ۱۲۰ هزار دستگاه خودروی تجاری و صادرات ۳۰ هزار دستگاه آن و همچنین تولید قطعه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار و صادرات به ارزش ۶ میلیارد دلار در آن پیش‌بینی شده است. محبی‌نژاد گفت: ‌این در حالی است که مجموع تیراژ خودروسازان در سال گذشته حتی به ۹۰۰ هزار…
  • مدیر گروه پژوهش‌های صنعت و معدن موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی گفت: با خروج آمریکا از برجام و قرارگیری صنعت خودرو در لیست تحریم‌‌های مستقیم، عدم تعادل در سمت عرضه و تقاضای خودرو به افزایش قیمت خودرو منجر شد.