شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • نگاه سوداگرانه و توقعات نابجای مالی از صنعت بیمه از سوی نهادهای مختلف با هدف‌گذاری افزایش ضریب نفوذ بیمه در تضاد است و این رویه باید متوقف شود. به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی، غلامرضا سلیمانی که به مناسبت آغاز هفته پژوهش در نشست ویژه پژوهشکده بیمه حضور داشت با اعلام این مطلب افزود: منابع صنعت بیمه متعلق به بیمه‌گذاران است و نگاه سودجویانه به بهانه کسری بودجه برخی دستگاه‌های اجرایی و همچنین صدا و سیما به امنیت روانی جامعه لطمه خواهد زد.
  • درحالی که بازار رمزارزها در رکود به سر برده و معامله‌گران این بازار در هفته‌های اخیر سود چندان خاصی نداشته و حتی متضرر هم شده‌اند، سرمایه‌گذاران حوزه مالیه غیرمتمرکز از سود خوبی بهره‌مند شده‌اند. با وجود ریزش شدید قیمت بیت‌کوین از حوالی 70 هزار دلار تا مرز 42 هزار دلار، ارزش دارایی‌های موجود در خدمات مالی غیرمتمرکز چندان کاهش نداشته و از 270 میلیارد دلار به حوالی 250 میلیارد دلار رسیده است. اما دیفای چیست و شامل چه بخش‌هایی است و سرنوشت آن چه خواهد شد.
  • ایسنا: اقتصاد چین ممکن است نسبت به سویه جدید ویروس کرونا (اومیکرون) آسیب‌‌پذیر باشد، اما این اختلالات، آزمونی برای سیاست‌گذاران اقتصادی خواهد بود. به گزارش فورچون، فعالیت‌‌های تولیدی چین پس از دو ماه متوالی رکود، دوباره بهبود یافته است، اما تلاش برای مهار سویه جدید ویروس کرونا می‌تواند منجر به آسیب اقتصادی شود. در این ماه، شاخص مدیران خرید تولیدی چین (PMI) ـ یک نظرسنجی ماهانه از مدیران خرید شرکت‌ها که شرایط تجاری مانند هزینه‌ها، سفارش‌‌های جدید، تولید، اشتغال و قیمت‌‌های فروش را اندازه‌‌گیری می‌‌کند ـ از 2/ 49 در اکتبر به 1/ 50 افزایش یافت و بیان می‌‌کند که اقتصاد تولیدی در حال رشد است. سویه جدید کرونا محدودیت‌‌های شدید چین در سفرهای کاری را بیشتر خواهد کرد. در واقع ممکن است باعث اختلال بیشتر در اقتصاد چین…
  • مراسم روز ملی صادرات که با دو ماه تاخیر برگزار شد، با سه وعده دولتمردان به صادرکنندگان و تکرار دوباره ایده «جراحی اقتصاد در دولت سیزدهم» پایان یافت؛ «پایان یافتن تحریم‌‌‌های داخلی»، «باز کردن راه تجارت ایران با دنیا» و «پشتیبانی مالی از صادرکنندگان» سه وعده‌ای بود که دولتمردان پس از شنیدن گلایه‌‌‌های نمایندگان بخش خصوصی ارائه کردند. به اعتقاد بخش خصوصی، بیش از 50‌درصد صادرات کل کشور به صادرات نفتی اختصاص دارد و نیمی دیگر عمدتا به خام‌فروشی. بر این اساس نیز جایگاه ایران در زنجیره جهانی مطلوب نیست. از نگاه نمایندگان بخش خصوصی، علت ناکامی ایران در صادرات، ‌حل‌نشدن چالش‌‌‌های صادراتی کشور در 30سال اخیر است.
  • دنیای‌اقتصاد - بمانجان ندیمی: روز ملی صادرات بود و جمع اهالی دولت و صادرکنندگان جمع. آن وسط خبرنگارها هم، از مکتوب گرفته تا تصویری، دنبال سوژه‌هایشان بودند و بعضی‌ها زوم کرده بودند روی تریبونی که دولتی‌ها و نمایندگان بخش خصوصی با معرفی مجری، پشت آن قرار می‌گرفتند و بعضی دیگر هم در لابی، سوژه‌هایشان را شکار می‌کردند. البته که از آن صحبت‌های پشت تریبون، زیاد حرف‌های جدیدی شنیده نمی‌شد؛ نه مشکلات صادرکنندگان جدید بود و نه وعده‌های دولتی‌ها. بخش خصوصی همچنان از رفع تعهد ارزی و مشکلات نقل و انتقال پول و حمل‌ونقل و... گلایه داشت و آقایان دولتی هم سعی می‌کردند بگویند که همه این سنگ‌ها را از پیش پای صادرکنندگان برمی‌دارند. این گزارش مربوط به حاشیه‌های روز ملی صادرات است که با مصاحبه‌هایی از دولتمردان گرفته تا بخش…
  • دنیای‌اقتصاد: در نشست اخیر کارگروه تخصصی شورای گفت‌‌‌وگو، قوانین و مقررات مربوط به ممنوع‌الخروجی فعالان اقتصادی از سوی بانک‌ها از طریق مراجع قضایی و اداره اجرای اسناد رسمی بررسی شد. بخش خصوصی معتقد است، لایحه قانونی ممنوعیت خروج بدهکاران بانک‌ها که ۲۷ اردیبهشت ۱۳۵۹ به تصویب شورای انقلاب رسیده است، باید مورد بازنگری جدی قرار بگیرد. از نگاه فعالان اقتصادی، ممنوع‌‌‌الخروجی می‌تواند به عنوان راهکاری برای رسیدن به مطالبات بانک‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ اما روند آن باید زیر نظر مرجع قضایی و با اعطای حق دفاع و اعتراض به فرد بدهکار باشد و از همه مهم‌تر به عنوان آخرین راهکار مورد استفاده قرار بگیرد.
  • دنیای‌اقتصاد: بحث و گفت‌‌‌و‌‌‌گو پیرامون چالش‌‌‌های اقلیمی و کم‌‌‌آبی که طی چند سال اخیر به طور جدی، کشور را در معرض تهدید قرار داده، از جمله موضوعاتی است که بررسی آن در دستورکار کمیسیون کشاورزی اتاق تهران قرار گرفته است و اعضای این کمیسیون، طی جلسات اخیر با دعوت از اهل فن و صاحب‌‌‌نظران و اقلیم‌‌‌شناسان، درباره آن به گفت‌‌‌و‌‌‌گو و تبادل‌‌‌نظر نشستند.
  • دنیای‌اقتصاد: معاون امور صنایع وزیر صنعت اعلام کرد: 4‌هزار واحد صنعتی با اشتغال‌زایی مستقیم ۹۰‌هزار نفری، از ابتدای امسال تا پایان مهرماه به چرخه تولید اضافه شده‌‌‌اند که در این بازه زمانی شاهد رشد ۱۵درصدی اشتغال صنعتی بوده‌ایم. به گزارش «شاتا»، مهدی صادقی‌نیارکی در پانزدهمین جشنواره ملی تولیدکنندگان و مدیران جوان با تبیین روند رشد شاخص‌‌‌های کلان صنعتی اعلام کرد: ۴‌هزار واحد صنعتی با اشتغال‌زایی مستقیم ۹۰‌هزار نفری طی هفت‌ماه اخیر به چرخه تولید اضافه شده‌اند که در این بازه زمانی شاهد رشد ۱۵درصدی اشتغال صنعتی بوده‌ایم. وی ادامه داد: صنعتگران کشورمان با تقویت نگاه به درون و توسعه ساخت داخل به‌رغم همه مشکلات توانستند، رشد مناسبی را در بخش صنعت رقم بزنند.
  • یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.